| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
rofro Apprentice

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 6:05 am Post subject: [Praca] Administrator Gentoo na grono.net |
|
|
Oto wiadomość, która ukazała się na głównej na grono.net. Wklejam jakby ktoś nie odwiedzał tej strony:
| Quote: | Firma Brandlay Sp. z.o.o. Operator portalu społeczności internetowej grono.net zatrudni osobę na stanowisko Administrator systemów UNIX
Szczegóły oferty:
Opis stanowiska:
Administruje systemami UNIX,
Instaluje i konfiguruje systemy UNIX,
Usuwa awarie programowe,
Wymagania:
(preferowany system Gentoo),
Znajomość budowy i konfiguracji komputerów klasy PC, komputerów przenośnych oraz serwerów HP, IBM,
Przynajmniej 3 letnie doświadczenie w pracy na stanowisku administratora systemu UNIX,
Umiejętność pracy w młodym i aktywnym zespole,
Znajomość języka angielskiego na poziomie umożliwiającym analizę techniczną dokumentacji.
CV wraz ze zdjęciem oraz listem motywacyjnym proszę przesłać na adres: praca@brandlay.com
W temacie proszę zaznaczyć 'UNIX'
W aplikacji prosimy zawrzeć klauzulę: "Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji (zgodnie z Ustawą o Ochronie Danych Osobowych z dnia 29.08.97, Dziennik Ustaw Nr 133 Poz. 883)".
Odpowiemy tylko na wybrane aplikacje.
Pozdrawiam serdecznie,
Mikołaj Nowak
grono.net
|
_________________ Linux #358594
gentoo bug comment 175808#c26
You either must have patience or contribute to open source. There is only one guaranteed way to have open source do what you want it to do, and that's write it yourself. |
|
| Back to top |
|
 |
Yatmai Veteran

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 9:35 am Post subject: |
|
|
Czemu nie mieszkam w warszawie ?  _________________ Desktop: [Ath64 X2 2GB DDR2 GF76GT] [amd64] [2.6.29-gentoo] [nVidia] [KDE 3.5.10]
Lapek: [HP nc6000] [i686] [2.6.29-ARCH] [ati-open] [KDE 3.5.10] |
|
| Back to top |
|
 |
yoshi314 l33t

|
|
| Back to top |
|
 |
Yatmai Veteran

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 11:25 am Post subject: |
|
|
Troche rozwiązanie na okrętkę, ale idziesz na bezpłatną praktykę zawodową :] Wezmą Cie na bank, bo koażdemu przyda sie darmowy niewolnik, a praktyka jednak zalicza się już do stażu pracy (niestety nie w sensie emerytalnym )
Swoją drogą, jak teraz zauważyłem, jedna z nieeeeelicznych ofert gdzie nie chcą papierka na wyższe wykształcenie :] Papierka, bo już sie spotkałem z firmą, gdzie chcięli wyższe i nie obchodziło ich, że sie umie tyle co po studiach, chodziło tylko o papier :/ _________________ Desktop: [Ath64 X2 2GB DDR2 GF76GT] [amd64] [2.6.29-gentoo] [nVidia] [KDE 3.5.10]
Lapek: [HP nc6000] [i686] [2.6.29-ARCH] [ati-open] [KDE 3.5.10] |
|
| Back to top |
|
 |
no4b Bodhisattva

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 12:52 pm Post subject: |
|
|
Szkoda, że Warszawa  _________________ GTK2/GNOME - The weakest link! |
|
| Back to top |
|
 |
szolek Guru

|
Posted: Fri Jun 23, 2006 9:04 pm Post subject: |
|
|
| yoshi314 wrote: | | ciekawe gdzie przyjmuja adminow _bez doswiadczenia_ zeby to doswiadczenie sobie wyrobic :] |
Czasem myślenie ludzi jest bardzo prymitywne tymbardziej jak zatrudniają specjalistę do dziedziny w której nie mają zielonego pojęcia. Z reguły lepiej patrzą na synka kadrowej itp niż na kogoś kto jest faktycznie w danej dziedzinie odpowiedniejszy.
Sądze że choć atrakcyjne, to ogłoszenie jest przebarwone. Zbytnio osłodzone. LINUX Is Not UniX. Ale miło że ktoś takich potrzebuje. _________________ Zanim spróbujesz warto wiedzieć: to
Zapamiętaj tą stronę.
Nie zapominaj o tych radach. |
|
| Back to top |
|
 |
Gabrys Veteran

|
Posted: Sat Jun 24, 2006 9:54 pm Post subject: |
|
|
| szolek wrote: | | LINUX Is Not UniX |
A mi się wydawało, że GNU's Not Unix. Tak serio można śmiało rzec, że GNU/Linux jest bardzo kompatybilny z POSIX, jak też wiele uniksów, a określenie, że GNU/Linux nie jest uniksem chyba teraz ma tylko sens w odmiennej licencji, gdyż często systemy GNU/Linux, podobnie jak wszelkie odmiany BSD zalicza się po prostu do uniksów. _________________ Sabayon Professional 1.1 (czyli zdradziłem oryginalne Gentoo)
@ Dell Inspiron 8600 (nVidia, Realtek, Pentium M) |
|
| Back to top |
|
 |
qermit Veteran

|
Posted: Tue Jun 27, 2006 10:01 am Post subject: |
|
|
powiedzmy to otwarcie - linux to system POSIXowy i jest UNIXo podobny. _________________ "A co ty masz w swoim LinuXie?" - Dr Qermit |
|
| Back to top |
|
 |
argasek Bodhisattva

Joined: 06 May 2004 Posts: 1120 Location: Sol [0,0], Poland, Kraków
|
Posted: Tue Nov 14, 2006 3:55 pm Post subject: |
|
|
Moved from Polish to Polish OTW. _________________ RLU #137109 | BYKOM STOP! | Chcesz do mnie napisać? | jog
"Mam plany gotowe i wszystko, no i wiesz, idę do tego, no, mebloroba..." (Raaf)  |
|
| Back to top |
|
 |
msch Guru

|
Posted: Tue Nov 14, 2006 11:50 pm Post subject: |
|
|
| yoshi314 wrote: | | ciekawe gdzie przyjmuja adminow _bez doswiadczenia_ zeby to doswiadczenie sobie wyrobic :] |
dobre pytanie... |
|
| Back to top |
|
 |
|