Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge xorg-x11 blocked by "media-libs/mesa-6.5.1-r1 failed"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 11:19 am    Post subject: Reply with quote

You're fine; I typed wrong. It's glproto.

But if you set your VIDEO_CARDS correctly (i.e., to what you have), just
emerge mesa
will pull in everything you need. If you haven't had USE=glx set, then do set it and something like
emerge -ND xorg-x11
will build everything correctly.
Back to top
View user's profile Send private message
kjones
n00b
n00b


Joined: 03 May 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri Jun 15, 2007 2:58 am    Post subject: Reply with quote

Ferris, et al,
I did everything you asked as best as I could.
The 'emerge -DN xorg-x11' broke on mesa again - in exactly the same way as before.
---------snip---------

>>> Emerging (38 of 57) media-libs/mesa-6.5.1-r1 to /

---------end snip-----------
Are there C syntax errors in glxclient.h? Is glxproto.h out of place?
Here is where my glxproto.h resides:
--------------snip--------------

kjones-sun2 ~ # locate glxproto.h
/usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glxproto.h

-------------end snip------------
Here as the final error messages from the failed emerge -DN xorg-x11.
Quote:

.
.
.
In file included from clientattrib.c:38:
glxclient.h:59:25: GL/glxproto.h: No such file or directory <=====!
In file included from clientattrib.c:38:
glxclient.h:257: error: syntax error before "GLXContextTag"
glxclient.h:257: warning: no semicolon at end of struct or union
glxclient.h:401: error: syntax error before '}' token
clientattrib.c: In function `do_enable_disable':
clientattrib.c:48: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:56: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:56: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c: In function `__indirect_glPushClientAttrib':
clientattrib.c:75: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:76: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:78: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:84: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:93: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:93: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c: In function `__indirect_glPopClientAttrib':
clientattrib.c:101: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:102: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:105: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:110: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:122: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:122: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c: In function `__glFreeAttributeState':
clientattrib.c:131: error: dereferencing pointer to incomplete type
clientattrib.c:132: error: dereferencing pointer to incomplete type
make[3]: *** [clientattrib.o] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-libs/mesa-6.5.1-r1/work/Mesa-6.5.1/src/glx/x11'
make[2]: *** [subdirs] Error 1
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-libs/mesa-6.5.1-r1/work/Mesa-6.5.1/src'
make[1]: *** [default] Error 1
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/media-libs/mesa-6.5.1-r1/work/Mesa-6.5.1'
make: *** [linux-dri] Error 2

!!! ERROR: media-libs/mesa-6.5.1-r1 failed.
Call stack:
ebuild.sh, line 1615: Called dyn_compile
ebuild.sh, line 972: Called qa_call 'src_compile'
ebuild.sh, line 44: Called src_compile
mesa-6.5.1-r1.ebuild, line 215: Called die

!!! Build failed
!!! If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
!!! A complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-libs/mesa-6.5.1-r1/temp/build.log'.

kjones-sun2 ~ #


Something must be very wrong here. All I want is an xterm type window.
Ken
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Fri Jun 15, 2007 12:12 pm    Post subject: Reply with quote

The 'emerge glproto' should have set up symbolic links, like this:
/usr/include/GL/glxproto.h -> //usr//lib/opengl/xorg-x11/include/glxproto.h
You should be able to force it with
eselect opengl set xorg-x11

Now, just
emerge mesa
should have done all of that for you, because it should force the build of glproto if you don't already have it.

What do you have in /usr/include/GL ?

It's hard to tell what is going on with your system, because 'emerge mesa' should "just work", so you might be OK if you force the
eselect opengl set xorg-x11
by hand.

If this still fails, you might do best by asking on the freenode IRC channel #gentoo-sparc
Back to top
View user's profile Send private message
kjones
n00b
n00b


Joined: 03 May 2007
Posts: 26

PostPosted: Fri Jun 15, 2007 6:26 pm    Post subject: Reply with quote

Ferris -

I bit the bullet and made the two missing symbolic links with 'ln -s'.

/usr/include/GL/glxproto.h -> //usr//lib/opengl/xorg-x11/include/glxproto.
/usr/include/GL/glxmd.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glxmd.h

Then I did emerge mesa.

This seemed to work. Only one error. Here it is:

Quote:
!!! Error: Can't load module opengl
/usr/portage/media-libs/mesa/mesa-6.5.1-r1.ebuild: line 308: 30698 Killed eselect opengl set --use-old ${OPENGL_DIR}


I just did an emerge xorg-x11. It is complaining about not loading opengl. Where do I get opengl and where should I put it? Is it really needed for my sparc64?

Ken
Back to top
View user's profile Send private message
kjones
n00b
n00b


Joined: 03 May 2007
Posts: 26

PostPosted: Sat Jun 16, 2007 3:19 pm    Post subject: Making progress, but still not finished. Reply with quote

By MANUALLY installing the asked for symbolic links from /usr/include/GL (see quote) I succeeded in getting most of the fifty-odd dependencies of 'emerge xorg-x11' installed.
Quote:
gl.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/gl.h
glext.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glext.h
glx.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glx.h
glxext.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glxext.h
glxmd.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glxmd.h
glxproto.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glxproto.h
glxtokens.h -> /usr/lib/opengl/xorg-x11/include/glxtokens.h

Now the emerge dies on freeglut
Quote:
kjones-sun2 GL # emerge --pretend xorg-x11
These are the packages that would be merged, in order:
Calculating dependencies... done!
[ebuild N ] media-libs/freeglut-2.4.0-r1
[ebuild N ] virtual/glut-1.0
[ebuild N ] x11-apps/mesa-progs-6.5.1
[ebuild N ] x11-base/xorg-x11-7.1
kjones-sun2

It is unhappy with libglut.la
Quote:
collect2: ld returned 1 exit status
make[2]: *** [libglut.la] Error 1

Any idea what I must do now?
---------
This is the same problem as reported in http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-477161-view-previous.html?sid=4335d125b806a417b8f4b1ec71172b3f
Which says that it is "solved". But I see no solution.
---------
Thank you all for your efforts on my behalf.
Ken
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Mon Jun 18, 2007 12:34 am    Post subject: Reply with quote

Have you never done
emerge eselect-opengl
Your system is acting as if the 'emerge mesa' thinks all dependencies are satisfied, but they must not be. The error you are seeing says it is not there. Please try
eselect opengl set xorg-x11
This should work fine.
If it fails, please
emerge eselect-opengl
and rebuild mesa

I have no idea how your system got into this state, because the 'emerge mesa' should have pulled in glproto, and glproto should have pulled in opengl-select. Normally this works just as it should. I'm pretty sure freeglut is failing because you never did a successful
eselect opengl set xorg-x11
If you don't do that, nothing needing mesa will build.
Back to top
View user's profile Send private message
kjones
n00b
n00b


Joined: 03 May 2007
Posts: 26

PostPosted: Mon Jun 18, 2007 3:04 am    Post subject: Herein I try emerge eselect-opengl Reply with quote

Ferris,
Here is the tail end of 'emerge mesa', all of 'emerge eselelct-opengl' and all of 'eselect opengl set xorg-x11', and finally 'emerge opengl'. The first three end up complaining about not being able to load module opengl. Meanwhile 'emerge opengl' seems happy.

I am in over my head. Maybe I should reformat all disks and start again with my .iso install CD.
Quote:
kjones-sun2 lib # emerge mesa
.
.
>>> Regenerating /etc/ld.so.cache...
>>> Original instance of package unmerged safely.
!!! Error: Can't load module opengl <<<========
/usr/portage/media-libs/mesa/mesa-6.5.1-r1.ebuild: line 308: 9808 Killed eselect opengl set --use-old ${OPENGL_DIR}
>>> Regenerating /etc/ld.so.cache...
>>> media-libs/mesa-6.5.1-r1 merged.
>>> No packages selected for removal by clean
>>> Auto-cleaning packages...
>>> No outdated packages were found on your system.
* GNU info directory index is up-to-date.

kjones-sun2 lib # eselect opengl set xorg-x11
!!! Error: Can't load module opengl <<=====
Killed

kjones-sun2 lib # emerge eselect-opengl
Calculating dependencies... done!
>>> Verifying ebuild Manifests...
>>> Emerging (1 of 1) app-admin/eselect-opengl-1.0.5 to /
* opengl.eselect-1.0.5.bz2 RMD160 ;-) ... [ ok ]
* opengl.eselect-1.0.5.bz2 SHA1 ;-) ... [ ok ]
* opengl.eselect-1.0.5.bz2 SHA256 ;-) ... [ ok ]
* opengl.eselect-1.0.5.bz2 size ;-) ... [ ok ]
* glxext.h-11.bz2 RMD160 ;-) ... [ ok ]
* glxext.h-11.bz2 SHA1 ;-) ... [ ok ]
* glxext.h-11.bz2 SHA256 ;-) ... [ ok ]
* glxext.h-11.bz2 size ;-) ... [ ok ]
* glext.h-29.bz2 RMD160 ;-) ... [ ok ]
* glext.h-29.bz2 SHA1 ;-) ... [ ok ]
* glext.h-29.bz2 SHA256 ;-) ... [ ok ]
* glext.h-29.bz2 size ;-) ... [ ok ]
* checking ebuild checksums ;-) ... [ ok ]
* checking auxfile checksums ;-) ... [ ok ]
* checking miscfile checksums ;-) ... [ ok ]
* checking glext.h-29.bz2 ;-) ... [ ok ]
* checking glxext.h-11.bz2 ;-) ... [ ok ]
* checking opengl.eselect-1.0.5.bz2 ;-) ... [ ok ]
>>> Unpacking source...
>>> Unpacking glext.h-29.bz2 to /var/tmp/portage/app-admin/eselect-opengl-1.0.5/work
>>> Unpacking glxext.h-11.bz2 to /var/tmp/portage/app-admin/eselect-opengl-1.0.5/work
>>> Unpacking opengl.eselect-1.0.5.bz2 to /var/tmp/portage/app-admin/eselect-opengl-1.0.5/work
>>> Source unpacked.
>>> Compiling source in /var/tmp/portage/app-admin/eselect-opengl-1.0.5/work ...
>>> Source compiled.
>>> Test phase [not enabled]: app-admin/eselect-opengl-1.0.5
>>> Install eselect-opengl-1.0.5 into /var/tmp/portage/app-admin/eselect-opengl-1.0.5/image/ category app-admin
>>> Completed installing eselect-opengl-1.0.5 into /var/tmp/portage/app-admin/eselect-opengl-1.0.5/image/
>>> Merging app-admin/eselect-opengl-1.0.5 to /
--- /usr/
--- /usr/share/
--- /usr/share/eselect/
--- /usr/share/eselect/modules/
>>> /usr/share/eselect/modules/opengl.eselect
--- /usr/lib/
--- /usr/lib/opengl/
--- /usr/lib/opengl/global/
--- /usr/lib/opengl/global/include/
>>> /usr/lib/opengl/global/include/glext.h
>>> /usr/lib/opengl/global/include/glxext.h
>>> Safely unmerging already-installed instance...
--- !mtime obj /usr/share/eselect/modules/opengl.eselect
--- !mtime obj /usr/lib/opengl/global/include/glxext.h
--- !mtime obj /usr/lib/opengl/global/include/glext.h
--- !empty dir /usr/share/eselect/modules
--- !empty dir /usr/share/eselect
--- !empty dir /usr/share
--- !empty dir /usr/lib/opengl/global/include
--- !empty dir /usr/lib/opengl/global
--- !empty dir /usr/lib/opengl
--- !empty dir /usr/lib
--- !empty dir /usr
>>> Original instance of package unmerged safely.
!!! Error: Can't load module opengl <<<=======
>>> app-admin/eselect-opengl-1.0.5 merged.
>>> No packages selected for removal by clean
>>> Auto-cleaning packages...
>>> No outdated packages were found on your system.
* GNU info directory index is up-to-date.

kjones-sun2 lib # emerge opengl
Calculating dependencies... done!
>>> Verifying ebuild Manifests...
>>> Emerging (1 of 1) virtual/opengl-7.0 to /
* checking ebuild checksums ;-) ... [ ok ]
* checking auxfile checksums ;-) ... [ ok ]
* checking miscfile checksums ;-) ... [ ok ]
>>> Unpacking source...
>>> Source unpacked.
>>> Compiling source in /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0 ...
>>> Source compiled.
>>> Test phase [not enabled]: virtual/opengl-7.0
>>> Install opengl-7.0 into /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/image/ category virtual
>>> Completed installing opengl-7.0 into /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/image/
>>> Merging virtual/opengl-7.0 to /
>>> Safely unmerging already-installed instance...
No package files given... Grabbing a set.
>>> Original instance of package unmerged safely.
>>> virtual/opengl-7.0 merged.
>>> No packages selected for removal by clean
>>> Auto-cleaning packages...
>>> No outdated packages were found on your system.
* GNU info directory index is up-to-date.
kjones-sun2 lib #
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Mon Jun 18, 2007 11:59 am    Post subject: Reply with quote

It's beyond me.

After emerge eselect-opengl
you should be able to do
eselect opengl list
and see something like:
Code:

fmccor@polylepis Packages [695]% eselect opengl list
Available OpenGL implementations:
  [1]   xorg-x11 *


Then
emerge glproto
should set everything up for mesa, and
emerge mesa
should work just fine.
Back to top
View user's profile Send private message
kjones
n00b
n00b


Joined: 03 May 2007
Posts: 26

PostPosted: Tue Jun 19, 2007 3:09 am    Post subject: opengl gets loaded into non-existant directories..... Reply with quote

Does it help to know that 'emerge =opengl-7.0' claims to successfully install in directories that do not exist?
Quote:
kjones-sun2 virtual # emerge =opengl-7.0
Calculating dependencies... done!
>>> Verifying ebuild Manifests...
>>> Emerging (1 of 1) virtual/opengl-7.0 to /
* checking ebuild checksums ;-) ... [ ok ]
* checking auxfile checksums ;-) ... [ ok ]
* checking miscfile checksums ;-) ... [ ok ]
>>> Unpacking source...
>>> Source unpacked.
>>> Compiling source in /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0 ...
>>> Source compiled.
>>> Test phase [not enabled]: virtual/opengl-7.0
>>> Install opengl-7.0 into /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/image/ category virtual
>>> Completed installing opengl-7.0 into /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/image/
>>> Merging virtual/opengl-7.0 to /
>>> Safely unmerging already-installed instance...
No package files given... Grabbing a set.
>>> Original instance of package unmerged safely.
>>> virtual/opengl-7.0 merged.
>>> No packages selected for removal by clean
>>> Auto-cleaning packages...
>>> No outdated packages were found on your system.
* GNU info directory index is up-to-date.
kjones-sun2 virtual #

The above claimed directories do not exist.
Quote:
kjones-sun2 eselect-opengl # cd /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/image/
-bash: cd: /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/image/: No such file or directory
kjones-sun2 eselect-opengl # cd /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/
-bash: cd: /var/tmp/portage/virtual/opengl-7.0/: No such file or directory
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Tue Jun 19, 2007 12:53 pm    Post subject: Reply with quote

Those directories are the working directories from the emerge, and it cleans them up afterwards. In this case, opengl-7.0 is a virtual, and installs nothing at all. It simply makes sure mesa is installed and then notes that opengl is available.

If it installs, your system thinks mesa is installed.

Now, if mesa is installed, the actual files are mostly things like
/usr/lib/opengl/xorg-x11/lib/libGL.so
with symbolic links thus:
/usr/lib/libGL.so -> //usr//lib/opengl/xorg-x11/lib/libGL.so

Header files are in /usr/include/GL

It is the job of
eselect opengl set xorg-x11
to set all that up. If the eselect fails, you will not have mesa installed correctly.

That is why you must have a successful install of
emerge eselect-opengl glproto
Once you have that,
emerge mesa
should install successfully. Then, check to make sure you have the /usr/lib/libGL.so sym link I pointed to above. If you don't, then
eselect opengl set xorg-x11
by hand.

By the way, you should have installed:
app-admin/eselect-1.0.10
app-admin/eselect-opengl-1.0.5

eselect-opengl supplies the opengl module that eselect needs to set everything up.

So, to make completely sure, you can
emerge eselect eselect-opengl glproto

I don't know what else to suggest. It seems your system thinks mesa is installed, but it is not.
Back to top
View user's profile Send private message
kjones
n00b
n00b


Joined: 03 May 2007
Posts: 26

PostPosted: Thu Jun 21, 2007 3:08 pm    Post subject: Reply with quote

Ferris:
You suggested that I use eselect-1.0.10. It is masked by ~sparc.
Quote:
kjones-sun2 GL # emerge =eselect-1.0.10
Calculating dependencies /
!!! All ebuilds that could satisfy "=eselect-1.0.10" have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
- app-admin/eselect-1.0.10 (masked by: ~sparc keyword)

I have unmerged and emerged. Still I get the Error messages.
Quote:
emerge --unmerge mesa
emerge --unmerge glproto
emerge --unmerge eselect-opengl

emerge app-admin/eselect
emerge app-admin/eselect-opengl
.
.
!!! Error: Can't load module opengl
emerge glproto
.
.
!!! Error: Can't load module opengl
/usr/portage/x11-proto/glproto/glproto-1.4.8.ebuild: line 46: 14672 Killed eselect opengl set --use-old ${OPENGL_DIR}
emerge opengl
.
.
!!! Error: Can't load module opengl
/usr/portage/media-libs/mesa/mesa-6.5.1-r1.ebuild: line 308: 10162 Killed PENGL_DIR}

The system might have thought mesa to be installed because I had manually created the symbolic links from /usr/include/GL to the real .h files. emerge mesa then worked except for the opengl thing. Now I have deleted those symbolic links.
Another subject. Is there a gentoo application similar to hwbrowser? I do not know what driver my video card requires.

I am getting very confused. I did an 'emerge --sync' then tried up upgrade my libX11. It is blocked by ~sparc also.
Quote:
kjones-sun2 lib # emerge =libX11-1.0.3-r2
Calculating dependencies -
!!! All ebuilds that could satisfy "=libX11-1.0.3-r2" have been masked.
!!! One of the following masked packages is required to complete your request:
- x11-libs/libX11-1.0.3-r2 (masked by: ~sparc keyword)


How do I know which version to choose? How do I blow this away and start all over?
Ken
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Fri Jun 22, 2007 11:34 am    Post subject: Reply with quote

You hardly ever need need to give specific versions to emerge --- just 'emerge libX11' should give you a good version, or you can specify in /etc/portage/package.keywords that you wish:
x11-libs/libX11 ~sparc

I have no clue why you are having problems with 'eselect opengl' but until that works, you are going to have problems unless you set up a log of symlinks by hand. Please join #gentoo-sparc on freenode IRC channel; someone else is going to have to help with this, too, because I am just not seeing it.
Back to top
View user's profile Send private message
j.hendrix
n00b
n00b


Joined: 18 Jan 2006
Posts: 9
Location: Eindhoven, the Netherlands

PostPosted: Fri Jul 27, 2007 6:58 pm    Post subject: Re: emerge xorg-x11 blocked by "media-libs/mesa-6.5.1-r Reply with quote

kjones wrote:

# emerge xorg-x11 <===fails with "media-libs/mesa-6.5.1-r1 failed" message.


I solved this apperent same problem on my webserver with the following command:
Code:
ln -s /bin/sed /usr/bin/sed


As I come to think of it, in the past I have added several of these symlinks to get some scripts working, not sure which ones I added by hand, but surely worth to check:

Code:
# ls -l /usr/bin | grep ' /bin/'
lrwxrwxrwx 1 root   root         15 Mar 31 20:35 awk -> /bin/gawk-3.1.5
lrwxrwxrwx 1 root   root         13 Jun 17 22:48 basename -> /bin/basename
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Apr  1 19:54 cat -> /bin/cat
lrwxrwxrwx 1 root   root         11 Jun 17 22:48 chroot -> /bin/chroot
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jun 17 22:48 cut -> /bin/cut
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jun 17 22:48 dir -> /bin/dir
lrwxrwxrwx 1 root   root         12 Jun 17 22:48 dirname -> /bin/dirname
lrwxrwxrwx 1 root   root          7 Jun 17 22:48 du -> /bin/du
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jun 17 22:48 env -> /bin/env
lrwxrwxrwx 1 root   root          9 Jun 17 22:48 expr -> /bin/expr
lrwxrwxrwx 1 root   root         15 Mar 31 20:35 gawk -> /bin/gawk-3.1.5
lrwxrwxrwx 1 root   root          9 Jun 17 22:48 head -> /bin/head
lrwxrwxrwx 1 root   root         13 Mar 31 20:36 hostname -> /bin/hostname
lrwxrwxrwx 1 root   root         11 Jun 17 22:48 mkfifo -> /bin/mkfifo
lrwxrwxrwx 1 root   root          9 Jul 10 23:08 nano -> /bin/nano
lrwxrwxrwx 1 root   root         11 Jul  3 21:44 passwd -> /bin/passwd
lrwxrwxrwx 1 root   root         13 Jun 17 22:48 readlink -> /bin/readlink
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jul 27 17:32 sed -> /bin/sed
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jun 17 22:48 seq -> /bin/seq
lrwxrwxrwx 1 root   root         12 Nov  5  2006 setfont -> /bin/setfont
lrwxrwxrwx 1 root   root         10 Jun 17 22:48 sleep -> /bin/sleep
lrwxrwxrwx 1 root   root          9 Jun 17 22:48 sort -> /bin/sort
lrwxrwxrwx 1 root   root          9 Jun 17 22:48 tail -> /bin/tail
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Sep 20  2006 tar -> /bin/tar
lrwxrwxrwx 1 root   root         10 Jun 17 22:48 touch -> /bin/touch
lrwxrwxrwx 1 root   root          7 Jun 17 22:48 tr -> /bin/tr
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jun 17 22:48 tty -> /bin/tty
lrwxrwxrwx 1 root   root         10 Jun 17 22:48 uname -> /bin/uname
lrwxrwxrwx 1 root   root          9 Jun 17 22:48 vdir -> /bin/vdir
lrwxrwxrwx 1 root   root          7 Jun 17 22:48 wc -> /bin/wc
lrwxrwxrwx 1 root   root          8 Jun 17 22:48 yes -> /bin/yes


Hope this helps,

JP
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 11:19 am    Post subject: Reply with quote

If that's the problem, then you probably also want to do:
Code:

hash -r
Back to top
View user's profile Send private message
j.hendrix
n00b
n00b


Joined: 18 Jan 2006
Posts: 9
Location: Eindhoven, the Netherlands

PostPosted: Mon Jul 30, 2007 12:18 pm    Post subject: Reply with quote

Ferris wrote:
If that's the problem, then you probably also want to do:
Code:

hash -r


unless the path to the utility (sed in this case) is hard coded in the script :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
Ferris
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 13 Jan 2003
Posts: 426
Location: N. Virginia (USA)

PostPosted: Wed Aug 01, 2007 12:06 pm    Post subject: Reply with quote

Er, yes. Bad script! *SMACK* :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Goto page Previous  1, 2
Page 2 of 2

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum