Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge broken after world update
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming
View previous topic :: View next topic  
Author Message
stubby
n00b
n00b


Joined: 10 Jun 2002
Posts: 57

PostPosted: Tue Jun 25, 2002 10:12 pm    Post subject: emerge broken after world update Reply with quote

Did a world update on my gentoo 1.3a system, and I now get the following error whenerver I use emerge:

File "/usr/bin/emerge", line 2, in ?
import os,sys,portage,xpak,string,re,commands,time,threading
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 3457, in ?
db["/"]["porttree"]=portagetree("/",virts)
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 2254, in __init__
self.portroot=settings["PORTDIR"]
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 698, in __getitem__
self.populate()
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 684, in populate
useorder=self["USE_ORDER"]
File "/usr/lib/python2.2/site-packages/portage.py", line 705, in __getitem__
if x.has_key(mykey):
AttributeError: 'NoneType' object has no attribute 'has_key'


any thoughts?
Back to top
View user's profile Send private message
pjp
Administrator
Administrator


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 16113
Location: Colorado

PostPosted: Tue Jun 25, 2002 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

Could be mistaken, but sounds like it might be related to this.
_________________
lolgov. 'cause where we're going, you don't have civil liberties.

In Loving Memory
1787 - 2008
Back to top
View user's profile Send private message
stubby
n00b
n00b


Joined: 10 Jun 2002
Posts: 57

PostPosted: Tue Jun 25, 2002 10:47 pm    Post subject: But how to recover? Reply with quote

It probably is related. But if emerge is totally broken, how does one unmerge to get back to the 2.04 ? ebuild wont work either.
Back to top
View user's profile Send private message
mksoft
l33t
l33t


Joined: 28 May 2002
Posts: 844

PostPosted: Tue Jun 25, 2002 11:26 pm    Post subject: Reply with quote

drobbins suggested that update /etc/make.globals should resolve this problem. Unfortunately I already reverted to 2.0.4 and couldn't verify it. You might want to give it a try.

If not, follow the steps in /usr/portage/sys-apps/portage/files/README.RESCUE and emerge portage-2.0.4
_________________
There's someone in my head but it's not me - Pink Floyd
Back to top
View user's profile Send private message
pjp
Administrator
Administrator


Joined: 16 Apr 2002
Posts: 16113
Location: Colorado

PostPosted: Tue Jun 25, 2002 11:28 pm    Post subject: Reply with quote

By the way, that link does mention what mksoft said.
_________________
lolgov. 'cause where we're going, you don't have civil liberties.

In Loving Memory
1787 - 2008
Back to top
View user's profile Send private message
mksoft
l33t
l33t


Joined: 28 May 2002
Posts: 844

PostPosted: Tue Jun 25, 2002 11:36 pm    Post subject: Reply with quote

kanuslupus wrote:
By the way, that link does mention what mksoft said.


Except the part about drobbins' suggestion (which came after the post), I think I'll post it there as well, to have it archived for users with same problem.
_________________
There's someone in my head but it's not me - Pink Floyd
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Portage & Programming All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum