Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Gentoo on Power Blade JS20 -- I really need help on this one
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC
View previous topic :: View next topic  
Author Message
m96_frs
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 3

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 5:33 pm    Post subject: Gentoo on Power Blade JS20 -- I really need help on this one Reply with quote

I am trying to install Gentoo on a powerblade via serial console (only option). However, when I select the serial console kernel in the yaboot menu, the boot fails in the initial stages and the server resets itself.

Have i missed some nifty kernel options that I should include?
/Anders


Last edited by m96_frs on Mon Aug 09, 2004 9:41 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
m96_frs
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 3

PostPosted: Mon Aug 09, 2004 9:38 am    Post subject: Updated info Reply with quote

The reason why the serial console kernel isn't booting would probably be that the blade talk on ttyS1 and not ttyS0. However, changing these parameters results in boot failure.

When I boot without console parameters on the standard pSeries kernel, the BladeServer boots, but I lack any kind of ide or scsi devices, which is a small problem :)

Please can anybody help me on this?
I hate to be forced to move to the SuSe Enterprise server (approx. $2000).

/Anders
Back to top
View user's profile Send private message
billbrasky
n00b
n00b


Joined: 21 May 2004
Posts: 12

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 4:25 am    Post subject: Reply with quote

What parameters are you changing? console=ttyS1,9600? What other parameters are on your line?
_________________
IBM RS/6000 43p-140 604r@233MHz Gentoo PPC32
IBM RS/6000 43p-140 604r@333MHz Gentoo PPC32
Gateway Pentium4@2.0GHz Gentoo x86
Back to top
View user's profile Send private message
m96_frs
n00b
n00b


Joined: 07 Aug 2004
Posts: 3

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 9:42 am    Post subject: Parameters Reply with quote

Yes, the only parameter I add is the console=ttyS1,19200. I took this from the IBM docs about how to config lilo when booting the SuSe distro. However, I am clearly missing something.

/Anders
Back to top
View user's profile Send private message
thepustule
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 210
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Tue May 09, 2006 3:22 pm    Post subject: Reply with quote

Mine works with

Code:
console=hvc0


And CONFIG_HVC_CONSOLE enabled.

Hope this helps.
Back to top
View user's profile Send private message
rangerpb
Developer
Developer


Joined: 19 Jan 2005
Posts: 147

PostPosted: Mon May 15, 2006 7:33 pm    Post subject: get it working? Reply with quote

m96_frs,

Did you get your blade working? If not, please join #gentoo-ppc64 and look for me. I'm happy to help.
_________________
-->
rangerpb
<--
Back to top
View user's profile Send private message
rangerpb
Developer
Developer


Joined: 19 Jan 2005
Posts: 147

PostPosted: Mon May 15, 2006 7:35 pm    Post subject: kernel config Reply with quote

Also, should need a kernel config, I would be happy to provide it.
_________________
-->
rangerpb
<--
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on PPC All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum