Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Bokstaven framför raderas när jag skriver in en ny.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
MagnusBerg
Guru
Guru


Joined: 07 Oct 2003
Posts: 370
Location: Burgsvik, Gotland, Sweden

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 3:23 pm    Post subject: Bokstaven framför raderas när jag skriver in en ny. Reply with quote

Ibland - alldeles för ofta - när jag skriver och gör fel och flyttar tillbaka markören i texten och börjar skriva så raderas bokstäverna framför i samma takt som jag skriver in nya. På så vis måste jag skriva om allt efter det ställe där jag satte in markören. Detta är jävligt irriterande och uppstår i allehanda program som OpenOffice-Ximian och PoEdit.
Varför är det på detta viset???
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4835
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 4:13 pm    Post subject: Reply with quote

Det är inte så enkelt att du bara har lyckats snubbla på Insert-knappen?
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
MagnusBerg
Guru
Guru


Joined: 07 Oct 2003
Posts: 370
Location: Burgsvik, Gotland, Sweden

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 5:29 pm    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Det är inte så enkelt att du bara har lyckats snubbla på Insert-knappen?


Nu har jag testat insertknappen och det verkar som att det skulle kunna vara så att jag snubblar runt på tangentbordet. Nu vet jag hur man fixar det tills nästa gång det händer så jag slipper bli så arg. :-)
Tack kallamej för hjälpen.
Back to top
View user's profile Send private message
MdaG
l33t
l33t


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 945
Location: Stockholm, Sverige

PostPosted: Thu Mar 03, 2005 8:41 am    Post subject: Reply with quote

Jag har liknande problem i Writer 1.1.4. När jag skriver så försvinner tecken framför (vet ej om de faktiskt raderas, men de försvinner iaf.) tecknen jag skriver in. Det är väldigt irriterande och det blir ingen skillnad om jag trycker på insert. Det har gått så långt att jag bootar upp i XP numera för att använda Writer (iofs 1.1.3) där istället. Är det den nya versionen som spökar eller har jag missat något?
Back to top
View user's profile Send private message
MagnusBerg
Guru
Guru


Joined: 07 Oct 2003
Posts: 370
Location: Burgsvik, Gotland, Sweden

PostPosted: Thu Mar 03, 2005 12:50 pm    Post subject: Reply with quote

MdaG wrote:
Jag har liknande problem i Writer 1.1.4. När jag skriver så försvinner tecken framför (vet ej om de faktiskt raderas, men de försvinner iaf.) tecknen jag skriver in. Det är väldigt irriterande och det blir ingen skillnad om jag trycker på insert. Det har gått så långt att jag bootar upp i XP numera för att använda Writer (iofs 1.1.3) där istället. Är det den nya versionen som spökar eller har jag missat något?


Jag ska testa insertknappen nästa gång det händer ofrivilligt och se om det är ett fel, så som du beskriver, eller om det bara är jag som snubblar på tangenterna. Jag förstår att du väljer att boota XP när du ska skriva för det går ju inte att ha det på detta viset om man ska få något gjort.
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4835
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Mar 03, 2005 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

Hur ser det ut nere på statusraden? Står det 'OVER' eller 'INSRT'?
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
MdaG
l33t
l33t


Joined: 09 Nov 2004
Posts: 945
Location: Stockholm, Sverige

PostPosted: Thu Mar 03, 2005 4:57 pm    Post subject: Reply with quote

kallamej wrote:
Hur ser det ut nere på statusraden? Står det 'OVER' eller 'INSRT'?


Spelar ingen roll vad det står där nere, det blir samma resultat i bägge fallen. :-(

*edit*

Det skulle kunna bero på att jag började skriva på dokumentet i Windows och sedan kopierade över det från NTFS till ReiserFS. Det kanske är en bugg som uppstår vid överföringen. Jag märker inte att det krånglar med dokument som jag aldrig haft utanför ReiserFS disken...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum