Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
KDE4 Overlay - monolithic ebuilds
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31  Next  
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Berniyh
l33t
l33t


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 677

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 11:27 am    Post subject: Reply with quote

Chain wrote:
sandbox violations over here too.

However, I *WOULD NOT* disable it, since it writes into the system, where you won't find the files anymore. Or it even might overwrite things you might need. So, waiting now...

Because of things like this I've got a testing machine, so if anything goes wrong, nevermind, could be worse. I wouldn't even consider installing KDE4 on my "stable" machine which I use to work (no, not even with a different user account).
Nevertheless it should get fixed.
Back to top
View user's profile Send private message
Chain
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Apr 2006
Posts: 104
Location: Vienna

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 11:32 am    Post subject: Reply with quote

I use my HTPC for this. So shooting KDE is okay, but ruining the whole system isn't ;-)
Back to top
View user's profile Send private message
Maleita
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Sep 2004
Posts: 244
Location: Brasil -> São Paulo->Campinas

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 1:57 pm    Post subject: Reply with quote

hi,people sorry about "spamming" it is not my intention ,there are many good well people is this thread,bye for they.
Back to top
View user's profile Send private message
neekibo
n00b
n00b


Joined: 22 Oct 2003
Posts: 49

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 4:44 pm    Post subject: kde-base/kdelibs-9999.4 Reply with quote

Hi all,
I can't emerge kde-base/kdelibs-9999.4.
Code:
tail /var/log/portage/kde-base\:kdelibs-9999.4\:20071007-093133.log

[100%] Built target nepomuk
>>> Source compiled.
--------------------------- ACCESS VIOLATION SUMMARY ---------------------------
LOG FILE = "/var/log/sandbox/sandbox-kde-base_-_kdelibs-9999.4-11830.log"

symlink:   /root/.kde/tmp-neekibo
unlink:    /root/.kde/tmp-neekibo
symlink:   /root/.kde/tmp-neekibo
--------------------------------------------------------------------------------
Is the listed file the only one that is causing the VIOLATION ? If so it should be save to use FEATURES="-sandbox"...

Thanks


Last edited by neekibo on Sun Oct 07, 2007 5:04 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
mikedee
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Jul 2006
Posts: 158

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

Sorry if it is mentioned somewhere else but I cannot find it...

Which 'support' libraries do we need these days and which versions do we need?

I am having problems with strigi-9999 at the moment, but maybe I only need 0.5.5? I build all of these from svn but some of them may now not need to be the latest versions?

media-libs/taglib
net-libs/telepathy-qt
net-voip/tapioca-qt
dev-libs/soprano
app-misc/strigi

TYIA :)

My entire kde4 build script is this at the moment, how is everyone else doing it? Everything here is ** keyworded

Code:
#!/bin/sh

emerge -vta media-libs/taglib net-libs/telepathy-qt net-voip/tapioca-qt dev-libs/soprano app-misc/strigi kde-base/kdelibs kde-base/kdepimlibs kde-base/kdebase kde-base/kdeaddons kde-base/kdeadmin kde-base/kdeartwork kde-base/kdegames kde-base/kdegraphics kde-base/kdemultimedia kde-base/kdepim kde-base/kdesdk kde-base/kdetoys kde-base/kdeutils kde-base/kdevplatform kde-base/kdevelop kde-base/kdewebdev plasma-extras

rm -f /etc/env.d/44kdepaths-kde-svn
env-update
source /etc/profile
Back to top
View user's profile Send private message
Berniyh
l33t
l33t


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 677

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 5:01 pm    Post subject: Re: kde-base/kdelibs-9999.4 Reply with quote

neekibo wrote:
Hi all,
I can't emerge kde-base/kdelibs-9999.4.

I do an emerge, and it stops after 100% build with no errors (~40 min).
Succeeding packeges will NOT be emerged. Nothing is installed in /usr/kde/.

It seems like doing a "make" without "make install".

Some advise here ?
Code:
tail /var/log/portage/kde-base\:kdelibs-9999.4\:20071007-093133.log

[100%] Built target nepomuk
>>> Source compiled.
--------------------------- ACCESS VIOLATION SUMMARY ---------------------------
LOG FILE = "/var/log/sandbox/sandbox-kde-base_-_kdelibs-9999.4-11830.log"

symlink:   /root/.kde/tmp-neekibo
unlink:    /root/.kde/tmp-neekibo
symlink:   /root/.kde/tmp-neekibo
--------------------------------------------------------------------------------

Thanks

As I said before, you can circumvent this, by setting FEATURES=-sandbox. However, this is
NOT recommended, since you will miss an important security feature.
Back to top
View user's profile Send private message
neekibo
n00b
n00b


Joined: 22 Oct 2003
Posts: 49

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 5:07 pm    Post subject: Re: kde-base/kdelibs-9999.4 Reply with quote

Berniyh wrote:
As I said before, you can circumvent this, by setting FEATURES=-sandbox. However, this is
NOT recommended, since you will miss an important security feature.
Thanks, I just changed my post :=)
However, is the listed file the only one ? If so, it shouldn't matter.
Back to top
View user's profile Send private message
ddeflyer
n00b
n00b


Joined: 04 Oct 2007
Posts: 8
Location: Berkeley

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 7:41 pm    Post subject: Reply with quote

ddeflyer wrote:
Zephyrus wrote:
@ddeflyer: There's no need for a live kdebase-workspace ebuild because workspace is included in kdebase on the SVN server.


Peculiar. When I start kde4, it was just giving a blank desktop. After a bunch of fiddling I have gotten it to show a bar at the bottom with two little boxes in it saying "This object could not be loaded" Any ideas?

My emerge --info is:
Code:
Portage 2.1.3.11 (default-linux/amd64/2007.0, gcc-4.2.0, glibc-2.6.1-r0, 2.6.22-gentoo-r8-Testing x86_64)
=================================================================
System uname: 2.6.22-gentoo-r8-Testing x86_64 Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz
Timestamp of tree: Wed, 03 Oct 2007 17:20:01 +0000
app-shells/bash:     3.2_p17-r1
dev-lang/python:     2.5.1-r2
dev-python/pycrypto: 2.0.1-r6
sys-apps/baselayout: 1.12.10-r5
sys-apps/sandbox:    1.2.17
sys-devel/autoconf:  2.13, 2.61-r1
sys-devel/automake:  1.7.9-r1, 1.9.6-r2, 1.10
sys-devel/binutils:  2.18
sys-devel/gcc-config: 1.3.16
sys-devel/libtool:   1.5.24
virtual/os-headers:  2.6.22-r2
ACCEPT_KEYWORDS="amd64 ~amd64"
CBUILD="x86_64-pc-linux-gnu"
CFLAGS="-march=nocona -O3 -pipe -fomit-frame-pointer"
CHOST="x86_64-pc-linux-gnu"
CONFIG_PROTECT="/etc /usr/kde/3.93.0/env /usr/kde/3.93.0/share/config /usr/kde/3.93.0/shutdown /usr/kde/svn/env /usr/kde/svn/share/config /usr/kde/svn/shutdown /usr/share/config"
CONFIG_PROTECT_MASK="/etc/env.d /etc/fonts/fonts.conf /etc/gconf /etc/revdep-rebuild /etc/terminfo /etc/udev/rules.d"
CXXFLAGS="-march=nocona -O3 -pipe -fomit-frame-pointer"
DISTDIR="/usr/portage/distfiles"
FEATURES="distlocks metadata-transfer sandbox sfperms strict unmerge-orphans userfetch"
GENTOO_MIRRORS="ftp://distro.ibiblio.org/pub/linux/distributions/gentoo/ ftp://ftp.gtlib.gatech.edu/pub/gentoo ftp://mirror.iawnet.sandia.gov/pub/gentoo/ ftp://ftp.ucsb.edu/pub/mirrors/linux/gentoo/ ftp://gentoo.chem.wisc.edu/gentoo/ "
MAKEOPTS="-j3"
PKGDIR="/usr/portage/packages"
PORTAGE_RSYNC_OPTS="--recursive --links --safe-links --perms --times --compress --force --whole-file --delete --delete-after --stats --timeout=180 --exclude=/distfiles --exclude=/local --exclude=/packages --filter=H_**/files/digest-*"
PORTAGE_TMPDIR="/var/tmp"
PORTDIR="/usr/portage"
PORTDIR_OVERLAY="/usr/portage/local/layman/kde"
SYNC="rsync://rsync.namerica.gentoo.org/gentoo-portage"
USE="X acl alsa amd64 berkdb bitmap-fonts cdr cli cracklib crypt cups dri dvd flac fortran gdbm gpm iconv ipv6 isdnlog kde midi mmx mudflap ncurses nls nptl nptlonly openmp pam pcre perl pppd python qt3 qt4 readline reflection session spl sse sse2 ssl tcpd truetype-fonts type1-fonts unicode xorg zlib" ALSA_CARDS="ali5451 als4000 atiixp atiixp-modem bt87x ca0106 cmipci emu10k1x ens1370 ens1371 es1938 es1968 fm801 hda-intel intel8x0 intel8x0m maestro3 trident usb-audio via82xx via82xx-modem ymfpci" ALSA_PCM_PLUGINS="adpcm alaw asym copy dmix dshare dsnoop empty extplug file hooks iec958 ioplug ladspa lfloat linear meter mulaw multi null plug rate route share shm softvol" ELIBC="glibc" INPUT_DEVICES="keyboard mouse evdev" KERNEL="linux" LCD_DEVICES="bayrad cfontz cfontz633 glk hd44780 lb216 lcdm001 mtxorb ncurses text" USERLAND="GNU" VIDEO_CARDS="nvidia"
Unset:  CTARGET, EMERGE_DEFAULT_OPTS, INSTALL_MASK, LANG, LC_ALL, LDFLAGS, LINGUAS, PORTAGE_COMPRESS, PORTAGE_COMPRESS_FLAGS, PORTAGE_RSYNC_EXTRA_OPTS


Adding as an after thought: The stuff that I fiddled with was some of my variables such as paths and such. I did this by using the .bashrc that is at this link: http://techbase.kde.org/Getting_Started/Increased_Productivity_in_KDE4_with_Scripts/.bashrc As far as other software goes, this is a brand new install, stage three with bootstrap after the install (mostly all ~amd64 though with a few stable branch packages left that I haven't updated yet.)

To do the install I ran layman and unmaksed kde-9999.4 then filled in the package.keywords file and package.use file. After all the required packages were unmasked and and use variables set it compiled without a complaint. When the desktop did work I tried to reemerge all the the 9999.4 version packages I had unmasked, and I hit the snag with kde-libs that others are hitting now. All the building was done Monday and Tuesday'ish

I can't think of anything else that might be important to say.


Any help?
_________________
-David
Back to top
View user's profile Send private message
Ingmarv
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 188
Location: Belgium

PostPosted: Sun Oct 07, 2007 7:58 pm    Post subject: Reply with quote

ddeflyer wrote:
Peculiar. When I start kde4, it was just giving a blank desktop. After a bunch of fiddling I have gotten it to show a bar at the bottom with two little boxes in it saying "This object could not be loaded" Any ideas?


The desktop is broken upstream, if the KDE code works, the ebuilds will install you need. You shouldn't need to compile anything, from source, or other external things...

Hope that clears up your questions.
Back to top
View user's profile Send private message
tytanick
Apprentice
Apprentice


Joined: 01 Feb 2006
Posts: 162
Location: Poland, Gdansk

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 5:27 am    Post subject: Reply with quote

hi, i am trying to compile kde-base/kickoff-9999.4, but no results,
Code:
ERROR
konqbookmarkmanager.h: No such file or director

It tells me that i need to install konqueror ??? (if so, i also need to install whole kde 3.5.7 !!!!)
BTW, take a look on my pulpit: http://images26.fotosik.pl/98/65e8c3ae37018bf1.png

Code:
P.S
Now i also recive this message from x server: Could not run kdeinit4


Code:
[ 67%] [ 70%] Building CXX object src/CMakeFiles/plasma_applet_launcher.dir/ui/contextmenufactory.o
Building CXX object src/CMakeFiles/kickoff.dir/ui/contextmenufactory.o
/var/tmp/portage/kde-base/kickoff-9999.4/work/kickoff-9999.4/src/ui/contextmenufactory.cpp:36:33: error: konqbookmarkmanager.h: No such file or directory
/var/tmp/portage/kde-base/kickoff-9999.4/work/kickoff-9999.4/src/ui/contextmenufactory.cpp:36:33: error: konqbookmarkmanager.h: No such file or directory
/var/tmp/portage/kde-base/kickoff-9999.4/work/kickoff-9999.4/src/ui/contextmenufactory.cpp: In member function 'QAction* Kickoff::ContextMenuFactory::Private::advancedActionsMenu(const QString&) const':
/var/tmp/portage/kde-base/kickoff-9999.4/work/kickoff-9999.4/src/ui/contextmenufactory.cpp:61: error: 'KonqBookmarkManager' has not been declared
make[2]: *** [src/CMakeFiles/plasma_applet_launcher.dir/ui/contextmenufactory.o] Error 1
make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
[ 72%] Building CXX object src/CMakeFiles/kickoff.dir/ui/flipscrollview.o
/var/tmp/portage/kde-base/kickoff-9999.4/work/kickoff-9999.4/src/ui/contextmenufactory.cpp: In member function 'QAction* Kickoff::ContextMenuFactory::Private::advancedActionsMenu(const QString&) const':
/var/tmp/portage/kde-base/kickoff-9999.4/work/kickoff-9999.4/src/ui/contextmenufactory.cpp:61: error: 'KonqBookmarkManager' has not been declared
make[2]: *** [src/CMakeFiles/kickoff.dir/ui/contextmenufactory.o] Error 1
make[2]: *** Waiting for unfinished jobs....
make[1]: *** [src/CMakeFiles/plasma_applet_launcher.dir/all] Error 2
make[1]: *** Waiting for unfinished jobs....
make[1]: *** [src/CMakeFiles/kickoff.dir/all] Error 2
make: *** [all] Error 2

_________________
Contact with me: http://www.tytanick.eu
Back to top
View user's profile Send private message
kavol
n00b
n00b


Joined: 31 Aug 2005
Posts: 57
Location: .cz

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 7:41 am    Post subject: Re: kde-base/kdelibs-9999.4 Reply with quote

neekibo wrote:
However, is the listed file the only one ? If so, it shouldn't matter.


see the previous posts - the list changes over time

if you are trying KDE4 on a system that you may format & reinstall at any time, go ahead and disable the sandbox; otherwise I would not do that ...
Back to top
View user's profile Send private message
Ingmarv
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 188
Location: Belgium

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 7:48 am    Post subject: Re: kde-base/kdelibs-9999.4 Reply with quote

Just a short update to let you know that I'm working on a fix, stay tuned.

kavol wrote:
go ahead and disable the sandbox; otherwise I would not do that ...


As kavol said, disabling the sandbox is an option, but a rather bad thing to do.
Back to top
View user's profile Send private message
eremini
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 May 2005
Posts: 157

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 11:13 am    Post subject: Reply with quote

Just so you know even with the latest eclass I still get
symlink: /root/.kde/tmp-localhost
unlink: /root/.kde/tmp-localhost
symlink: /root/.kde/tmp-localhost

and loads off
open_wr: /usr/kde/svn/share/locale/en_US/entry.desktop.lock.Z16536
open_wr: /usr/kde/svn/share/locale/en_US/entry.desktop.lock.w16536
open_wr: /usr/kde/svn/share/locale/en_US/entry.desktop.lock.T16536

This is from kdebase (though kdelibs does the same thing)
Back to top
View user's profile Send private message
Tagx
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2006
Posts: 61

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 2:34 pm    Post subject: Reply with quote

If you try plasma now from svn, it is much improved! It actually works well. Only problem is that you have to right click on the clock or invisible systray on the panel and remove it to get the taskbar to show up.
Back to top
View user's profile Send private message
Ingmarv
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 27 Feb 2007
Posts: 188
Location: Belgium

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 2:43 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for your feedback ! Really appreciated. :-)

eremini wrote:
Just so you know even with the latest eclass I still get
symlink: /root/.kde/tmp-localhost
unlink: /root/.kde/tmp-localhost
symlink: /root/.kde/tmp-localhost

and loads off
open_wr: /usr/kde/svn/share/locale/en_US/entry.desktop.lock.Z16536
open_wr: /usr/kde/svn/share/locale/en_US/entry.desktop.lock.w16536
open_wr: /usr/kde/svn/share/locale/en_US/entry.desktop.lock.T16536

This is from kdebase (though kdelibs does the same thing)


I've spent quite some time on this now, the desktop entry-related sandbox errors are fixed.

The problem I have left, is that if /root/.kde exist, (which should not be the case imho, you wouldn't run KDE as root, would you?), then you get the 4 sandbox errors, where it tries to link the tmp directory to a different place. If you don't have that directory, I get one sandbox error, which should be fixed by my last commit a minute ago. Could you please verify that ( after removing and/or backing up /root/.kde ) ?
Back to top
View user's profile Send private message
codertux
n00b
n00b


Joined: 07 May 2007
Posts: 8

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:09 pm    Post subject: kopete development using kdelibs&co from portage Reply with quote

Any ideas how I could do that? I've set up my env vars properly (i hope... I've used the values from 44kdepaths-kde-svn) but cmake still fails with:
Code:
CMake Error: Error in cmake code at
/home/kde-devel/src/kdenetwork/kopete/CMakeLists.txt:2:
Unknown CMake command "KDE4_NO_ENABLE_FINAL".
-- Configuring done
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

Ingmarv wrote:

The problem I have left, is that if /root/.kde exist, (which should not be the case imho, you wouldn't run KDE as root, would you?), then you get the 4 sandbox errors, where it tries to link the tmp directory to a different place. If you don't have that directory, I get one sandbox error, which should be fixed by my last commit a minute ago. Could you please verify that ( after removing and/or backing up /root/.kde ) ?


Hey! /root/.kde gets created as fast as you use something with kdesu, for example firewalls or even just for setting
the style to use for applications started as root within a user session. (eg: Kuroo, KUsers , K3b settings, kmyfirewall, etc.etc.)
at least that's the behaviour of kde3.
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
rafelbev
n00b
n00b


Joined: 15 Jul 2003
Posts: 53

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:17 pm    Post subject: Reply with quote

Matteo Azzali wrote:
Ingmarv wrote:

The problem I have left, is that if /root/.kde exist, (which should not be the case imho, you wouldn't run KDE as root, would you?), then you get the 4 sandbox errors, where it tries to link the tmp directory to a different place. If you don't have that directory, I get one sandbox error, which should be fixed by my last commit a minute ago. Could you please verify that ( after removing and/or backing up /root/.kde ) ?


Hey! /root/.kde gets created as fast as you use something with kdesu, for example firewalls or even just for setting
the style to use for applications started as root within a user session. (eg: Kuroo, KUsers , K3b settings, kmyfirewall, etc.etc.)
at least that's the behaviour of kde3.


What would be the best way to solve this issue without using FEATURES="-sandbox". I agree such a solution is a very big hack. Would like to see something more long term. Any pointers?
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:20 pm    Post subject: Re: kopete development using kdelibs&co from portage Reply with quote

codertux wrote:
Any ideas how I could do that? I've set up my env vars properly (i hope... I've used the values from 44kdepaths-kde-svn) but cmake still fails with:
Code:
CMake Error: Error in cmake code at
/home/kde-devel/src/kdenetwork/kopete/CMakeLists.txt:2:
Unknown CMake command "KDE4_NO_ENABLE_FINAL".
-- Configuring done

It seems that you address a KDE4_NO_ENABLE_FINAL options that cmake don't want, if it's something you have set
then remove it, I can't see it in latest kdenetwork-9999.4.ebuild (got with "layman -S kde") or in the kde4 eclasses.
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

rafelbev wrote:

What would be the best way to solve this issue without using FEATURES="-sandbox". I agree such a solution is a very big hack. Would like to see something more long term. Any pointers?

moving /root/.kde and then reputting it in place is a decent workaround for now but the right solution would be
to fix the offending code or to find if there's a new cmake option to workaround that, cause it can't be a definitive solution.
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
rafelbev
n00b
n00b


Joined: 15 Jul 2003
Posts: 53

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:33 pm    Post subject: Reply with quote

Matteo Azzali wrote:
rafelbev wrote:

What would be the best way to solve this issue without using FEATURES="-sandbox". I agree such a solution is a very big hack. Would like to see something more long term. Any pointers?

moving /root/.kde and then reputting it in place is a decent workaround for now but the right solution would be
to fix the offending code or to find if there's a new cmake option to workaround that, cause it can't be a definitive solution.


I actually tried removing the /root/.kde folder altogether since (at the time) I figured that I never login inside kde as root. If you remove it, it grumbles with sandbox errors because it tries to do a mkdir /root/.kde.
Back to top
View user's profile Send private message
codertux
n00b
n00b


Joined: 07 May 2007
Posts: 8

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:34 pm    Post subject: Re: kopete development using kdelibs&co from portage Reply with quote

Matteo Azzali wrote:
codertux wrote:
Any ideas how I could do that? I've set up my env vars properly (i hope... I've used the values from 44kdepaths-kde-svn) but cmake still fails with:
Code:
CMake Error: Error in cmake code at
/home/kde-devel/src/kdenetwork/kopete/CMakeLists.txt:2:
Unknown CMake command "KDE4_NO_ENABLE_FINAL".
-- Configuring done

It seems that you address a KDE4_NO_ENABLE_FINAL options that cmake don't want, if it's something you have set
then remove it, I can't see it in latest kdenetwork-9999.4.ebuild (got with "layman -S kde") or in the kde4 eclasses.

I am using kdelibs, kdepimlibs, qt4 and all the others from the overlay, but kdenetwork has been checked out manually.
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:36 pm    Post subject: Re: kopete development using kdelibs&co from portage Reply with quote

codertux wrote:
Matteo Azzali wrote:
codertux wrote:
Any ideas how I could do that? I've set up my env vars properly (i hope... I've used the values from 44kdepaths-kde-svn) but cmake still fails with:
Code:
CMake Error: Error in cmake code at
/home/kde-devel/src/kdenetwork/kopete/CMakeLists.txt:2:
Unknown CMake command "KDE4_NO_ENABLE_FINAL".
-- Configuring done

It seems that you address a KDE4_NO_ENABLE_FINAL options that cmake don't want, if it's something you have set
then remove it, I can't see it in latest kdenetwork-9999.4.ebuild (got with "layman -S kde") or in the kde4 eclasses.

I am using kdelibs, kdepimlibs, qt4 and all the others from the overlay, but kdenetwork has been checked out manually.

then your cmake should be complaining for KDE4_NO_ENABLE_FINAL variable, use ccmake in source dir and remove that
option (however, mixing ebuilds with plain checkout may need a lot of work).
_________________
Every day a new distro comes to birth. Every day a distro "eats" another.
If you're born distro, no matter what, start to run.
---- http://www.linuxprinting.org/ ---- http://tuxmobil.org/
Back to top
View user's profile Send private message
Berniyh
l33t
l33t


Joined: 07 Jun 2006
Posts: 677

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Remerged kdelibs with activated sandbox and a clean checkout.
I removed /root/.kde (since it is my testing machine) and no more sandbox errors for me anymore.

Will try the other packages now.
Back to top
View user's profile Send private message
StifflerStealth
l33t
l33t


Joined: 03 Jul 2002
Posts: 960

PostPosted: Mon Oct 08, 2007 5:59 pm    Post subject: Reply with quote

It looks like Aaron forgot to move over the plasma stuff from playground to the main trunk. :P
http://aseigo.blogspot.com/2007/10/happy-thanksgiving.html

At least plasma will usable somewhat. :) Now that Beta 3 will be tagged soon, things should be a bit more stable. Though, once everything is tagged, then the unstable code will hit the tree. :P Compiling might break again.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 28, 29, 30, 31  Next
Page 29 of 31

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum