Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Couldn't load font file
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
John-Boy
Guru
Guru


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 439
Location: Desperately seeking moksha in all the wrong places

PostPosted: Thu Jun 30, 2005 5:49 am    Post subject: Couldn't load font file Reply with quote

Hi all,

Just playing with 2.6.12-r2 here, and I've noticed something a bit odd on boot up, hoping somebody might have seen this :

Code:
 couldn't load font file
 ... 34pt font from null


I have fbsplash enabled and everything is fine - boots great, only I'm getting the above message right at the start of the boot process. I've been looking around, can't see any mention of this - also I've been experimenting with Kernel options, no dice. Anybody got any pointers please ?
_________________
Only in our dreams are we free. The rest of the time we need wages.
Back to top
View user's profile Send private message
TheUNabeefer
n00b
n00b


Joined: 06 Apr 2003
Posts: 52
Location: Chicago, IL

PostPosted: Thu Jun 30, 2005 6:54 am    Post subject: Reply with quote

Had the same problem..... noticed it right after the change to 2.6.12. Still no clue what went wrong.

During my slew of random troubleshoots, I commented out in my /etc/splash config file (the one for the theme i am using) the line that states "font size=34" or whatever, and re-made my splash initrd file.... now on boot it gives the same error but says "0pt font from null".

Obviously it isn't THAT important of a problem, as I really have had NO problems with ANYTHING.............. **shrug** So I gave up!!
_________________
There he was, reigning supreme at number two...

The One, The Only, The Unabeefer.

...I am a flying cow.... worship me or DIE!!!
Back to top
View user's profile Send private message
moixa
n00b
n00b


Joined: 02 May 2003
Posts: 7

PostPosted: Fri Jul 08, 2005 3:18 pm    Post subject: Reply with quote

See http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=97838
Reemerging splashutils worked for me.
_________________
--
GPG-Key: 0xEF37FF28 (1024/4096 - DSA/ELG-E)
Fingerprint: 3C4B 155F 2621 CEAF D3A6 0CCB 937C 9597 EF37 FF28
Back to top
View user's profile Send private message
John-Boy
Guru
Guru


Joined: 23 Jun 2004
Posts: 439
Location: Desperately seeking moksha in all the wrong places

PostPosted: Sun Jul 10, 2005 11:32 am    Post subject: Reply with quote

moixa wrote:
See http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=97838
Reemerging splashutils worked for me.


Yep many thanks, that seems to have sorted it ..
_________________
Only in our dreams are we free. The rest of the time we need wages.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum