Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Linux wanhaan koneeseen?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Maumau
n00b
n00b


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 11:30 am    Post subject: Linux wanhaan koneeseen? Reply with quote

Itselläni on vanha (1995-96 aikoihin kasattu) kone. Olen ajatellut asentaa Linuxia siihen, mutta löytyykö mitään siinä toimivaa linuxia? Kovo on todella pieni: 1,5 gt, ramia löytyy vissiin yli 256mt, ehkä jopa enemmän, prossu on joko 200 tai 233 mhz Pentium MMX. Saisiko esim. Gentoota toimimaan siinä, vaikka kääntämisessä kestäisi todella pitkään. Entäs muut Linukat? Mielellään tykkäisin KDEstä tai Fluxboxista ympäristönä.
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 4:26 pm    Post subject: Reply with quote

Ei sille mitään estettä ole. Eniten rajoituksia aiheuttaa tilan vähäisyys, mutta fluxbox nyt ei paljoa tilaa tai tehoja vie.
Back to top
View user's profile Send private message
Maumau
n00b
n00b


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 5:12 pm    Post subject: Reply with quote

Gentoon kääntämisessä menisi varmaan tehoillani jonkin aikaa... Mitenkäs Debian KDEllä?
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 6:19 pm    Post subject: Reply with quote

Yhtälailla sekin toimii. Tosin KDE tilantarvetta en osaa arvioida.
Back to top
View user's profile Send private message
Maumau
n00b
n00b


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 5

PostPosted: Fri Aug 03, 2007 6:51 pm    Post subject: Reply with quote

Eikös asennuksessa pysty karsimaan turhat softat/paketit pois? Ettei tarvi KDEtä kaikilla kuorrutuksilla asentaa.
EDIT:
Mitenkäs tuon fluxboxin pystyisi asentamaan, kun ei ole laajakaistaa, vaan yhteys on kännykän kautta USB-piuhalla. Ei pysty apt-getiä käyttämään...
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Sat Aug 04, 2007 2:46 pm    Post subject: Reply with quote

Pystyyhä ne. Itse lähden yleensä siitä pisteestä, että asennan aina vain täysin pakolliset paketit ja lähden sitten asennettuun systeemii buutattuani asentelemaan loppuja.
Back to top
View user's profile Send private message
unforcer
n00b
n00b


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Aug 05, 2007 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

Kannattaa varmana kääntää esim. distcc:llä tai sitten kokonaan toisella koneella paketit(optimoidut) valmiiksi ja sitten dumpata ne kiintolevylle. Tietä oikein mitenkä se käytännössä on mahdollista, mutta näin teoriassa ainakin?

Helpoin tietysti on hankkia 50e kunnollinen kone. :D
Back to top
View user's profile Send private message
Maumau
n00b
n00b


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 5

PostPosted: Mon Aug 06, 2007 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

Sattui olemaan tuossa Kubuntu 6.06:n romppu, ei jaksanut edes tekstipohjainen asennus käynnistyä. :) Yritän nyt saada DSL:n wörkkimään.
Back to top
View user's profile Send private message
micko
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 116
Location: Finland / Turku

PostPosted: Mon Aug 06, 2007 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

DSL on kyllä semmoinen purkkaviritys, että oikein pelottaa. Joskus sillä yritin jotain hyödyllistä tehdä, mutta eipä siitä mitään tullut.

Sanoisin, että Debian on oikea valinta tuolle koneelle. KDE voi olla hieman raskas, mutta kyllä sekin kai toimii. Itse olen muutaman Debianin Xfce:llä virittänyt vastaavan tasoisiin koneisiin ja ne ovat ainakin toimineet hyvin.
_________________
"If I could remember the names of all these particles, I'd be a botanist." - Enrico Fermi
micko@IrcNet, micko_@FreeNode
Back to top
View user's profile Send private message
Maumau
n00b
n00b


Joined: 03 Aug 2007
Posts: 5

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 7:26 am    Post subject: Reply with quote

Jaksaakos Debianin asennus käynnistyä? Kaikki Live CD:t, joita olen kokeillut ovat heittäneet erroria, mistäs se johtuisi? BIOS? Tai ei kone vaan jaksa...
Jos asentaa Debianin Xfce:llä, eikös Fluxboxin paketin voi ladata erikseen, ja asentaa sitten kun asennus on valmis?
Back to top
View user's profile Send private message
pussi
l33t
l33t


Joined: 08 May 2004
Posts: 727
Location: Finland

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 10:03 am    Post subject: Reply with quote

auttaisi kyllä tietää millaista erroria sieltä tulee :)
mistään koneen jaksamisesta ei kyllä pitäisi olla kyse.
Back to top
View user's profile Send private message
micko
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 116
Location: Finland / Turku

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 10:25 am    Post subject: Reply with quote

Maumau wrote:
Jaksaakos Debianin asennus käynnistyä? Kaikki Live CD:t, joita olen kokeillut ovat heittäneet erroria, mistäs se johtuisi? BIOS? Tai ei kone vaan jaksa...
Jos asentaa Debianin Xfce:llä, eikös Fluxboxin paketin voi ladata erikseen, ja asentaa sitten kun asennus on valmis?

Kyllä Debianin asennus jaksaa, jos koneesta löytyy 256 megaa rammia. Olen asentanut Sargen 64 megatavun rammillakin ja 32 megan rammilla pelkkää debootstrappia käyttämällä. Kyseessä ei ole livecd vaan ihan pelkkä asennuslevy.
_________________
"If I could remember the names of all these particles, I'd be a botanist." - Enrico Fermi
micko@IrcNet, micko_@FreeNode
Back to top
View user's profile Send private message
unforcer
n00b
n00b


Joined: 21 Jun 2006
Posts: 8

PostPosted: Tue Aug 07, 2007 4:49 pm    Post subject: Reply with quote

http://fluxbuntu.org/ löytyy vielä.
Back to top
View user's profile Send private message
Sakarias
n00b
n00b


Joined: 12 May 2007
Posts: 23

PostPosted: Mon Aug 27, 2007 4:43 pm    Post subject: Reply with quote

Kyllä tuollaisella olen Red Hattia (6,7.3,8,9) joskus pyörittänyt. Monet asennuslevyt vaativat väh. 256Mt muistia ennenkuin suostuvat käynnistymään. swap osio kovalevyllä voi auttaa. tuolla koneella ei varmaan kannata kääntää qt3 tai kdelibs. Mutta saahan Gentoon asennettua myös binaareista. yrittäisin gentoon minimal CD:tä ja valmiiksikäännettyjä paketteja. Portage täyttää jo niin paljon levyä, että se pitää pakata tai hommata toinen isompi levy.
_________________
---
Sakarias
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum