Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ GENTOO 2005.1 r1 ΣΕ ACER
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
d3X7eR
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 5

PostPosted: Mon Aug 14, 2006 4:46 pm    Post subject: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟ Reply with quote

Καλησπέρα,
Εκανα την εγκατασταση του gentoo 2005.1 r1 σε ενα λαπτοπ acer aspire 9500 και αντιμετωπιζω τα εξης προβληματα...
1)Για να μπορεσει να booταρει το συστημα πρεπει να βαλω την παραμετρο noapic αλλιως τπτ....Λεει : Uncompressing Linux.....OK ....Booting the kernel και εκει σταματαει
2)Οταν τελικα bootαρει με την επιλογη noapic δεν μου βλεπει την καρτα δικτυου η οποια ειναι realtec gigabit
3)Ακομα δεν μπορει να κανει mount cd : mount /dev/hdc /mnt/cdrom , mount -t iso9660 /dev/cdrom /mnt/cdrom , mount -t iso9660 /mnt/cdroms/cdrom0 ...... ΤΙΠΟΤΑ !!!
4)Τελος δεν δουλευει η εντολη lspci απο το κανονικο συστημα ενω απο live ola ok


1)--> OXI
2)-->Ok
3)-->Ok
4)-->Ok

Kamia idea??

Euxaristw
8O 8O 8O 8O 8O 8O

Υ.Γ Εχω ρυθμισει κανονικα το fstab συμφωνα με το handbook οπως επισης εχω κανει add την eth0 στο runlevel ως default


Last edited by d3X7eR on Wed Aug 16, 2006 3:13 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DiTz
n00b
n00b


Joined: 15 Aug 2006
Posts: 11

PostPosted: Tue Aug 15, 2006 1:23 pm    Post subject: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Reply with quote

d3X7eR wrote:

3)Ακομα δεν μπορει να κανει mount cd : mount /dev/hdc /mnt/cdrom , mount -t iso9660 /dev/cdrom /mnt/cdrom , mount -t iso9660 /mnt/cdroms/cdrom0 ...... ΤΙΠΟΤΑ !!!

Ti error sou vgazei?


d3X7eR wrote:

4)Τελος δεν δουλευει η εντολη lspci απο το κανονικο συστημα ενω απο live ola ok

emerge pciutils
Back to top
View user's profile Send private message
d3X7eR
n00b
n00b


Joined: 12 Aug 2006
Posts: 5

PostPosted: Tue Aug 15, 2006 3:06 pm    Post subject: Re: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ Reply with quote

mount: dev/hdc is not a valid block device
Τα ιδια και για τα υπολοιπα /cdrom /hdc1 κ.λ.π
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Sat Aug 26, 2006 8:54 pm    Post subject: Reply with quote

Είσαι σιγουρος ότι το cdrom είναι το hdc?
Δες τα μηνύματα του kernel κατα την εκκίνηση ή κανε dmsg για να δεις περισσότερα.
Όσο για το πρόβλημα με το noapic, από όσο γνωρίζω κάποια acpi bios σε κάποια motherboards εχουν πρόβλημα (για παράδειγμα ενα σύστημα που εχω και εχει chipset ATI εχει παρόμοια προβλήματα, όπως και ενα άλλο παλιό laptop armada, υπάρχει και ειδικό site με patches για το πρόβλημα αυτό αλλα δεν το θυμάμαι). Δες τι chipset φοράει η μητρική σου και κανε μια αναζήτηση στο forum, ισως και αλλοι να εχουν παρόμοιο προβλημα και να το εχουν λύσει.

YΓ: Το βρήκα το site με τα patches των προβληματικών acpi. Ειναι το http://acpi.sourceforge.net
Δες αν το δικό σου laptop εχει προβλημα και ακολουθησε τις οδηγίες ωστε να φιάξεις ενα σωστό kernel.
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum