Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[Solved] flux displays *.xpm icons, but not *png icons....
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cgmd
Veteran
Veteran


Joined: 17 Feb 2005
Posts: 1585
Location: Louisiana

PostPosted: Mon Apr 02, 2007 11:49 pm    Post subject: [Solved] flux displays *.xpm icons, but not *png icons.... Reply with quote

Hi, all...

I'm in the process of setting up fluxbox on a new laptop, and icons I select for my menu entries don't display if they are of *.png format. Those of *.xpm format work fine.

Is there a utility I've overlooked that I must install first?

Anyone have a suggestion?

Thanks!
_________________
"Primum non nocere" ---Galen


Last edited by cgmd on Tue Apr 03, 2007 3:11 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 9850
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 12:17 am    Post subject: Re: flux displays *.xpm icons, but not *png icons.... Reply with quote

cgmd wrote:
Hi, all...

I'm in the process of setting up fluxbox on a new laptop, and icons I select for my menu entries don't display if they are of *.png format. Those of *.xpm format work fine.

Is there a utility I've overlooked that I must install first?

Anyone have a suggestion?

Thanks!


Make sure you enable the png use flag, recompile imlib, then recompile fluxbox or use revdep-rebuild.
Back to top
View user's profile Send private message
cgmd
Veteran
Veteran


Joined: 17 Feb 2005
Posts: 1585
Location: Louisiana

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 2:12 am    Post subject: Reply with quote

6thpink wrote:
Quote:
Make sure you enable the png use flag, recompile imlib, then recompile fluxbox or use revdep-rebuild


I tried all you suggested... still no png icons. :(

Any other thoughts?

Thanks!
_________________
"Primum non nocere" ---Galen
Back to top
View user's profile Send private message
i92guboj
Moderator
Moderator


Joined: 30 Nov 2004
Posts: 9850
Location: Córdoba (Spain)

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 2:15 am    Post subject: Reply with quote

Strange, so, is the png use enabled if you do

Code:

emerge -pv imlib2


?
Back to top
View user's profile Send private message
cgmd
Veteran
Veteran


Joined: 17 Feb 2005
Posts: 1585
Location: Louisiana

PostPosted: Tue Apr 03, 2007 3:10 am    Post subject: Reply with quote

6thpink...

That was it!
Code:
 cgmd # emerge -pv imlib2

These are the packages that would be merged, in order:

Calculating dependencies... done!
[ebuild   R   ] media-libs/imlib2-1.3.0  USE="X gif jpeg mp3 nls png* tiff zlib -bzip2 -doc -mmx" 0 kB

Total: 1 package (1 reinstall), Size of downloads: 0 kB

I must have overlooked re-emerging imlib2 after setting the png use flag. :oops:

It's working , now!

Thanks, for once again showing me the way! :)
_________________
"Primum non nocere" ---Galen
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum