| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
taopai Apprentice

|
Posted: Thu Apr 13, 2006 9:46 pm Post subject: stary tablet |
|
|
czesc. mam starutenki tablet a4tech 1812 i postanowilem go dzis sobie podlaczyc. podpialem go napewno prawidlowo, bo zgodnie z obstrukcja inslugi poza tym swieci ze ma zasilanie, a jak zblize rysik do hmm... powierzchni roboczej zapala sie jeszcze druga kontrolka.
chwile sie pobawilem i w ruch poszlo gugle, jednak nie znalazlem zadnego sterownika do tego. wiec sprobowalem i zacialem sie na
nie mam juz zadnego innego urzadzenia zeby sprawdzic czy porty szeregowe "zyja", wiec pytam: czy musze miec w kernelu cos oprocz "device drivers -> input device support -> hardware i/o ports -> <*> serial port line discipline", zeby moc czytac z /dev/tts/...?
a moze wogole zabralem sie do tego od d*py strony?
pozdrawiam,
tao _________________ Gdybym miał 6 par rąk, mógłbym klaskać w dolby surround...
Jeśli masz wystarczająco pieniędzy, żeby kupić sobie jacht, odwiedź http://www.golba.com.pl/ |
|
| Back to top |
|
 |
martin.k Guru

|
Posted: Fri Apr 14, 2006 12:41 pm Post subject: |
|
|
Jeśli widać jakieś urządzenia np.: /dev/ttyS0 i to jest twój tablet, to jeszcze pozostaje ci skonfigurować Xorg. Sekcja InputDevice. Przykład dla wacoma na serialu:
| Code: | Section "InputDevice"
Driver "wacom"
Identifier "stylus"
Option "Device" "/dev/ttyS0" |
Niestety twój tablet to już zabytek. Będziesz musiał się sporo nagooglować. Może ci się uda  _________________ linux-2.6.17 +ck +R4 +lockless +genetic-as +... więcej nie pamiętam
LRU #299256 |
|
| Back to top |
|
 |
taopai Apprentice

|
Posted: Tue Apr 18, 2006 9:07 am Post subject: |
|
|
| martin.k wrote: | | Jeśli widać jakieś urządzenia np.: /dev/ttyS0 i to jest twój tablet |
jak sprawdzalem czy /dev/ttyS0 pokazuje ze zyje, to mi tylko dwa znaki wyskoczyly, po czym cat zakonczyl dzialanie. kolejne proby juz nic nie pokazywaly... windowsy wykryly mi nowe urzadzenie, po czym sie zawiesily . mam wrazenie, ze uszkodzony jest kabel podlaczajacy - co prawda w instrukcji urzadzenia chyba jest jego schemat, ale nie wiem czy moja lutownica jeszcze dziala
| martin.k wrote: | | to jeszcze pozostaje ci skonfigurować Xorg. |
moge sobie o tym pomarzyc
anyway - dzieki za odpowiedz,
pozdrawiam,
tao _________________ Gdybym miał 6 par rąk, mógłbym klaskać w dolby surround...
Jeśli masz wystarczająco pieniędzy, żeby kupić sobie jacht, odwiedź http://www.golba.com.pl/ |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|