Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
AltGr ja Ctrl+Alt+[F1-F6] eivät toimi X:ssä ? [Solved]
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish
View previous topic :: View next topic  
Author Message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Sat Oct 08, 2005 4:47 pm    Post subject: AltGr ja Ctrl+Alt+[F1-F6] eivät toimi X:ssä ? [Solved] Reply with quote

Jos on samanlaisia ongelmia, lue pelkästään viimeiset postit (tästä ylipitkästä threadista) :wink:

On tässä viimesen updaten jälkeen tullut semmoinen ongelma, että on näppäimistöstä esim. AltGr lopettanut toimintansa X:ssä (Huom. vain X:ssä, tekstitilassa on kaikki Ok!)
Eli ei saa aikaiseksi dollari/ät ym. merkkejä, eikä taida toimia myöskään tuo vasen Alt, kun ei pysty siirtymään Ctrl-Alt-F2:lla tekstikonsoliin.(vasen Alt toimiikin, muttei tekstikonsoliin siirtyminen)

Mikä siellä nyt on voinut vaihtua kun näppiskarttakin on KEYMAP="fi-latin1" ja xorg.conf:ssa Option "XkbModel" "pc105" ja Option "XkbLayout" "fi" kuten ennenkin ?

Sama juttu tuossa ThinkPadin läppärissä, johon on tullut myös semmoinen ongelma että se ei anna avata konsolia rootille ? Sudo toimii kyllä muuten 'emerge' ym., mutta eilen kun koitin muokata sillä /etc/hosts tiedostoa niin se sanoi jotain että permission denied tms. ?

En oikeen kässää että missä ongelma on, kun ei tuntuisi löytyvän /etc/conf.d/ hakemistosta xorg.conf tai rc.conf -tiedostoista. Ei varmaan ole kovin suuri ongelma, mutta kun ei oikeen tiedä mistä etsisi.

-Ja vielä tämmöinen lisäongelma ThinkPadissa, että kaikki /dev/sound/ :ssa olevat äänilaitteet ovat aina käynnistäessä 600, vaikka pitäisi olla 660 kuten myöskin on /etc/udev/permissions.d/50-udev.permissions -tiedostossa oletuksina.
Mikä nekin muuttaa väärin ? Eli jos käynnistän normaalikäyttäjänä X:n, niin KDE herjaa ettei voinut avata /dev/dsp:tä kun ei ole oikeuksia. :?:


Last edited by linuxtuxhellsinki on Wed Feb 08, 2006 10:54 pm; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Mon Oct 10, 2005 8:17 am    Post subject: Reply with quote

Voisikohan olla jotain tekemistä PAM:in kanssa ?

On nimittäin asennettuna, mutten ole ikinä sen asetuksiin perehtynyt. Tänään aamulla ekan kerran edes vilkaisin /etc/pam.d -hakemistoon ja kovastihan siellä oli rojua. Ja pari kertaa läppärin updatessa on antanut errorit pam-0.78 kohdalla, jonka olen sitten skipannut.

_________________________________

Vastataan nyt sitten itselleni (ja muille lukijoille) että ainakin näköjään noiden sound-dev:ien säädöt laittoi pieleen /etc/security/console.perms -tiedostossa olevat säädöt, jotka tuntuisivat olevan tekemisissä tuon PAM:in kanssa.

Mutta ei vieläkään toimi AltGr:n alta tulevat merkit, mutta itse nappi toimii koska juuri kun testasin AltGr+3 nappuloita niin Firefox vaihtoi kolmanteen Tabiin.
Eli missäköhän voisi olla virheelliset säädöt ??? Ois kiva saada dollarit eurot ja miukumaukut toimimaan.
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Tue Oct 11, 2005 8:11 pm    Post subject: Reply with quote

Arvelisin että liittyy enemmin lokalisointiin...

mulla on /etc/env.d/ kansiossa file 00locale joka sisältää seuraavaa:

Code:

LANG=C
LC_CTYPE=fi_FI@euro
LC_PAPER=fi_FI@euro
LESSCHARSET=latin1

SYSFONT=lat0-16
SYSFONTACM=iso15


Mielestäni en ole paljoo muuta ihmeellistä laittanut esim. xorg.conffii ja tulee eurot sun muut.
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Wed Oct 12, 2005 7:16 pm    Post subject: Reply with quote

Mulla ei ole tuolla /etc/env.d/ -hakemistossa mitään localeihin liittyvää (vai meinasitko että olet ne itse sinne lisännyt ?)
Ainoastaan /etc/locales.build :ssa on seuraavanlaisia localejuttuja
Code:
en_US/ISO-8859-1
en_US.UTF-8/UTF-8
ja_JP.EUC-JP/EUC-JP
ja_JP.UTF-8/UTF-8
ja_JP/EUC-JP
en_HK/ISO-8859-1
en_PH/ISO-8859-1
de_DE/ISO-8859-1
de_DE@euro/ISO-8859-15
es_MX/ISO-8859-1
fa_IR/UTF-8
fr_FR/ISO-8859-1
fr_FR@euro/ISO-8859-15
it_IT/ISO-8859-1

__________________________________________________________

Code:
Vastataan nyt sitten itselleni (ja muille lukijoille) että ainakin näköjään noiden sound-dev:ien säädöt laittoi pieleen /etc/security/console.perms -tiedostossa olevat säädöt, jotka tuntuisivat olevan tekemisissä tuon PAM:in kanssa.

Mutta ei vieläkään toimi AltGr:n alta tulevat merkit, mutta itse nappi toimii koska juuri kun testasin AltGr+3 nappuloita niin Firefox vaihtoi kolmanteen Tabiin.


Ja ei näköjään noilla /etc/security/console.perms :in sound-dev 0600 oikeudet vaikuta tässä pöytäkoneessa vaan ne on 0660 /dev/sound/ :n alla, läppärissä auttoi kun muutti ? ? Siis ei tässä ole äänissä mitään vikaa ollutkaan.

AltGR :kin toimii tässä pöytäkoneessa erilailla, ns. samallalailla kuin perus Alt ? ? Voisikohan se viitata jonnekin ?

Oon kyllä kahlannut vähän jokapaikan läpi mutten kyllä tajua missä vika on. Nämä tosiaan ilmestyi n.3 vko sitten kun päivittelin systeemit (näköjään 24 Sep, tuolta /etc/config-archive:sta katsoin).
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Thu Oct 13, 2005 4:16 am    Post subject: Reply with quote

Joo itse lisäsin ton 00locale tiedoston. En tiedä onko sillä sitten muuta vaikutusta itse näppikseen muuta kuin euron osalta. Ohjeet kattelin täältä
Back to top
View user's profile Send private message
mrl586
n00b
n00b


Joined: 03 Sep 2004
Posts: 15
Location: Finland

PostPosted: Fri Oct 21, 2005 1:16 am    Post subject: Reply with quote

linuxtuxhellsinki wrote:
AltGR :kin toimii tässä pöytäkoneessa erilailla, ns. samallalailla kuin perus Alt ? ? Voisikohan se viitata jonnekin ?
Ovatko nuo näppäimet vaihtaneet toimintoja keskenään?
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Fri Oct 21, 2005 7:00 am    Post subject: Reply with quote

mrl586 wrote:
linuxtuxhellsinki wrote:
AltGR :kin toimii tässä pöytäkoneessa erilailla, ns. samallalailla kuin perus Alt ? ? Voisikohan se viitata jonnekin ?
Ovatko nuo näppäimet vaihtaneet toimintoja keskenään?


Eivät ole, enkä saa mistään näppäimestä tulemaan noita normaalisti Alt+Gr :n alta tulevia merkkejä ($£@¤|­·ø¶\}][{¼) <Tää on duuniläppäri ubuntulla jossa merkit toimii>
En minkään shift+Ctrl / +Alt / +haisu(win) tai muidenkaan yhdistelmien alta, ärsyttää tosi paljon kun joutuu käydä dollarit,miukumaukut ym. copy/pasteamassa jostain komentorviin kun tarvii.
Ja toinen on tosiaan se kun ei pääse Ctrl+Alt+F2 jne. tekstikonsoliin, jossa komennot voisi ajaa (siellä kun kaikki toimii normaalisti) :(

Ja en oikein tajua miten tämä 'vika' ilmestyi pöytäkoneeseen ja läppäriin samoihin aikoihin updaten jälkeen n.1-2kk sitten.

Voisiko jollain USE-flagillä olla jotain tekemistä tämän kanssa :?:

Ja onko tuo Alt+Gr niinkuin se Meta näppäinasetuksissa, vai onko se tavallinen Alt ?
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Thu Nov 24, 2005 8:13 pm    Post subject: Reply with quote

Olen nyt pitkään jaksanut olla tämän ongelman kanssa ja olen erittäin kovasti ihmetellyt kun kenelläkään ei ole ollut samaa ongelmaa, tämä kuitenkin ilmestyi minulle kahteen eri koneeseen samoihin aikoihin update:tessa.

No nyt kuitenkin tajusin kokeilla käynnistää X:n roottina ja kas kummaa siellä ei ollut mitään näppisongelmaa :roll:
Mutta nyt kun taas tulin tänä peruskäyttäjänä X:ään, niin ei toimi Alt+Gr eikä pääse Ctrl+Alt+F1 -F6 näppäimillä tekstikonsoleihin ym. Ja tästähän voi päätellä että jonkunlainen ongelma on varmaankin oikeuksissa (vai voisiko jostain tulla erilaiset näppäinasetukset päälle ?). Joten osaisiko joku nyt antaa jonkin vinkin että miten/mistä tämän ongelman aiheuttaja voisi löytyä :?: :?: Pliiis :cry:
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Thu Nov 24, 2005 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

Heitetää nyt hatusta, että kai sulla käyttäjä on jossain ryhmässä, ainakin users:ssa?. Ja onko udev käytössä? Kato /etc/udev/rules.d/50-udev.rules tiedostosta onko oikat kunnossa. Itselläni seuraavanlainen rimpsu input devices kohdassa:

Code:

# input devices
KERNEL=="mice",         NAME="input/%k", MODE="0644"
KERNEL=="mouse*",       NAME="input/%k", MODE="0644"
KERNEL=="event*",       NAME="input/%k", MODE="0600"
KERNEL=="js*",          NAME="input/%k", MODE="664"
KERNEL=="ts*",          NAME="input/%k", MODE="0600"


Tähän fileen varmaan kannattaa jatkossakin merkkailla käyttäjien oikeudet laitteille luulen ma...
Tässä vielä ote meitsin xorg.conf:sta:

Code:

Section "InputDevice"

    Identifier  "Keyboard1"
    Driver      "kbd"
    Option "AutoRepeat" "500 30"
    Option "XkbRules"   "xorg"
    Option "XkbModel"   "pc105"
    Option "XkbLayout"  "fi"

EndSection


Tässä nyt jotain näitä mitä tuli mieleen. Joku vois kyllä valistaa meikää tyhmää miten näillä uusilla asetustiedostoilla säädetään skandit konsoliin :roll:
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Sun Nov 27, 2005 10:36 pm    Post subject: Reply with quote

Juu kyllä nuo udev/rules/50-udev.rules oikat on ihan samalla lailla, mutta niin kai pitääkin koska kyseistä tiedostoa ei pitäisi itse käpistellä, vaan pitäisi luoda esim. 10-udev.rules omille asetuksille jos sellasia tarvitsee.

Ainoa mikä xorg.conf:sta puuttui minulla on tuo
Code:
Option "XkbRules"   "xorg"
joka mullakin oli vanhemmissa xorg.conf:n backupeissa, pitää sitäkin kokeilla vaikken siellä luule ongelman olevan.

Näyttääkö tämmöinen oikealta (vai onko sillä väliä kun tekstikonsolissa kaikki toimii) ?
Code:
mandrake ~ # locale
LANG=C
LC_CTYPE=fi_FI@euro
LC_NUMERIC="C"
LC_TIME="C"
LC_COLLATE="C"
LC_MONETARY="C"
LC_MESSAGES="C"
LC_PAPER=fi_FI@euro
LC_NAME="C"
LC_ADDRESS="C"
LC_TELEPHONE="C"
LC_MEASUREMENT="C"
LC_IDENTIFICATION="C"
LC_ALL=

Itse kyllä vähän epäilen että on jäännyt PAM:sta jotain jäänteitä, kun oli aikaisemmin sen kanssa ongelmia ja poistin sen sitten kokonaan kuten joissain ohjeissa neuvottiin. Ja se oli aika samoihin aikoihin kun sen jälkeen alkoi näitä ongelmia tulla. PAM:in kanssa ei pystynyt X:ssä sudoamaan eikä kirjautumaan roottina konsoliin ollenkaan ym. ym.
________________________________________________________________________
Edit:
esim. seuraavanlaista sotkua tulee kun painaa consolessa Ctrl+Alt+[F1-F8] , eroteltuna välilyönnein ?
Code:
[[A [[B [[C [[D [[E [17~ [18~ [19~

________________________________________________________________________
Edit 2:

Nyt kun diffasin SET:iä tekstitilassa ja X:ssä, niin seuraavat jutut olivat vain X:ssä.
Code:

FLTK_DOCDIR=/usr/share/doc/fltk-1.1.6/html
GS_LIB=/home/utti/.fonts
GTK2_RC_FILES=/etc/gtk-2.0/gtkrc:/home/utti/.gtkrc-2.0:/home/
GTK_RC_FILES=/etc/gtk/gtkrc:/home/utti/.gtkrc:/home/utti/.kde
KDE_FULL_SESSION=true
KDE_MULTIHEAD=false
KONSOLE_DCOP='DCOPRef(konsole-6571,konsole)'
KONSOLE_DCOP_SESSION='DCOPRef(konsole-6571,session-5)'
LANG=C 
LC_CTYPE=fi_FI@euro
LC_PAPER=fi_FI@euro
LESSCHARSET=latin1
SYSFONT=lat0-16                                           
SYSFONTACM=iso15
TERM=xterm   #Tekstikonsolissa TERM=linux, voisiko vaikuttaa ???

Voi kun joku keksisi tästä jotain omituista :(

Kun yrittää saada vaikka taalan merkin painamalla AltGr+4 menee console johonkin agumentin anto tilaan ?
Code:
utti@mandrake ~ $
(arg: 4)   

Mutta nyt kun kokeilin Xterm:iä, niin siellä ei ole mitään vaikutusta Alt tai AltGr nappuloilla :roll: :?:
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 5:00 am    Post subject: Reply with quote

Terveppä taas, vieläkin on tämä sama ongelma jo kohta puoli vuotta. Kyllähän sitä aina tarvittaessa jostain copy/pasteaa taalat, aaltosulut ym. mutta tuntuu aika pelleilyltä eteenkin terminaalin käytössä :?

Tuli tossa about pari kk. sitten testailtua uudella käyttäjällä ja eri ikkunamanagereilla eikä nekään auttanut, joten olen nyt mielestäni saannut tämän rajattua X:n ongelmaksi. On tullut tutkittua /etc ja /etx/X11 hakemistoja liiankin kanssa ilman tulosta ettei tiedä enää mistä vikaa etsisi.

Ainoa todella erikoinen juttu kävi kun kopioin (cp -a) koko pöytäkoneen systeemin toiseen melko samalla intelin piirisarjalla olevaan P4 masiinaan niin siinä ei enää ole kyseistä probleemaa :?: :roll:
Ainut pääasiallisesti erilainen juttu siinä masiinassa oli näyttis(Ati Rage/Radeon7000) jonka takia tietenkin ajoin xorgconfigin, siitä jo kuvittelin löytäneen ongelman ytimen ja yritin samaa ongelmakoneessa mutta ei auttanut.

Ja kyllä esim. tässä läppärissä Alt_L ja Alt_R toimivat jos xev:in tuloksesta voi jotain päätellä.
Code:
hellsinki ~ # xmodmap
xmodmap:  up to 2 keys per modifier, (keycodes in parentheses):

shift       Shift_L (0x32),  Shift_R (0x3e)
lock        Caps_Lock (0x42)
control     Control_L (0x25),  Control_R (0x6d)
mod1        Alt_L (0x40),  Alt_R (0x71)
mod2        Num_Lock (0x4d)
mod3
mod4
mod5        Scroll_Lock (0x4e)

hellsinki ~ # xev
KeyPress event, serial 27, synthetic NO, window 0x1800001,
    root 0x47, subw 0x0, time 26907485, (286,212), root:(320,264),
    state 0x0, keycode 64 (keysym 0xffe9, Alt_L), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 27, synthetic NO, window 0x1800001,
    root 0x47, subw 0x0, time 26907637, (286,212), root:(320,264),
    state 0x8, keycode 64 (keysym 0xffe9, Alt_L), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:

KeyPress event, serial 27, synthetic NO, window 0x1800001,
    root 0x47, subw 0x0, time 26909139, (286,212), root:(320,264),
    state 0x0, keycode 113 (keysym 0xffea, Alt_R), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 27, synthetic NO, window 0x1800001,
    root 0x47, subw 0x0, time 26909254, (286,212), root:(320,264),
    state 0x8, keycode 113 (keysym 0xffea, Alt_R), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:

Ois kyllä korkea aika päästä eroon tästä tosi naurettavasta ongelmasta, keksikääs joku missä vika luuraa :roll:
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Obi-Lan
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Jan 2005
Posts: 230
Location: Riihimäki

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 8:52 pm    Post subject: Reply with quote

No mitä sulla on sit /etc/conf.d/keymaps tiedostossa?
Back to top
View user's profile Send private message
Zarhan
l33t
l33t


Joined: 27 Feb 2004
Posts: 924

PostPosted: Tue Feb 07, 2006 9:11 pm    Post subject: Reply with quote

linuxtuxhellsinki wrote:

Ja kyllä esim. tässä läppärissä Alt_L ja Alt_R toimivat jos xev:in tuloksesta voi jotain päätellä.
Code:
hellsinki ~ # xmodmap
xmodmap:  up to 2 keys per modifier, (keycodes in parentheses):

shift       Shift_L (0x32),  Shift_R (0x3e)
lock        Caps_Lock (0x42)
control     Control_L (0x25),  Control_R (0x6d)
mod1        Alt_L (0x40),  Alt_R (0x71)
mod2        Num_Lock (0x4d)
mod3
mod4
mod5        Scroll_Lock (0x4e)



Tää näyttää hieman oudolta. Oma xmodmap sanoo meinaan

Code:

xmodmap:  up to 4 keys per modifier, (keycodes in parentheses):

shift       Shift_L (0x32),  Shift_R (0x3e)
lock        Caps_Lock (0x42)
control     Control_L (0x25),  Control_R (0x6d)
mod1        Alt_L (0x40),  Alt_L (0x7d),  Meta_L (0x9c)
mod2        Num_Lock (0x4d)
mod3
mod4        Super_L (0x73),  Super_R (0x74),  Super_L (0x7f),  Hyper_L (0x80)
mod5        Mode_switch (0x5d),  ISO_Level3_Shift (0x7c)


Ja konffikset on tosiaan ihan perus, eli kbmodel pc105 ja layout fi. Eihän sulla ole mitään omaa .Xmodmap-tiedostoa sekoittamassa? Alt_R:n tilalla meinaan pitäisi kai olla Alt Gr, eli ISO3_Level_Shift.
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 12:14 am    Post subject: Reply with quote

Hei, tässä on kanssa tän pöytäkoneen xmodmap joka näyttää samanlaiselta (eli huonoltako ?)
Code:
drake ~ # xmodmap
xmodmap:  up to 2 keys per modifier, (keycodes in parentheses):

shift       Shift_L (0x32),  Shift_R (0x3e)
lock        Caps_Lock (0x42)
control     Control_L (0x25),  Control_R (0x6d)
mod1        Alt_L (0x40),  Alt_R (0x71)
mod2        Num_Lock (0x4d)
mod3
mod4
mod5        Scroll_Lock (0x4e)

Ja mulla on konffikset kanssa ihan pc105 ja fi (läppärissä joku thinkpad ja fi) ja ei ole minkäänlaisia .Xmodmap ym. X:n konffitiedostoja kotihakemistoissa. /etc/conf.d/keymaps:issa KEYMAP="fi-latin9" ja tää pöytäkone antaa samat keycodet Alt_L 64 ja Alt_R 113 xev-komennolla kuten TP ylempänä.
Locale:n tulostus näkyikin tuossa mun pykälää vanhemmassa vastauksessa/kysymyksessä ja siinä huomasin sellaisen eron että läppärissä ne oli kaikki =POSIX (voi olla että oli LANG=C ?), mutta ei nää viat kylläkään sieltä löydy kun niitä yritin kanssa kovasti säädellä pari kuuta sitten eikä auttanut.
____________________________________________________________________________________________
Edit :
Oli pakko tulla testaamaan vielä tällä läppärillä että minkälaista tulosta tulee roottina X:ssä, mitä ei normaalisti tule harrastettua vaikka tiedän että näin kaikki toimii. Mutta tässä tuloksia :)
Code:
hellsinki ~ # xmodmap
xmodmap:  up to 4 keys per modifier, (keycodes in parentheses):

shift       Shift_L (0x32),  Shift_R (0x3e)
lock        Caps_Lock (0x42)
control     Control_L (0x25),  Control_R (0x6d)
mod1        Alt_L (0x40),  Alt_L (0x7d),  Meta_L (0x9c)
mod2        Num_Lock (0x4d)
mod3
mod4        Super_L (0x73),  Super_R (0x74),  Super_L (0x7f),  Hyper_L (0x80)
mod5        Mode_switch (0x5d),  ISO_Level3_Shift (0x7c)

hellsinki ~ # xev
KeyPress event, serial 27, synthetic NO, window 0x2200001,
    root 0x47, subw 0x0, time 881852, (371,137), root:(441,166),
    state 0x0, keycode 64 (keysym 0xffe9, Alt_L), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 30, synthetic NO, window 0x2200001,
    root 0x47, subw 0x0, time 882029, (371,137), root:(441,166),
    state 0x8, keycode 64 (keysym 0xffe9, Alt_L), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:

KeyPress event, serial 30, synthetic NO, window 0x2200001,
    root 0x47, subw 0x0, time 887026, (371,137), root:(441,166),
    state 0x0, keycode 113 (keysym 0xfe03, ISO_Level3_Shift), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

KeyRelease event, serial 30, synthetic NO, window 0x2200001,
    root 0x47, subw 0x0, time 887138, (371,137), root:(441,166),
    state 0x80, keycode 113 (keysym 0xfe03, ISO_Level3_Shift), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:

Eli alkaa polttamaan, siis tästähän nyt selvästi näkyy miten hommat pitää olla kun kaikki on Ok. Eli xmodmap näyttää ihan eri tuloksia kuten pitää ja xev:in tuloksessa on keysym:inä ISO_Level3_Shift eikä mikään Alt_R :?

Joten mikä voi nämä säädöt laittaa niin ketuilleen pekka-peruskäyttäjälle :?: Yritin aikaisemmin pyöriä läpi lähes kaikki /etc/X11 alla olevat tiedostot ja tutkia mistä ne hakee konffeja (esim. juuri sieltä .Xmodmap:sta himahakemistosta) mutta ei tuntunut mitään löytyvän, eikä mulla ole ns. mitään muita kun .Xauthority ja .xinitrc kotona X:ään liittyvää.

Nyt kyllä tuntuis ekan kerran että vois olla suht'lähellä ongelman ydintä, kun vaan joku osais ohjata mut oikeaan osoitteeseen. Koska aikasemmin kävin niin kovasti kaikkea /etc:n alta läpi, etten itse osaa enää keksiä mistä pitäisi etsiä. Joten pliiiiis keksikää joku mikä on vialla ja ohjatkaa sokeaa oikeeseen suuntaan 8)
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Zarhan
l33t
l33t


Joined: 27 Feb 2004
Posts: 924

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 6:59 am    Post subject: Reply with quote

Onko omassa työpöytäympäristössä jotain näppisasetuksia, esim. KDE:ssa säädetty (eli onko niitä asetuksia edes otettu käyttöön?)? Jos on poista käytöstä työpöytäympäristön asetusmahikset. Ne kun voivat säätää juttuja vaikkei kotihakemistossa mitään ihmeellisiä tiedostoja olekaan.
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 3:21 pm    Post subject: Reply with quote

Moi, käytän KDE:ta ja Fluxboxia, jonka otinkin käyttöön kun epäilin että vika voisi olla KDE:ssa ja joka sitten tähän vanhaan läppäriin jäikin oletukseksi kun se käynnistyy huomattavasti nopeammin. Loin muuten kerran uuden käyttäjänkin sitä varten että saisin /home astukset suljettua pois, joten jäi vaan X:n asetukset :?

Mutta nyt kun tutkin KDE:n asetuksia, niin ainoastaan löysin paikan jossa voi ruksata Disable KHotKeys daemon:in pois (jonka tein) ja xkb-options on pois päältä (kun en ole oikein käsittänyt mihin niitä tarttisin).
Keyboard Shortcuts välilehdellä on joku ihan perus Current Scheme (myös tässä läppärissä roottina), mutta ainoa poikkeavuus on tietenkin 'Modifier Keys' välilehdellä jossa pöytäkoneen 'perus-käyttäjällä' puuttuu kokonaan 'X Modifier Mapping':sta nuo Mod4:nSuper_L ja _R ja on Mod5:ssa Scroll_Lock oikean Mode_switch ISO_Level3_Shift:n tilalla (ja rootilla taas ei ole Mod1:ssä Alt_R:ää).
Mutta tämähän näkyy jo tuosta xmodmap:in tuloksesta ja näitähän ei pääse control-center:stä muokkailemaan.

Joten mistäköhän nämä 'oikeat' xmodmap:it saisi säädettyä kohdalleen tai siis mistäköhän se hakee nuo väärät asetukset :?: Luin kyllä aikasemmin kaikki /etc/X11 alla olevat skriptit läpi ja yritin katsoa mistä ne haeskelee asetuksia mutten löytänyt mitään. Mutta voihan olla että jotain on päässyt silmien ohitse kun niitä on liikaa lukenut.

Ja jos ei ongelman aiheuttajaa löydy, niin olisiko sitten mahdollista 'purkka-virityksenä' luoda sitten se oma .Xmodmap kotihakemistoon josta tulee oikeat mappaukset ? Mielummin kyllä etsisi vian ja korjaisi, koska ärsyttää tosi paljon kaikenlaiset viritykset (esim. asetetaan rootin oikat ohjelmalle, kun ei muuten toimi) :?
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Zarhan
l33t
l33t


Joined: 27 Feb 2004
Posts: 924

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 4:04 pm    Post subject: Reply with quote

Kokeilepas ihan vaan hetkeksi vaihtaa windowmanagerisi vaikka siihen surkiaan perus-twm:ään niin ei ainakaan mikään KDE:n feature tule tielle. Katso toimiiko siinä näppylät oikein.
Back to top
View user's profile Send private message
nullkey
n00b
n00b


Joined: 09 Oct 2005
Posts: 37
Location: Oulu, Finland

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 4:44 pm    Post subject: Reply with quote

En nyt jaksanut noita kaikkia postauksia lävitse lukea :roll:, mutta kuulostaa ihan samalta ongelmalta joka minulla ilmeni xorg 7.0:aan päivitettäessä. Tosin ratkaisu löytyi sitten aivan muualta kuin näiden foorumien xorg 7.0-threadeista :wink:. Ongelmana oli se, että X ei löytänyt XKeysymDB-tiedostoa eikä täten osannut parsia näppäimistölayoutticonffeja joten se jätti xkb-laajennuksen käyttämättä ja siirtyi konsolin keymappiin (ja sitten jokin yhteensopivuusongelma esti tuon AltGr jne.).

Jos Xorgin lokista löytyy jotain tyyliin "falling back to PRE-... keymap" (en enää muista tarkkaa virheilmoa), niin kyseessä on luultavasti juuri ton XKeysymDB:n puuttuminen. Korjauksena oli luoda symlinkki /usr/share/X11/XKeysymDB:stä /usr/lib/X11-kansioon.

Ja vielä vinkkinä että X ei tunge kaikkea infoa lokiinsa, itsellä lähti tuo ongelma selviämään tutkimalla startx:än viestejä.
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Wed Feb 08, 2006 10:51 pm    Post subject: Reply with quote

nullkey,

Miljuunat kiitokset vinkistä joka ohjasi oikeaan suuntaan :) :D Mulla tosiaan löytyi Xorg.logista rivi....
Code:
(EE) Couldn't load XKB keymap, falling back to pre-XKB keymap

joka taas tuotti foorumeilta paljon kaikennäköisiä hakutuloksia, joista sitten löysin yhden joka vihjasi /var/tmp hakemiston oikeuksiin jotka mulla oli 1755 ja kun vaihdoin ne 1777 niin alkoi rokkaamaan :P
Taas toimii AltGR ja Ctrl+Alt+[F1-F6] ja vaihtuu näppäinkarttakin Ctrl+Shift:llä, ainut mikä ei nyt heti toiminut niin euron merkistä (AltGr+E) tuli vain tyhjä merkki mutta se on pieni probleema.

Kiitokset vielä kerran että tämä juttu on nyt vihdoinkin [Solved] :P
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Zarhan
l33t
l33t


Joined: 27 Feb 2004
Posts: 924

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 8:23 am    Post subject: Reply with quote

Nojoo, eipä tietysti tullut mieleenkään kysyä perusasioita eli a) näkyykö virheilmoituksia b) onko xorgin versio 6.8 vai 7.0.
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Thu Feb 09, 2006 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

No näinpä on, mutta kaipa ne localet, keymapit ym. ovat yhtälailla perusasetuksia. X.org on muuten 6.8.2.

Ja kyllä suoraan sanoen suurin osa vastaavista ongelmista muissa threadeissa oli jossain ihan muualla ja eipä olisi mulla todellakaan tullut mieleen ihmetellä jonkun /var/tmp:in oikeuksia kun jotkin nappulat eivät toimi. Onneksi sattui että yhdellä tyypillä oli ollut samantapainen vika, niistä 30:stä :wink:

Ja homman nimi oli että X:n päivitys jättää jotain omituisia linkkejä ja tyhjentää jotain hakemistoja, enkä myöskään olisi osannut hakea xorg-7.0:n hakusanoilla kun en sitä ole koskaan kokeillut.

___________________________________________________________________________
Edit : Oli näköjään taas mennyt /var/tmp:in oikat ketuilleen kun siirsin systeemin toiselle kovolle. Eli siinä löytyi varmaan syy miksi ne meni ekan kerrankin ketuix, kun taisin sillon siirtää sen omalle osiolle.
Eli taitaa olla uuden /var/tmp kansion oikat 1755 vaikka ne pitää siis olla 1777 :!:
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Lonne
n00b
n00b


Joined: 12 Dec 2004
Posts: 31
Location: Joensuu, Finland

PostPosted: Thu Mar 16, 2006 7:22 pm    Post subject: Reply with quote

terve kaikki! mulla on sama ongelma. eli altGr ei toimi. xorgin versio on 7.0-r1, mut /var/tmp-kansion asetusten muuttaminenkaan ei auttanut mitään. oisko vielä ideoita, että mikä vois auttaa? Tai mikä ehkä vois estää xkb:tä toimimasta?
Back to top
View user's profile Send private message
linuxtuxhellsinki
l33t
l33t


Joined: 15 Nov 2004
Posts: 692
Location: Hellsinki

PostPosted: Thu Mar 16, 2006 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

Lonne wrote:
terve kaikki! mulla on sama ongelma. eli altGr ei toimi. xorgin versio on 7.0-r1, mut /var/tmp-kansion asetusten muuttaminenkaan ei auttanut mitään. oisko vielä ideoita, että mikä vois auttaa? Tai mikä ehkä vois estää xkb:tä toimimasta?


Kannattaa etsiä hakusanoilla 'AltGr' tai 'xorg-7.0' tms. näiltä sivuilta niin sieltä kyllä löytyy eri vaihtoehtoja ongelman ratkaisuun mm. xkb... konffit xorg.conf:ssa, ja koko kansion häviäminen /etc/X11/:n alta (en muista mikä kansio, kun se ei ollut mun ongelma) jne....

Eli http://forums.gentoo.org/search.php :?
_________________
1st use 'Search' & lastly add [Solved] to
the subject of your first post in the thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Finnish All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum