| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
vanbastek n00b

|
Posted: Mon Oct 02, 2006 6:08 am Post subject: [solved][X11/Gnome] gnome-terminal-2.16.0 - problem z opengl |
|
|
| Code: |
grep: /usr//usr/${libdir}/libGL.la: No such file or directory
/bin/sed: can't read /usr//usr/${libdir}/libGL.la: No such file or directory
libtool: link: `/usr//usr/${libdir}/libGL.la' is not a valid libtool archive
make[3]: *** [libskey.la] Błąd 1
make[3]: *** Oczekiwanie na niezakończone zadania....
make[3]: Opuszczenie katalogu `/var/tmp/portage/gnome-terminal-2.16.0/work/gnome-terminal-2.16.0/src/skey'
make[2]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[2]: Opuszczenie katalogu `/var/tmp/portage/gnome-terminal-2.16.0/work/gnome-terminal-2.16.0/src'
make[1]: *** [all-recursive] Błąd 1
make[1]: Opuszczenie katalogu `/var/tmp/portage/gnome-terminal-2.16.0/work/gnome-terminal-2.16.0'
make: *** [all] Błąd 2
|
Nie mam już pojęcia skąd taka dziwna ścieżka. Sprawdzałem co mam w /etc/ld.so.conf, jedyny podejrzany wpis był taki:
//usr//lib/opengl/xorg-x11/lib, usunąłem z niego niepotzrebne /, potem ldconfig ale to nie pomogło  _________________ Gentoo addicted!
Last edited by vanbastek on Thu Oct 05, 2006 11:20 am; edited 1 time in total |
|
| Back to top |
|
 |
szolek Guru

|
Posted: Mon Oct 02, 2006 11:00 am Post subject: |
|
|
Coś mi się to kojarzy z nowymi sterownikami od nvidi. Jak instalujesz przez własny overlay a nie przekopiujesz zawartości files/ z oficjalnego drzewka to Ten pliczek będzie pusty. _________________ Zanim spróbujesz warto wiedzieć: to
Zapamiętaj tą stronę.
Nie zapominaj o tych radach. |
|
| Back to top |
|
 |
vanbastek n00b

|
Posted: Tue Oct 03, 2006 2:26 am Post subject: |
|
|
Źle trafiłeś. Mam Matroxa G450  _________________ Gentoo addicted!
|
|
| Back to top |
|
 |
szolek Guru

|
Posted: Tue Oct 03, 2006 10:18 am Post subject: |
|
|
Jaja sobie robisz? To ma być jakiś konkurs? "Niestety zła odpowiedz!"
Drogą dedukcji powinieneś przynajmniej powiązać fakty że skoro ja podejrzewam stery, bo miałem na nvidii do czynienia z tym plikiem, to może inna firma ma sterowniki przygotowane pod ten sam standard obróbki grafiki. _________________ Zanim spróbujesz warto wiedzieć: to
Zapamiętaj tą stronę.
Nie zapominaj o tych radach. |
|
| Back to top |
|
 |
vanbastek n00b

|
Posted: Thu Oct 05, 2006 8:45 am Post subject: |
|
|
| Quote: | | to może inna firma ma sterowniki przygotowane pod ten sam standard obróbki grafiki. |
Tu w ogóle nie wiem co masz na myśli. Nie wiem dlaczego uczepiłes się sterownika, jedyny sterownik do tej karty jaki mam to ten z kernela. Opengl mam z mesy. Plik libGL.la (/usr/lib/opengl/xorg-x11/lib/libGL.la) posiadam i nie jest pusty.
Ja próbuję dojsć do tego skąd takie bzdurne ścieżki /usr//usr/${libdir}/libGL.la _________________ Gentoo addicted!
|
|
| Back to top |
|
 |
mziab Guru

|
Posted: Thu Oct 05, 2006 9:22 am Post subject: |
|
|
Miałem coś takiego na jednym z kompów. Winowajcą okazał się wpis od libGL w /usr/lib/libvte.la. Wystarczy go zmienić na prawidłowy i problem z głowy. _________________ Gentoo Linux 2008.0 | 2.6.30-gentoo-r1 | glibc 2.8 | gcc 4.3.3
mteam romhacking group | mziab's blog |
|
| Back to top |
|
 |
vanbastek n00b

|
Posted: Thu Oct 05, 2006 11:19 am Post subject: |
|
|
| mziab wrote: | | Miałem coś takiego na jednym z kompów. Winowajcą okazał się wpis od libGL w /usr/lib/libvte.la. Wystarczy go zmienić na prawidłowy i problem z głowy. |
O i dokładnie tak było. Dzięki  _________________ Gentoo addicted!
|
|
| Back to top |
|
 |
|