Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
mplayer seek failed (SOLVED)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
lappen
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 212

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 12:31 am    Post subject: mplayer seek failed (SOLVED) Reply with quote

Worked earlier today, I have a ton of files not working now can't find any relevant info in the forum pertaining to this issue either. Any help appreciated.


mplayer
Code:

lappen@tux ~/Multimedia/Video/TV $ mplayer file0303.avi
MPlayer dev-SVN-r26753-4.1.2 (C) 2000-2008 MPlayer Team
CPU: Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 3.06GHz (Family: 15, Model: 2, Stepping: 7)
CPUflags:  MMX: 1 MMX2: 1 3DNow: 0 3DNow2: 0 SSE: 1 SSE2: 1
Compiled for x86 CPU with extensions: MMX MMX2 SSE SSE2

Playing file0303.avi.
Seek failed


Exiting... (End of file)


vlc
Code:

lappen@tux ~/Multimedia/Video/TV $ vlc file0303.avi
VLC media player 0.8.6g Janus
Remote control interface initialized. Type `help' for help.
[00000232] access_file access error: file file0303.avi is empty, aborting
[00000236] access_file access error: file file0303.avi is empty, aborting
[00000228] main input error: no suitable access module for `file0303.avi'
status change: ( new input: file0303.avi )
status change: ( audio volume: 256 )
status change: ( play state: 1 )
status change: ( stop state: 0 )
[00000220] main playlist: nothing to play


use flags
Code:

lappen@tux ~/Multimedia/Video/TV $ emerge -vp vlc mplayer

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R   ] media-video/vlc-0.8.6g  USE="X a52 aalib alsa arts cddb directfb dvd fbcon hal lirc mp3 musepack ncurses opengl png vorbis win32codecs xv -3dfx (-altivec) -avahi -bidi -cdda -corba -daap -dc1394 -debug -dts -dvb -esd -flac -ggi -gnome -gnutls -httpd -jack -libcaca -libnotify -live -matroska -modplug -mpeg -nsplugin -ogg -optimisememory -oss -rtsp -samba -sdl -sdl-image -seamonkey -shout -skins -speex -stream -svg -svga -theora -truetype -upnp -v4l -vcd -vlm -wxwindows -x264 -xinerama -xml -xosd -xulrunner" 0 kB
[ebuild   R   ] media-video/mplayer-1.0_rc2_p26753-r1  USE="X a52 aac aalib alsa arts cddb cdparanoia dga directfb dvd encode fbcon gif iconv ipv6 jpeg lirc mad mmx mmxext mp3 musepack nas opengl png quicktime rar real srt sse sse2 theora truetype unicode vorbis win32codecs xscreensaver xv xvid -3dnow -3dnowext (-altivec) -amrnb -amrwb -bidi -bindist -bl -cdio -cpudetection -custom-cflags -debug -doc -dts -dv -dvb -enca -esd -ftp -ggi -gtk -jack -joystick -ladspa -libcaca -live -lzo -md5sum -mp2 -nemesi -openal -oss -pnm -pulseaudio -radio -rtc -samba -sdl -speex -ssse3 -svga -teletext -tga -v4l -v4l2 -vidix -x264 -xanim -xinerama -xvmc -zoran" VIDEO_CARDS="vesa -mga -s3virge -tdfx" 0 kB


xine
http://rafb.net/p/K28GqV73.html
Code:

---------------------- (ERROR) ----------------------
*sight*, unkown error. (File is empty: battlestar.galactica.s03e12.avi)
 
['File is empty:' 'battlestar.galactica.s03e12.avi']
------------------ (END OF ERROR) -------------------
 
 
---------------------- (ERROR) ----------------------
*sight*, unkown error. (File is empty: battlestar.galactica.s03e12.avi)
 
['File is empty:' 'battlestar.galactica.s03e12.avi']
------------------ (END OF ERROR) -------------------
 
input_file: File empty: >battlestar.galactica.s03e12.avi<
 
---------------------- (ERROR) ----------------------
got XINE_ERROR_INPUT_FAILED.
------------------ (END OF ERROR) -------------------
 
 
---------------------- (ERROR) ----------------------
- xine engine error -
 
Input plugin failed to open mrl 'battlestar.galactica.s03e12.avi'
 
------------------ (END OF ERROR) -------------------
 
 
---------------------- (ERROR) ----------------------
- xine engine error -
 
Input plugin failed to open mrl 'battlestar.galactica.s03e12.avi'
 
------------------ (END OF ERROR) -------------------
 
system call fstat: Bad file descriptor
system call fstat: Bad file descriptor



Merged packages today
Code:

     Wed Jun 18 00:20:55 2008 >>> app-arch/rpm2targz-9.0-r7
     Wed Jun 18 00:47:10 2008 >>> kde-base/kdelibs-3.5.9-r4
     Wed Jun 18 00:48:35 2008 >>> kde-misc/kdnssd-avahi-0.1.2
     Wed Jun 18 01:44:40 2008 >>> media-libs/libdvbpsi-0.1.5
     Wed Jun 18 01:45:02 2008 >>> media-libs/libdvdplay-1.0.1
     Wed Jun 18 02:00:04 2008 >>> media-video/vlc-0.8.6g
     Wed Jun 18 02:24:38 2008 >>> app-portage/genlop-0.30.8-r1


Last edited by lappen on Wed Jun 18, 2008 11:03 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
yabbadabbadont
Advocate
Advocate


Joined: 14 Mar 2003
Posts: 4791
Location: 2 exits past crazy

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 12:43 am    Post subject: Reply with quote

Code:
system call fstat: Bad file descriptor

I think that you may have bigger problems...

Try coping one of the files you can't play to a different partition. What happens? If it works without errors, try playing the copy.
Back to top
View user's profile Send private message
lappen
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 212

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 1:00 am    Post subject: Reply with quote

yabbadabbadont wrote:
Code:
system call fstat: Bad file descriptor

I think that you may have bigger problems...

Try coping one of the files you can't play to a different partition. What happens? If it works without errors, try playing the copy.


Copyed and tried the file on my boot partition no change, checked the filesizes after that and as you said other or bigger problems the filesizes on 20 or so files was 0.

So either I did something stupid or I don't know.
Back to top
View user's profile Send private message
yabbadabbadont
Advocate
Advocate


Joined: 14 Mar 2003
Posts: 4791
Location: 2 exits past crazy

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 1:21 am    Post subject: Reply with quote

Sounds like a filesystem didn't get properly unmounted at shutdown or something like that.
Back to top
View user's profile Send private message
lappen
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jun 2004
Posts: 212

PostPosted: Wed Jun 18, 2008 11:03 pm    Post subject: Reply with quote

Yup, anyways marks this as solved. Perhaps the thread shoud be deleted to
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum