Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
problem compiling sys-apps/file-4.13
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo
View previous topic :: View next topic  
Author Message
xa2er
n00b
n00b


Joined: 13 Aug 2005
Posts: 3

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 11:15 am    Post subject: problem compiling sys-apps/file-4.13 Reply with quote

i am doing a stage 1 install, bootstrapping goes ok, after doing things as stated in manual, i get this error:

make.conf:

CFLAGS"-MARCH=ATHLON-XP -PIPE -O2"(NOT IN CAPS TOO LAZY TO WRITE AGAIN)
USE FLAG IS UNCOMENTED
CHOST="i686-pc-linux-gnu"
Code:
gcc-config error: could not run-locate "i386-pc-linux-gnu-gcc"
error: command ' i386-pc-linux-gnu-gcc' failed with exit status 1 #shouldnt it be i686?


!!! ERROR: sys-apps/file-4.13 failed.
!!! Function distutils_src_compile, Line 35, exitcode 1
!!! Compilation failed
!!! if you need support dadadadada..... #i suppose the top most error is the one upside

well if i cant solve this I ll do stage 3 install and run with it
Back to top
View user's profile Send private message
cazort
Guru
Guru


Joined: 19 Sep 2004
Posts: 340
Location: Lancaster, PA

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 4:33 pm    Post subject: Reply with quote

Those CFLAGS and CHOST look 100% Kosher. Can you post the full output from "emerge --info"?

Check to see that you have the right make.profile selected:

Code:
ls -l /etc/make.profile


It should point to something like /usr/portage/profiles/default-linux/x86/2005.0 or maybe a newer release.

Also, try running:
Code:
gcc-config -l

This will list all the profiles for gcc...make sure you have a valid gcc version selected.
Back to top
View user's profile Send private message
xa2er
n00b
n00b


Joined: 13 Aug 2005
Posts: 3

PostPosted: Sat Aug 13, 2005 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

i finallly did stage 3 install, i was doing stage 1 just for fun, the profile was 2005.1 for sure, i got the portage tree and the stage from internet yesterday, doing the install from sarge, i only changed the file i showed(make.conf).
Back to top
View user's profile Send private message
remi2402
Developer
Developer


Joined: 28 Jun 2003
Posts: 111
Location: Paris, France

PostPosted: Sun Aug 14, 2005 1:58 pm    Post subject: Reply with quote

I'm running into the same problem, anyone got a clue as to why file starts compiling with i686-... and THEN tries to build the rest with i386-... (which is also on my machine ...)

Help !

I do notice that file-4.13 is correctly installed on my other gentoo box ... what's wrong ?

Rémi
Back to top
View user's profile Send private message
charlesnadeau
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 May 2003
Posts: 205
Location: Ottawa, Ontario, Canada

PostPosted: Mon Aug 29, 2005 10:32 pm    Post subject: Reply with quote

I am trying to do a stage 1 install but I am stuck now. Anyway to force the install of another version?

Charles
_________________
Charles Nadeau
http://radio.weblogs.com/0111823/
http://charlesnadeau.blogspot.com/search/label/Gentoo
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Installing Gentoo All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum