Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
UTF-8 ja X 7.0 eivät toimi kunnolla
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Sat Sep 09, 2006 9:41 pm    Post subject: UTF-8 ja X 7.0 eivät toimi kunnolla Reply with quote

Alkuperäinen viestini on tässä.

Eli jostain syystä X haluaa koneelle aasialaisia merkistöjä sisältäviä fontteja, enkä tiedä kuuluuko tämä asiaan vai onko kyseessä bugi. Pieni gallup UTF-8 -localen käyttäjille:

1. Avaa xterm.
2. Aja "xcalc".

Tuliko terminaaliin virheilmoitus?
Back to top
View user's profile Send private message
micko
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 117
Location: Finland / Turku

PostPosted: Sun Sep 10, 2006 11:25 am    Post subject: Reply with quote

$ xcalc
Warning: Missing charsets in String to FontSet conversion

Mutta hyvin toimii.
Back to top
View user's profile Send private message
Flammie
Developer
Developer


Joined: 02 Jun 2003
Posts: 633
Location: Dublin, Ireland

PostPosted: Sun Sep 10, 2006 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Minusta tuntuu että tuo virheilmoitus on tullut X-ohjelmissa niin kauan kuin olen utf-8-lokaalia käyttänyt. En ole kokeillut korjata kun ei tuosta ilmeistä haittaa tunnu olevan, mutta varmaankin jossain koodissa on jotain joka lykkää lokaalin merkistötiedon fontsettiin kiinni kun hakee fontteja. Asia saattaisi korjaantua xcalcin resursseja muuttamalla, eli /etc/X11/app-defaults/XCalcin fonttirivejä sorkkimalla tai vastaavalla resurssiasetuksella, tai sitten ei.
Back to top
View user's profile Send private message
Paapaa
l33t
l33t


Joined: 14 Aug 2005
Posts: 955
Location: Finland

PostPosted: Mon Sep 11, 2006 7:54 am    Post subject: Reply with quote

FVWM ikkunamanageri antaa tästä lisätietoa:

"XOM Charsets: ISO8859-1 ISO8859-1 JISX0208.1983-0 KSC5601.1987-0
GB2312.1980-0 JISX0201.1976-0 ISO10646-1"

Eli jostain syystä X vaatii/lataa (tai jotain) nuo kaikki merkistöt, vaikka olen valinnut UTF-8:n (eli ISO10646-1). Jossain mättää tai sitten en ymmärrä merkistöistä ja X:stä mitään. Pistin bugikyselyn Freedesktopiin:

https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=8205

Tiedän kyllä, miten virheilmoituksista pääsee eroon (asentamalla paketin intlfonts), mutta haluan tietää, onko fonttipaketin asentaminen vain haxx, vai oikea ratkaisu.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum