Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
xbox livecd fails to boot, linuxboot.cfg not found
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Alternative Architectures
View previous topic :: View next topic  
Author Message
BobAlmighty
n00b
n00b


Joined: 22 Feb 2004
Posts: 1

PostPosted: Fri Nov 18, 2005 8:37 am    Post subject: xbox livecd fails to boot, linuxboot.cfg not found Reply with quote

I just got my xbox up and running after doing the hardware tsop hack and flashing my bios with cromwell 2.40. Unfortunately, when I try to boot of the gentoo xbox livecd I get an error saying "linuxboot.cfg could not be found."

I've tried burning on several different types of media including dvds. I've even swapped out my xbox dvd drive for a normal PC dvd drive and still had no luck. Finally I tried buring and booting a xebian cd and it worked perfectly. I've seen this problem mentioned on the gentoo-xbox mailing list, but no solution.

My guess is that this has something to do with cromwell 2.40 and the livecd not playing nice. Anyone have any suggestions or a solution for me? I want this box to be a minimal headless web server so xebian just has a bunch of extra crap I don't need. Plus I'm more comfortable in gentoo.
Back to top
View user's profile Send private message
patchy
n00b
n00b


Joined: 07 Dec 2005
Posts: 3

PostPosted: Wed Dec 07, 2005 6:00 pm    Post subject: Re: xbox livecd fails to boot, linuxboot.cfg not found Reply with quote

BobAlmighty wrote:
I just got my xbox up and running after doing the hardware tsop hack and flashing my bios with cromwell 2.40. Unfortunately, when I try to boot of the gentoo xbox livecd I get an error saying "linuxboot.cfg could not be found."

I've tried burning on several different types of media including dvds. I've even swapped out my xbox dvd drive for a normal PC dvd drive and still had no luck. Finally I tried buring and booting a xebian cd and it worked perfectly. I've seen this problem mentioned on the gentoo-xbox mailing list, but no solution.

My guess is that this has something to do with cromwell 2.40 and the livecd not playing nice. Anyone have any suggestions or a solution for me? I want this box to be a minimal headless web server so xebian just has a bunch of extra crap I don't need. Plus I'm more comfortable in gentoo.



i had the same problem, eberyone who has the cromwell 2.40 bios has this problem.
this is becouse something is wrong with that bios that has to do with booting gentoo live cds.
however ive heard (cannot confirm) that xebians live cd should work.

the solution is, upgrade your bios to cromwell-2.40-r2.bin in wich this has been fixed.
however, again, i could not find it anywhere, couse u have to emerge it and build it to get it, lucky for me i had one linuxbox with gentoo,
so i got hold of in that way.
for u ppl that doesnt have an linuxbox, and must have this bios. i've compiled it and u can download it here,
http://www.sperma.se/cromwell-2.40-r2.bin


//patchy
Back to top
View user's profile Send private message
slippyr4
n00b
n00b


Joined: 20 Jan 2006
Posts: 1

PostPosted: Fri Jan 20, 2006 9:01 pm    Post subject: Reply with quote

If you use this rom, please remember it's a 256K rom - if you have an early xbox with a 1024KB rom you need to concatenate this four times.

in dos/windows:-

copy /B cromwell.bin+cromwell.bin+cromwell.bin+cromwell.bin cromwell-1024.bin

you can then raincoat the cromwell-1024.bin file.
Back to top
View user's profile Send private message
Narusegawa
Apprentice
Apprentice


Joined: 29 Jun 2004
Posts: 210
Location: Bimringham, UK

PostPosted: Thu May 18, 2006 8:14 am    Post subject: Reply with quote

Anyone got the source code for this fix? I've been talking to one of the cromwell developers and he's interested in this fix!
_________________
WARNING: It is a violation of federal law to use me in a way inconsistent with my labelling. I am dangerous to humans and domestic animals. Please avoid contact with your eyes and clothing. I should be stored out of the reach of children.
Back to top
View user's profile Send private message
ROBO_DONUT
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 03 Jan 2005
Posts: 144

PostPosted: Fri May 19, 2006 1:45 am    Post subject: Reply with quote

I got Gentoo installed by attaching the hard drive to a PC. Cromwell 2.40 seems to have no problem booting anything from a hard drive.
Back to top
View user's profile Send private message
hitachi
Guru
Guru


Joined: 20 Feb 2006
Posts: 466

PostPosted: Thu Nov 23, 2006 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Quote:

I got Gentoo installed by attaching the hard drive to a PC. Cromwell 2.40 seems to have no problem booting anything from a hard drive.


How did you do this? I would like to do something like the same.

Thanks
_________________
Athlon 64 X2 3800+
Micro-ATX-Mainboard in einer OEM-Version von Asus mit Nvidias nForce4 (A8NE-FM/S).
PEG-Grafikkarte von Leadtek mit Nvidia GeForce 6600
3 GB RAM
350-Watt-Netzteil (von Fortron/Source)
4 x 500GB S-ATA HDD (raid1 und raid5)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Gentoo on Alternative Architectures All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum