Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
newb-fråga: problem vid installation, NIC
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
eXCs
n00b
n00b


Joined: 21 Mar 2005
Posts: 5

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 2:38 pm    Post subject: newb-fråga: problem vid installation, NIC Reply with quote

Hej...
Installationsprogrammet hittar mitt nic, ett inbyggt på nforce2 mb, men jag kan inte komma ut på internet. Jag har försökt en hel del men som sagt är det första gången jag testar gentoo... så om någon vet jag ska göra så ... jag har telia 8000 och en dlink 604+ som fw/router...
Back to top
View user's profile Send private message
hensan
l33t
l33t


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 868
Location: Sweden

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 3:01 pm    Post subject: Reply with quote

Om gentoo hittade nätverkskortet borde ju nätet fungera automagiskt. Förutom om du inte är inloggad förstås, då måste du ju naturligtvis logga in först:

Code:
lynx -dump "http://10.0.0.6/sd/init" > /dev/null
lynx -dump "http://10.0.0.6/sd/login?username=USER&password=PASS" > /dev/null


...eller nåt i den stilen. Finns mer snack om det här, varifrån jag också skamlöst klipp-o-klistrade ovanstående.
Back to top
View user's profile Send private message
eXCs
n00b
n00b


Joined: 21 Mar 2005
Posts: 5

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 5:31 pm    Post subject: Reply with quote

nätverkskortet hittas nu, men jag kmr fortfarande inte ut på internet så att jag kan pinga... :?
förslag någon?
Back to top
View user's profile Send private message
jmk
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 130
Location: Stockholm

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 7:17 pm    Post subject: Reply with quote

Det här kanske hjälper:
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-298585.html
_________________
Adopt an unanswered post today.
Join the adopt an unanswered post initiative.
Back to top
View user's profile Send private message
eXCs
n00b
n00b


Joined: 21 Mar 2005
Posts: 5

PostPosted: Mon Mar 21, 2005 8:24 pm    Post subject: Reply with quote

tack för hjälpen, körde en -noapic och nu funkar det :D

tack tack tack
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum