Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
alsa starts 1 times / 2
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia
View previous topic :: View next topic  
Author Message
synss
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 280
Location: Dijon (F) > Berlin > Tokyo > Nürnberg (D)

PostPosted: Sat Apr 22, 2006 7:02 pm    Post subject: alsa starts 1 times / 2 Reply with quote

That is, if I want sound,
1. I boot
alsa: "fails to load necessary drivers"
2. shutdown -hP now
reboot doesn't help
3. count till 10
4. boot
alsa is there!

I thought it could be a hardware problem, though. But it was much worse some time ago, before I ~x86 alsa-headers. At that time, I was dual booting with XP (I then switched to Gentoo/Puppy <- for when I break sth important) and the sound was also randomly working.

Hardware?

(Acer laptop I had to send back already for a dead motherboard after a few month of very normal usage)
Back to top
View user's profile Send private message
kfiaciarka
Veteran
Veteran


Joined: 20 May 2005
Posts: 1498
Location: Dobre Miasto, Poland

PostPosted: Sat Apr 22, 2006 8:21 pm    Post subject: Reply with quote

IMHO try alsa-driver and run it as boot service not default.
Back to top
View user's profile Send private message
synss
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Mar 2006
Posts: 280
Location: Dijon (F) > Berlin > Tokyo > Nürnberg (D)

PostPosted: Sun Apr 23, 2006 12:10 pm    Post subject: Reply with quote

That does not help.

thank you anyway...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Multimedia All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum