Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[PALUDIS] Support thread (current v. 0.24.6) - Part 3
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Next  
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
slycordinator
Advocate
Advocate


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 3057
Location: Redmond, WA

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 5:30 pm    Post subject: Reply with quote

Those are all just warnings. They can be safely ignored.

What it's telling you is there's no file called repo_name which has the repository's name inside the profiles directory.

When you do your first sync that's normal (because you can't possibly have a repo_name file if the entire repo's directory is empty since you haven't synced). And if you still get the warning then it means you might want to nudge the guy in charge of that repository to give it a repo_name.
Back to top
View user's profile Send private message
dstcruz
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2006
Posts: 17
Location: TN

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 5:55 pm    Post subject: Reply with quote

slycordinator wrote:
Those are all just warnings. They can be safely ignored.

What it's telling you is there's no file called repo_name which has the repository's name inside the profiles directory.

When you do your first sync that's normal (because you can't possibly have a repo_name file if the entire repo's directory is empty since you haven't synced). And if you still get the warning then it means you might want to nudge the guy in charge of that repository to give it a repo_name.


There is a sync error there, and that is what I can't get past.
Back to top
View user's profile Send private message
slycordinator
Advocate
Advocate


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 3057
Location: Redmond, WA

PostPosted: Tue Jun 12, 2007 10:30 pm    Post subject: Reply with quote

I missed that part.

Since it says "/usr/portage/local/gentoo-haskell/ exists but is not a darcs repository" try this:

1)
Code:
rm -rf /usr/portage/local/gentoo-haskell/

2) Just for now comment out the names cache
3)
Code:
paludis --sync x-gentoo-haskell

This'll create your /usr/portage/local/gentoo-haskell/ directory and hopefully it'll make it into a valid darcs repository

4) And if that worked, uncomment the names cache line in your configuration file do
Code:
mkdir /usr/portage/local/gentoo-haskell/.cache && paludis-regenerate-installable-cache
Back to top
View user's profile Send private message
dstcruz
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2006
Posts: 17
Location: TN

PostPosted: Wed Jun 13, 2007 3:10 pm    Post subject: Reply with quote

slycordinator: thanks! That did it. On to getting newer haskell and xmonad :)

Daniel
Back to top
View user's profile Send private message
pjharris
n00b
n00b


Joined: 03 Jun 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Jun 17, 2007 2:10 am    Post subject: Reply with quote

I got the following error updating world. I can't find anything on how to deal with this sort for error. I just installed Paludis yesterday and am new to it. Please help me out here.

Code:

make[2]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
test -z "" || mkdir -p -- "/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/image/"
make  install-data-hook
make[3]: Entering directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
/usr/bin/gacutil /i avahi-sharp.dll /package avahi-sharp /gacdir /usr/lib64 /root /var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/image//usr/lib64

Unhandled Exception: System.DllNotFoundException: libc
  at (wrapper managed-to-native) Mono.Tools.Driver:symlink (string,string)
  at Mono.Tools.Driver.Install (Boolean check_refs, System.String name, System.String package, System.String gacdir, System.String link_gacdir, System.String libdir, System.String link_libdir) [0x00000]
  at Mono.Tools.Driver.Main (System.String[] args) [0x00000]
make[3]: *** [install-data-hook] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
make[2]: *** [install-data-am] Error 2
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
make[1]: *** [install-am] Error 2
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
make: *** [install-recursive] Error 1

!!! ERROR in net-dns/avahi-0.6.18:
!!! In src_install at line 3739
!!! make install failed

!!! Call stack:
!!!    * src_install (/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/temp/loadsaveenv:3739)
!!!    * ebuild_f_install (/usr/libexec/paludis/src_install.bash:48)
!!!    * ebuild_main (/usr/libexec/paludis/ebuild.bash:363)
!!!    * main (/usr/libexec/paludis/ebuild.bash:381)

die trap: exiting with error.
Back to top
View user's profile Send private message
pjharris
n00b
n00b


Joined: 03 Jun 2006
Posts: 8

PostPosted: Sun Jun 17, 2007 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

pjharris wrote:
I got the following error updating world. I can't find anything on how to deal with this sort for error. I just installed Paludis yesterday and am new to it. Please help me out here.

Code:

make[2]: Nothing to be done for `install-exec-am'.
test -z "" || mkdir -p -- "/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/image/"
make  install-data-hook
make[3]: Entering directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
/usr/bin/gacutil /i avahi-sharp.dll /package avahi-sharp /gacdir /usr/lib64 /root /var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/image//usr/lib64

Unhandled Exception: System.DllNotFoundException: libc
  at (wrapper managed-to-native) Mono.Tools.Driver:symlink (string,string)
  at Mono.Tools.Driver.Install (Boolean check_refs, System.String name, System.String package, System.String gacdir, System.String link_gacdir, System.String libdir, System.String link_libdir) [0x00000]
  at Mono.Tools.Driver.Main (System.String[] args) [0x00000]
make[3]: *** [install-data-hook] Error 1
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
make[2]: *** [install-data-am] Error 2
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
make[1]: *** [install-am] Error 2
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/work/avahi-0.6.18/avahi-sharp'
make: *** [install-recursive] Error 1

!!! ERROR in net-dns/avahi-0.6.18:
!!! In src_install at line 3739
!!! make install failed

!!! Call stack:
!!!    * src_install (/var/tmp/paludis/net-dns/avahi-0.6.18/temp/loadsaveenv:3739)
!!!    * ebuild_f_install (/usr/libexec/paludis/src_install.bash:48)
!!!    * ebuild_main (/usr/libexec/paludis/ebuild.bash:363)
!!!    * main (/usr/libexec/paludis/ebuild.bash:381)

die trap: exiting with error.


This issue is resolved. I did an etc-update then continued the world update. I should have just tried resuming the update, but I did the etc-update and then resumed the world update.
Back to top
View user's profile Send private message
tecknojunky
Veteran
Veteran


Joined: 19 Oct 2002
Posts: 1937
Location: Montréal

PostPosted: Tue Jun 19, 2007 9:09 pm    Post subject: Reply with quote

Collision protect stopped Open-Office. Is there a way to pick up the ebuild where it left off? It was just about to qmerge.
_________________
(7 of 9) Installing star-trek/species-8.4.7.2::talax.
Back to top
View user's profile Send private message
palatin
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Oct 2004
Posts: 113
Location: Paris

PostPosted: Wed Jun 20, 2007 10:41 am    Post subject: Reply with quote

tecknojunky wrote:
Collision protect stopped Open-Office. Is there a way to pick up the ebuild where it left off? It was just about to qmerge.


I had the exact same problem a few days ago, but could not figure aout a way of doing this. My best shot was to disable collision-protect and reemerge whilst sleeping. ccache might help here.
_________________
fumo~
Back to top
View user's profile Send private message
tecknojunky
Veteran
Veteran


Joined: 19 Oct 2002
Posts: 1937
Location: Montréal

PostPosted: Wed Jun 20, 2007 1:39 pm    Post subject: Reply with quote

I guess it is a feature to be requested, the ability to run each stage of Paludis individually.
_________________
(7 of 9) Installing star-trek/species-8.4.7.2::talax.
Back to top
View user's profile Send private message
ttuegel
Apprentice
Apprentice


Joined: 18 Jan 2005
Posts: 176
Location: Illinois, USA

PostPosted: Sat Jun 23, 2007 6:42 pm    Post subject: Reply with quote

A shared lesson about using ccache with paludis:

Paludis wouldn't use the cache until I changed the ownership of "/var/tmp/ccache" from "root:portage" (the default) to "root:paludisbuild". I haven't seen this little note anywhere, so I figured I'd throw it in and hopefully save someone from a very confusing afternoon of figuring out why their cache was empty (since there's no diagnostic error message from paludis or ccache about permissions, they just go on their merry way compiling as normal).
Back to top
View user's profile Send private message
slycordinator
Advocate
Advocate


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 3057
Location: Redmond, WA

PostPosted: Sat Jun 30, 2007 9:55 am    Post subject: Reply with quote

Code:
# paludis --sync paludis-overlay
Sync paludis-overlay
svn: Connection closed unexpectedly

Sync error:
  * In program /usr/bin/paludis --sync paludis-overlay:
  * When performing sync action from command line:
  * When executing sync task:
  * When syncing repository 'paludis-overlay':
  * When syncing repository 'paludis-overlay':
  * sync of '/var/paludis/repositories/paludis-overlay' from 'svn://svn.pioto.org/paludis/overlay' failed


Getting this both on my newly installed box and on my laptop.

And if I go to http://paludis.pioto.org/migration.html , then click on the link that says "the Paludis overlay" ( http://paludis.pioto.org/trac/browser/overlay/ ), I get the following in the browser

Code:
500 - Internal Server Error
Back to top
View user's profile Send private message
rig0r
n00b
n00b


Joined: 25 Mar 2004
Posts: 73

PostPosted: Sat Jun 30, 2007 10:21 am    Post subject: Reply with quote

Server is borked :?

Unable to download the bash script as well.
Back to top
View user's profile Send private message
zxy
Veteran
Veteran


Joined: 06 Jan 2006
Posts: 1160
Location: in bed in front of the computer

PostPosted: Sat Jun 30, 2007 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

Be patient and try again later .... there are/were some server troubles, AFAIK, but it always comes up after being down. :wink:
_________________
Nature does not hurry, yet everything is accomplished.
Lao Tzu
Back to top
View user's profile Send private message
tekknokrat
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Apr 2005
Posts: 278
Location: Magdeburg

PostPosted: Mon Jul 02, 2007 9:54 am    Post subject: Reply with quote

juhu, it's 500 fault sometimes appears but its up for me :D
_________________
Optimism is solely an absence of information. / Optimismus ist nur ein Mangel an Information.
(Arthur Schopenhauer)
Back to top
View user's profile Send private message
tekknokrat
Apprentice
Apprentice


Joined: 17 Apr 2005
Posts: 278
Location: Magdeburg

PostPosted: Mon Jul 02, 2007 10:58 am    Post subject: Reply with quote

hm, shit paludis deleted my overlay dir which was included in /usr/portage/overlay.
It was at this place because for mounting it as nfs/bind and was excluded from rsync with
Code:
PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS="--exclude='/overlay'"
.
Seems that this option is not imported to paludis.conf!

also when running the portage2paludis.bash script it throws errors about my keyword files

Code:
Generating keywords.conf (Pass 2 of 2)... sed: can't read ./custom: No such file or directory
sed: can't read ./bluetooth: No such file or directory
sed: can't read ./mesa: No such file or directory
sed: can't read ./paludis: No such file or directory
sed: can't read ./alsa: No such file or directory
sed: can't read ./gimp: No such file or directory
sed: can't read ./cross-x86_64-pc-linux-gnu: No such file or directory


the keyword files in paludis dir are empty therefore. Should I move all keyword / unmask / mask entries together to the old files?

EDIT:

Read that the keyword / use / mask dir feature is not grabbed by script atm.
workaround is to throw content together again...

e.g.
Code:
mv  package.keywords package.keywords-old
for i in package.keywords-old/*;do cat $i | tee -a package.keywords;done
rm -rf package.keywords-old

* tee for sudoing this
_________________
Optimism is solely an absence of information. / Optimismus ist nur ein Mangel an Information.
(Arthur Schopenhauer)
Back to top
View user's profile Send private message
slycordinator
Advocate
Advocate


Joined: 31 Jan 2004
Posts: 3057
Location: Redmond, WA

PostPosted: Tue Jul 03, 2007 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Is NOT ACCEPTED meaning REJECTED?
Back to top
View user's profile Send private message
zxy
Veteran
Veteran


Joined: 06 Jan 2006
Posts: 1160
Location: in bed in front of the computer

PostPosted: Wed Jul 04, 2007 12:07 am    Post subject: Reply with quote

slycordinator wrote:
Is NOT ACCEPTED meaning REJECTED?


Something like that, yup.... deleted though ... in the meantime ... :wink:
_________________
Nature does not hurry, yet everything is accomplished.
Lao Tzu
Back to top
View user's profile Send private message
zxy
Veteran
Veteran


Joined: 06 Jan 2006
Posts: 1160
Location: in bed in front of the computer

PostPosted: Thu Jul 05, 2007 5:14 pm    Post subject: Reply with quote

There was a report on IRC, that eix is not reading paludis's config files, and it's true. It would use /etc/make.conf.
We have a hook for update-eix, but no solution for conf files, yet.

So I wrote a request on eix's bug tracker for paludis support.
Here it is: http://sourceforge.net/tracker/index.php?func=detail&aid=1747784&group_id=128101&atid=710611

The developer answered that he won't support paludis as he doesn't use it, but he would probably accept patches if they were written reasonably well.

If there is anybody with enough free time and the knowledge to do it, and the will to do it, too? It would be cool to see eix support paludis, no?

Anyway, patched portage-utils have palsearch included and it works nice for me and some others too.
_________________
Nature does not hurry, yet everything is accomplished.
Lao Tzu
Back to top
View user's profile Send private message
krisse
Guru
Guru


Joined: 15 Mar 2005
Posts: 318
Location: Sweden

PostPosted: Thu Jul 05, 2007 7:25 pm    Post subject: Reply with quote

zxy wrote:
Anyway, patched portage-utils have palsearch included and it works nice for me and some others too.


Hey, thanks for the tip! :D Hadn't even noticed it. 8O Not quite as fast as eix, but fast enough, for sure!
Back to top
View user's profile Send private message
zxy
Veteran
Veteran


Joined: 06 Jan 2006
Posts: 1160
Location: in bed in front of the computer

PostPosted: Thu Jul 05, 2007 7:27 pm    Post subject: Reply with quote

try
Code:
palsearch -c sth


it will be default in the next version ... and more :wink:
_________________
Nature does not hurry, yet everything is accomplished.
Lao Tzu
Back to top
View user's profile Send private message
krisse
Guru
Guru


Joined: 15 Mar 2005
Posts: 318
Location: Sweden

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 6:43 am    Post subject: Reply with quote

zxy wrote:
try
Code:
palsearch -c sth


(Not that this really matters, but I don't seem to have a portage cache. Not that I need one either, but just thought I'd mention it if you're going to set "-c" as default.)
Back to top
View user's profile Send private message
truc
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 3199

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 8:34 am    Post subject: Reply with quote

yeah, I don't think having -c the default is a good idea, even if I wrote the portage-utils hook so that the cache can be generated for such a large overlay, it would take time, and I'm not sure it's "worth it".

This still need a little reflexion, but since I'm no longer the maintainer, decision is not mine ;)

The problem when you don't use the '-c' switch is that portage-utils won't "see" ebuilds which are heavily based on eclass (such as binutils, quake3 and so on), so search results can be a little misleading :P . That's why this really needs more thinking!
_________________
The End of the Internet!
Back to top
View user's profile Send private message
krisse
Guru
Guru


Joined: 15 Mar 2005
Posts: 318
Location: Sweden

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 10:04 am    Post subject: Reply with quote

truc wrote:
The problem when you don't use the '-c' switch is that portage-utils won't "see" ebuilds which are heavily based on eclass (such as binutils, quake3 and so on), so search results can be a little misleading :P . That's why this really needs more thinking!


Oh good, there's more reasons. Because palsearch is fast enough -- at least that's my impression after a couple of searches -- for the generation of a cache to be unnecessary for that reason (ie improving the speed of searches) alone.

While on the topic of palsearch (is this the right thread?), just running plain "palsearch" gives this:
Code:
 ~ $ palsearch
Usage error: Error handling command line: Bad argument '-a'
Try /usr/bin/paludis --help
(Running "palsearch -a" works fine though.)

Also, I'm not quite sure if many of the options work? Don't seem to see any difference with or without (at least the following options): -N, -v, -q, -p, -C.
But you probably know this already. :)

(Installed portage-utils is 20070410 from paludis-extras.)
Back to top
View user's profile Send private message
nikaya
Veteran
Veteran


Joined: 13 May 2006
Posts: 1471
Location: Germany

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 10:28 am    Post subject: Reply with quote

krisse wrote:
zxy wrote:
Anyway, patched portage-utils have palsearch included and it works nice for me and some others too.


Hey, thanks for the tip! :D Hadn't even noticed it.

Yes,thanks from me too.Nice tool. :)
_________________
Notes on Dhamma
How to waste your time: look for an explanation of consciousness, ask to know what feeling is. (Nanavira Thera)
Back to top
View user's profile Send private message
truc
Advocate
Advocate


Joined: 25 Jul 2005
Posts: 3199

PostPosted: Fri Jul 06, 2007 10:31 am    Post subject: Reply with quote

krisse wrote:
...
Yeah palsearch is just a quick and dirty wrapper, it could be improved in maaaaanny ways. Just look at the script, it's really short, and you'll understand which options work, and which don't ;)
_________________
The End of the Internet!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 13, 14, 15  Next
Page 5 of 15

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum