Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE4 Overlay - monolithic ebuilds
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 29, 30, 31  
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
kavol
n00b
n00b


Joined: 31 Aug 2005
Posts: 57
Location: .cz

PostPosted: Wed Oct 10, 2007 4:30 pm    Post subject: Reply with quote

Matteo Azzali wrote:
Hopefully qt and kde situation is different (most projects are still maintained) and somewhat faster.


hopefully ... but even if most of the projects are alive, only a small number of the dead ones is sufficient to cause a lot of troubles

btw, anybody here to maintain Knights? ;-)

Matteo Azzali wrote:
(beside that, I wonder why to enable gtk flag for imlib-1 or transcode, is that really useful*? even ppp.... update it...


it comes from global settings ... I do not have the time to tweak every single application and maintain a looooong package.keywords list ... anyway, the question is not my choice of use flags but the fact that GTK+ 1 is still somewhere around

Matteo Azzali wrote:
maybe it's time move to Kguitune or Qtguitune?
the kde3 port is k3guitune, with additional infos here, already in portage, enjoy! )


maybe, it's time now ... but it definitely was not when I tried to find some tuner, the only one working then was gtkguitune

but we are getting pretty offtopic
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Wed Oct 10, 2007 5:33 pm    Post subject: Reply with quote

kavol wrote:

hopefully ... but even if most of the projects are alive, only a small number of the dead ones is sufficient to cause a lot of troubles
btw, anybody here to maintain Knights? ;-)

Check Tagua :wink:
Quote:

it comes from global settings ... I do not have the time to tweak every single application and maintain a looooong package.keywords list ... anyway, the question is not my choice of use flags but the fact that GTK+ 1 is still somewhere around

I just masked any gtk+-1* ebuild so I can be sure nothing will pull it in without my consensum.
Quote:

maybe, it's time now ... but it definitely was not when I tried to find some tuner, the only one working then was gtkguitune

but we are getting pretty offtopic

? k3guitune had a recent 1.0 update but that is an update to the whole guitune thing, k3guitune-0.5.2 is the equivalent of
gtkguitune and it's there since Feb 2005...
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
jcalado
n00b
n00b


Joined: 12 Sep 2007
Posts: 51

PostPosted: Wed Oct 10, 2007 9:02 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
 *
 * ERROR: kde-base/kdeedu-9999.4 failed.
 * Call stack:
 *           ebuild.sh, line 1687:  Called dyn_unpack
 *           ebuild.sh, line  803:  Called qa_call 'src_unpack'
 *           ebuild.sh, line   44:  Called src_unpack
 *           ebuild.sh, line 1369:  Called kde4svn_src_unpack
 *      kde4svn.eclass, line   19:  Called subversion_src_unpack
 *   subversion.eclass, line  254:  Called subversion_fetch
 *   subversion.eclass, line  189:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *              ${ESVN_UPDATE_CMD} ${options} || die "${ESVN}: can't update from ${repo_uri}."
 *  The die message:
 *   subversion.eclass: can't update from svn://anonsvn.kde.org/home/kde/trunk/KDE/kdeedu.
 *
 * If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
 * A complete build log is located at '/var/tmp/portage/kde-base/kdeedu-9999.4/temp/build.log'.
 *


How can i fix this?
I know its a svn checkout problem, yet the dir exists in svn, and the kde svn server is responding.
Ebuild problem?
Back to top
View user's profile Send private message
kavol
n00b
n00b


Joined: 31 Aug 2005
Posts: 57
Location: .cz

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 10:26 am    Post subject: Reply with quote

Matteo Azzali wrote:
kavol wrote:
btw, anybody here to maintain Knights? ;-)

Check Tagua :wink:


it's not like this :-p

Matteo Azzali wrote:
? k3guitune had a recent 1.0 update but that is an update to the whole guitune thing, k3guitune-0.5.2 is the equivalent of
gtkguitune and it's there since Feb 2005...


I do not exactly remember the reasons ... I guess it was related to opening the sound input (analyzing silence is not very much helpful ...) - I'll try again as soon as I get physical access to that machine

jcalado wrote:
I know its a svn checkout problem, yet the dir exists in svn, and the kde svn server is responding.


err, I guess the actual output of the svn command would be much more helpful than the Portage output ... what happens if you change to the svn checkout directory and try to run svn up manually?
Back to top
View user's profile Send private message
jcalado
n00b
n00b


Joined: 12 Sep 2007
Posts: 51

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

err, how do i know where the checkout dir is? :oops:
Back to top
View user's profile Send private message
Ingmarv
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 188
Location: Belgium

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

jcalado wrote:
err, how do i know where the checkout dir is? :oops:


`emerge --info | grep DISTDIR`
In the subdirectory "$DISTDIR/svn-src/$PN/$PN"
Back to top
View user's profile Send private message
jcalado
n00b
n00b


Joined: 12 Sep 2007
Posts: 51

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 3:24 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks, it seems there were some duplicate objects beeing added by svn, so i rm -rf'ed the dir and it is now compiling :)
Back to top
View user's profile Send private message
jcalado
n00b
n00b


Joined: 12 Sep 2007
Posts: 51

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

So, another thing, how can i fix the "Unable to find a Multimedia Backend" error?
:P
thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
dracula1985
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 May 2005
Posts: 294
Location: Vicenza (Italy)

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 4:25 pm    Post subject: Reply with quote

jcalado wrote:
So, another thing, how can i fix the "Unable to find a Multimedia Backend" error?
:P
thanks!


Mumble...
I haven't this error...
I have only a crash about the mixer...

Am I miracled?
_________________
Marco

"Man is least himself when he talks in his own person. Give him a mask, and he will tell you the truth." --Oscar Wilde.
Back to top
View user's profile Send private message
Berniyh
l33t
l33t


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 677

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 5:05 pm    Post subject: Reply with quote

dracula1985 wrote:
jcalado wrote:
So, another thing, how can i fix the "Unable to find a Multimedia Backend" error?
:P
thanks!


Mumble...
I haven't this error...
I have only a crash about the mixer...

Am I miracled?

I have got that error, too. Can't click it away, since KDE will hang up after the 4th or 5th time. ;)
The solution would be (obviously) to install a backend, but which one and how (what does work?)?
Of course in System Settings it shows, that there is no backend installed.
Back to top
View user's profile Send private message
Zephyrus
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Sep 2004
Posts: 202

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 6:04 pm    Post subject: Reply with quote

Hi, I've an announcement to all the users of the KDE4 overlay.
As some of you have probably already noted, recently I've been less active than usually. There's a reason behind that: my university schedule is becoming increasingly tight and I can't manage to follow the overlay development anymore. :( I hope that you can understand my position. I'd like to thanks anyone which worked on the overlay with me and all the users which decided to try this overlay (and its numerous bugs).
Back to top
View user's profile Send private message
StifflerStealth
l33t
l33t


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 960

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 6:13 pm    Post subject: Reply with quote

That is understandable. :) I myself don't have a lot of time with work and all. I have projects I want to do and it's sad they can't be done. Your work was impressive on this overlay and you should be proud for what you have done. :) You brought the world of KDE4 to more people and that means more testing and more bug reports for the KDE Devs. That's a good thing. Good luck with Uni, as that is more important than anything else. ;)

Cheers.

PS. Today is my birthday, so don't have a sad face in your post. Be happy with what you have done.
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 32328
Location: 56N 3W

PostPosted: Thu Oct 11, 2007 7:51 pm    Post subject: Reply with quote

Topic continued Here
Thread locked due to length
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 29, 30, 31
Page 31 of 31

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum