Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Beryl + Xfce4 - Background Gone/Desktop Gone
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Rukie
l33t
l33t


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 692
Location: SE Wi, Home of cheese and cowtippers.......

PostPosted: Sat Dec 30, 2006 5:05 am    Post subject: Beryl + Xfce4 - Background Gone/Desktop Gone Reply with quote

I just finished installing my gentoo system, setup a nice slim WM, xfce4, an awsome WM, but... I decided to setup some sweet effects, so I setup beryl.

Beryl works fine, I get all these cool effects, but I can't right click on the desktop for the xfce menu and stuff. Any suggestions on how to get my desktop back?
_________________
Gentoomania! Support the Open Source!
http://www.rukie.ath.cx
Back to top
View user's profile Send private message
AaronPPC
Guru
Guru


Joined: 29 May 2005
Posts: 520
Location: Tucson, AZ

PostPosted: Sat Dec 30, 2006 12:26 pm    Post subject: Reply with quote

I don't know if I have the solution since you are using beryl instead of xfwm as your WM, but try deleting ~/.config and ~/.cache. It sounds like that old Xfce4 bug.
_________________
--Aaron
Back to top
View user's profile Send private message
Rukie
l33t
l33t


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 692
Location: SE Wi, Home of cheese and cowtippers.......

PostPosted: Sun Dec 31, 2006 12:27 am    Post subject: Reply with quote

I tried that, no avail. It actually made things worse. Now when beryl loads up, the screens are black.... lol
_________________
Gentoomania! Support the Open Source!
http://www.rukie.ath.cx
Back to top
View user's profile Send private message
tsunam
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Feb 2004
Posts: 343

PostPosted: Sun Dec 31, 2006 4:54 am    Post subject: Reply with quote

http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=155490 <---might try what is said in the bug on how to start up beryl. It seems to work for at least a few users. Upstream is informed about it, but I can't seem to reproduce the problem on my xfce4 desktop.
_________________
I'm not afraid of happy endings, just afraid my life wont work that way.
Back to top
View user's profile Send private message
jamiethehutt
n00b
n00b


Joined: 04 Oct 2004
Posts: 66
Location: Scotland!

PostPosted: Sun Dec 31, 2006 5:10 pm    Post subject: Reply with quote

Try starting xfdesktop after Beryl has started.
_________________
"Someday, he thought, it'll be mandatory that we all sell the McDonald's hamburger as well as buy it; we'll sell it back and forth to each other forever from our living rooms. That way we won't even have to go outside." - A Scanner Darkly By PK Dick
Back to top
View user's profile Send private message
Rukie
l33t
l33t


Joined: 26 Jan 2004
Posts: 692
Location: SE Wi, Home of cheese and cowtippers.......

PostPosted: Sun Dec 31, 2006 10:52 pm    Post subject: Reply with quote

Starting xfdesktop after beryl does allow me to use the background (I haven't read the thread yet that was posted here)
However, when I start beryl these are the things it says, any worries I should have? Should I have XGL with beryl??? Should I use aquamarine instead of emerald and stuff. All I have right now is the nvidia graphics with beryl, so any suggestions on w hat I should use would be great :-)
I'm on a 32 mb memory nvidia card on a dell inspiron 8200 right now (but beryl works great on it with minimal resources, can you believe it, on a 32 mb vid card?)
Quote:

** (beryl-manager:9706): WARNING **: Couldn't find a Selection Owner, perhaps no WM running?
Otherwise, manually kill your wm, and report the bug to the developers, it doesn't follow the standards.
Falling back to looking for a defined WM in xlsclients.
XGL Absent, checking for NVIDIA
Nvidia Present
Relaunching beryl with __GL_YIELD="NOTHING"
XGL Absent, checking for NVIDIA
Nvidia Present
Initiating splash
beryl: water: GL_ARB_fragment_program is missing
Reloading all options.

_________________
Gentoomania! Support the Open Source!
http://www.rukie.ath.cx
Back to top
View user's profile Send private message
R!tman
Veteran
Veteran


Joined: 18 Dec 2003
Posts: 1303
Location: Zurich, Switzerland

PostPosted: Tue Feb 13, 2007 6:55 am    Post subject: Reply with quote

jamiethehutt wrote:
Try starting xfdesktop after Beryl has started.

Yes, that does indeed work. Unfortunately, I couldn't find a way to do that automatically. Any suggestions?

I either have the XFCE "Autostarted Applications" started, including beryl-manager, but then beryl-manager is set to use xfwm4, or beryl is started with beryl as WM and therefore I don't have the (other) XFCE "Autostarted Applications" running and no XFCE desktop (eg. no right-click menu on the desktop).
Back to top
View user's profile Send private message
01mf02
Veteran
Veteran


Joined: 21 Nov 2004
Posts: 1070
Location: Innsbruck, Austria

PostPosted: Tue Feb 13, 2007 9:57 am    Post subject: Reply with quote

I had the same problem, but after updating to the most recent Xfce packages, it worked.
Back to top
View user's profile Send private message
aych
Guru
Guru


Joined: 20 May 2004
Posts: 304

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 3:48 am    Post subject: Reply with quote

didn't work for me. gotta start by myself evertime ><
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum