Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Problems finding disk
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Fredrik Svensson
n00b
n00b


Joined: 23 Dec 2006
Posts: 2
Location: Göteborg

PostPosted: Sat Dec 23, 2006 2:42 pm    Post subject: Problems finding disk Reply with quote

I just got a ultrasparc10 (333mhz, 384mb ram), and I'm trying to install gentoo on it. Booting the CD is working fine, but the problem is that the system can´t find the harddrive. Anyone got an idea why?

--- from dmesg ----------------------------------------------------------------------------------
Uniform Multi-Platform E-IDE driver Revision: 7.00alpha2
ide: Assuming 33MHz system bus speed for PIO modes; override with idebus=xx
CMD646: IDE controller at PCI slot 0000:01:03.0
CMD646: chipset revision 3
CMD646: chipset revision 0x03, MultiWord DMA Force Limited
CMD646: 100% native mode on irq 5,7e0
ide0: BM-DMA at 0x1fe02c00020-0x1fe02c00027, BIOS settings: hda:pio, hdb:pio
ide1: BM-DMA at 0x1fe02c00028-0x1fe02c0002f, BIOS settings: hdc:pio, hdd:pio
Probing IDE interface ide0...
ide0: Wait for ready failed before probe !
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Back to top
View user's profile Send private message
NeddySeagoon
Administrator
Administrator


Joined: 05 Jul 2003
Posts: 31711
Location: 56N 3W

PostPosted: Sat Dec 23, 2006 4:56 pm    Post subject: Reply with quote

Fredrik Svensson,

That looks ok - until it fails to find the drive.

Is it really there, set to master and connected properly ?
Its possible to reverse the IDE data cable at one end. It doesn't do any permanent damage but it won't work either.
_________________
Regards,

NeddySeagoon

Computer users fall into two groups:-
those that do backups
those that have never had a hard drive fail.
Back to top
View user's profile Send private message
Fredrik Svensson
n00b
n00b


Joined: 23 Dec 2006
Posts: 2
Location: Göteborg

PostPosted: Sun Dec 24, 2006 12:43 am    Post subject: Reply with quote

The disk seem to be broken, I tried it in my x86 machine and it didn't find it in BIOS.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Sparc All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum