Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[portage overlay] pro audio production applications
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 31, 32, 33  
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MageSlayer
Apprentice
Apprentice


Joined: 26 Jul 2007
Posts: 228
Location: Ukraine

PostPosted: Fri Aug 21, 2009 3:57 am    Post subject: Reply with quote

keenblade wrote:

Audacity is rock stable here. I have audacity-1.3.8 with ~amd64 arch. It only gives a warning while starting that it can not create the dir '/usr/share/audacity/help'. But it works perfect.

I am not sure, but according to gdb backtraces it segfaults in code dealing with wxGTK.
Audacity devs are not responding however.
Back to top
View user's profile Send private message
sifosvaca
n00b
n00b


Joined: 09 Nov 2002
Posts: 21

PostPosted: Sat Aug 22, 2009 4:37 pm    Post subject: Reply with quote

Hello there,
media-sound/qjackctl-9999 doesn't compile. It's missing the dbus crap.
I don't have/need/want dbus in this system. Any chance to make it optional with a dbus useflag?

Thanks.

Code:
i686-pc-linux-gnu-g++ -c -pipe -O2 -march=athlon-xp -fomit-frame-pointer -pipe -Wall -W -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_XML_LIB -DQT_GUI_LIB -DQT_CORE_LIB -DQT_SHARED -I/usr/share/qt4/mkspecs/linux-g++ -I. -I/usr/include/qt4/QtCore -I/usr/include/qt4/QtGui -I/usr/include/qt4/QtXml -I/usr/include/qt4 -I/usr/include/qt4/QtDBus -Isrc -I/usr/include -I/usr/include/qt4 -I.moc -I.ui -o .obj/qjackctlMainForm.o src/qjackctlMainForm.cpp
src/qjackctlMainForm.cpp:55:27: error: QDBusConnection: El fitxer o directori no existeix
src/qjackctlMainForm.cpp: In member function 'bool qjackctlMainForm::setup(qjackctlSetup*)':
src/qjackctlMainForm.cpp:491: error: 'QDBusConnection' was not declared in this scope
src/qjackctlMainForm.cpp:491: error: expected ';' before 'dbus'
src/qjackctlMainForm.cpp:492: error: 'dbus' was not declared in this scope
i686-pc-linux-gnu-g++ -c -pipe -O2 -march=athlon-xp -fomit-frame-pointer -pipe -Wall -W -D_REENTRANT -DQT_NO_DEBUG -DQT_XML_LIB -DQT_GUI_LIB -DQT_CORE_LIB -DQT_SHARED -I/usr/share/qt4/mkspecs/linux-g++ -I. -I/usr/include/qt4/QtCore -I/usr/include/qt4/QtGui -I/usr/include/qt4/QtXml -I/usr/include/qt4 -I/usr/include/qt4/QtDBus -Isrc -I/usr/include -I/usr/include/qt4 -I.moc -I.ui -o .obj/qjackctlMessagesForm.o src/qjackctlMessagesForm.cpp
make: *** [.obj/qjackctlMainForm.o] Error 1
make: *** Waiting for unfinished jobs....
 *
 * ERROR: media-sound/qjackctl-9999 failed.
 * Call stack:
 *               ebuild.sh, line   49:  Called src_compile
 *             environment, line 3044:  Called die
 * The specific snippet of code:
 *       emake -f ${PN}.mak || die "emake failed"
 *  The die message:
 *   emake failed
 *
 * If you need support, post the topmost build error, and the call stack if relevant.
 * A complete build log is located at '/var/tmp/portage/media-sound/qjackctl-9999/temp/build.log'.
 * The ebuild environment file is located at '/var/tmp/portage/media-sound/qjackctl-9999/temp/environment'.
 * This ebuild is from an overlay named 'proaudio': '/usr/local/overlays/proaudio/'
 *
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1085

PostPosted: Wed Aug 26, 2009 10:45 am    Post subject: Reply with quote

sifosvaca wrote:
Hello there,
media-sound/qjackctl-9999 doesn't compile. It's missing the dbus crap.
I don't have/need/want dbus in this system. Any chance to make it optional with a dbus useflag?

Thanks.

Hi sifosvaca. I made a qjackctl-9999.ebuild for you with an optional dbus useflag.
Let's see if it will work for you. It may be needed to add this to your /etc/portage/package.use :
Code:
media-sound/qjackctl -dbus

_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1085

PostPosted: Wed Aug 26, 2009 11:42 am    Post subject: Reply with quote

media-sound/denemo-0.8.6.ebuild can't be emerged due to the tar.gz file does not exist on sourceforge. It seems like denemo devs don't use sourceforge primarily, but use savannah. So the source file is here, as stated on their primarily home page http://www.denemo.org. Ebuild needs to change homepage, too.
Btw, there is denemo-0.8.8 which works fine with just ebuild renaming.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1085

PostPosted: Wed Aug 26, 2009 1:16 pm    Post subject: Reply with quote

Can someone update the overlay for the new:
Code:

media-sound/gigedit-0.2.0
media-libs/libgig-3.3.0

They emerge without any patch. Just tell me, if you need the ebuilds which are slightly edited.
Edit : They are in portage now.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
sifosvaca
n00b
n00b


Joined: 09 Nov 2002
Posts: 21

PostPosted: Sun Aug 30, 2009 9:10 pm    Post subject: Reply with quote

keenblade wrote:
sifosvaca wrote:
Hello there,
media-sound/qjackctl-9999 doesn't compile. It's missing the dbus crap.
I don't have/need/want dbus in this system. Any chance to make it optional with a dbus useflag?

Thanks.

Hi sifosvaca. I made a qjackctl-9999.ebuild for you with an optional dbus useflag.
Let's see if it will work for you. It may be needed to add this to your /etc/portage/package.use :
Code:
media-sound/qjackctl -dbus



The ebuild works.
Thanks friend.
Back to top
View user's profile Send private message
keenblade
Veteran
Veteran


Joined: 03 Oct 2004
Posts: 1085

PostPosted: Mon Aug 31, 2009 8:56 am    Post subject: Reply with quote

sifosvaca wrote:
...
The ebuild works.
Thanks friend.

No problem.
_________________
Anyway it's all the same at the end...
Need help to get it working: "x-fi surround 5.1"
Back to top
View user's profile Send private message
timeBandit
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 31 Dec 2004
Posts: 2672
Location: here, there or in transit

PostPosted: Mon Aug 31, 2009 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

Continued in [overlay] Pro audio production applications, Part 2.
_________________
Plants are pithy, brooks tend to babble--I'm content to lie between them.
Super-short f.g.o checklist: Search first, strip comments, mark solved, help others.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
This topic is locked: you cannot edit posts or make replies.    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 31, 32, 33
Page 33 of 33

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum