Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Spellcheck του openoffice
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ntzim1
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 40
Location: Greece

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 8:55 pm    Post subject: Spellcheck του openoffice Reply with quote

Ρε παιδιά αν και έχω κανονικά ελληνικά στο KDE, και γράφω επίσης ελληνικά στο Write, όταν πάω να κάνω ορθογραφικό έλεγχο σε ελληνικό κείμενο όλα τα πεδία "Original, Word και Suggestions" του spellcheck βγάζουν τετραγωνάκια, (εκτός από το γράμμα "μ"). :cry:

Μήπως έχει κανείς καμιά ιδέα τι φταίει;

Η κωδικοσελίδα που χρησιμοποιώ είναι UTF-8.
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Moderator
Moderator


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4078
Location: Barcelona, Spain

PostPosted: Sat Dec 18, 2004 11:09 pm    Post subject: Reply with quote

Eisai sigouros oti la ellinika leksika einai egatastimena?
Back to top
View user's profile Send private message
ntzim1
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 40
Location: Greece

PostPosted: Mon Dec 20, 2004 6:24 pm    Post subject: Reply with quote

Ναι. Τα έχω εγκαταστήσει με το OOodi. Επιπλέον στο Writer στο μενού Tools :arrow: Options :arrow: Language Settings :arrow: Writings Aids κάνω Edit και για language Greek έχω τσεκαρισμένο το "OpenOffice.org MySpell SpellChecker".

Καθώς είμαι νέος στο linux και μπορεί να έχω ξεχάσει κάτι κάνω τον ακόλουθο έλεγχο:
* Δεν έχω εγκαταστήσει τις γραμματοσειρές της microsoft. Μόνο τα default του Gentoo.

* το αρχείο /etc/X11/XF86Config έχει τις γραμμές:
Code:
 Section "InputDevice"
   Identifier  "Keyboard0"
          ...
        Option   "XkbLayout"   "us,el"
   Option   "XkbOptions"  "grp:alt_shift_toggle,grp_led:scroll"


* το αρχείο /etc/profile έχει τις γραμμές:
Code:
export LC_CTYPE=el_GR
export LC_COLLATE=el_GR


* Έχω δημιουργήσει ένα αρχείο /etc/env.d/99greek που περιέχει τις γραμμές
Code:
 LC_CTYPE=el_GR.UTF-8
 LC_COLLATE=el_GR.UTF-8


* Επιπλέον (ίσως βοηθήσει) στο forum δεν μπορώ να διαβάσω την δημοσίευση του tachyon79 (Πεμ Νοέ 11, 2004) με κανένα character encoding τοu mozilla. Με UTF-8 δεν διαβάζεται γενικά το ελληνικό κείμενο ενώ με windows 1253 & ISO 8859-7 δεν έχω πρόβλημα.
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Wed Dec 29, 2004 2:29 pm    Post subject: Reply with quote

Σβησε τις γραμμές από /etc/profile, το αρχειο 99greek στο env.d πρέπει να αρκεί.
Δοκιμασε να ανοιξεις μια κονσόλα, στο γραφικό σου περιβάλλον, και εκτελώντας locale δες αν οι ρυθμισεις ειναι σωστες.
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
ntzim1
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 40
Location: Greece

PostPosted: Thu Dec 30, 2004 7:48 pm    Post subject: Reply with quote

Σε ευχαριστώ Slammer. Το πρόβλημα λύθηκε :)
Πέρα από το ότι έκανα ότι μου είπες εγκατέστησα και τις γραμματοσειρές της microsoft. Τελικά φαίνεται ότι το πρόβλημα ωφειλόταν στην έλλειψη τους από το μηχάνημα μου και ενεδεχωμένως κακή δήλωση των διαδρομών για τις γραμματοσειρές στο αρχείο /etc/X11/XF86Config.
Παραδόξως όταν έκανα τις δηλώσεις:
Code:
LC_CTYPE=el_GR.UTF-8
LC_COLLATE=el_GR.UTF-8

δεν μου δούλευαν οι τόνοι στα ελληνικά. Το πρόβλημα λύθηκε δηλώνοντας στο αρχείο /etc/env.d/99greek
Code:
LC_CTYPE=el_GR
LC_COLLATE=el_GR


Για την ιστορία, ως root, πέρα από το αρχείο /etc/env.d/99greek έκανα τα ακόλουθα:
Αντέγραψα τα fonts των Windows στο /usr/share/fonts/TTF
Εκτέλεσα τις παρακάτω εντολές:
Code:
cd /usr/share/fonts/TTF
/usr/X11R6/bin/mkfontscale
/usr/X11R6/bin/mkfontdir
/usr/bin/fc-cache
Back to top
View user's profile Send private message
ntzim1
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 40
Location: Greece

PostPosted: Fri Dec 31, 2004 8:31 am    Post subject: Reply with quote

και φυσικά στο αρχείο /etc/X11/XF86Config (ή στο αντίστοιχο του Xorg) πρόσθεσα την γραμμή:
Code:
Section "Files"
......
    FontPath    "/usr/share/fonts/TTF"
EndSection

:wink:
Back to top
View user's profile Send private message
manos
n00b
n00b


Joined: 10 Apr 2005
Posts: 12
Location: Greece

PostPosted: Sun Apr 10, 2005 6:00 pm    Post subject: Reply with quote

Έίχα παρόμοιο πρόβλημα με το ΟΟ.ο 1.1.4 . Έχω το Αγγλικό και έχω εγκαταστήσει το Ελληνικό λεξικό. Όταν έκανα μια ελληνική λάθος και έκανα δεξί κλικ, οι προτηνόμενες διορθώσεις ήταν γραμμένες με κάθε χαρακτήρα σαν τετραγωνάκι. Το περίεργο είναι πως σήμερα, έγραψα ένα ελληνικό κείμενο αδιαφορόντας για το λάθος αλλα έκανα δεξί κλικ και Paragraph is in Greek απλά για να βλέπω τα λάθη μου, χωρίς να μπορώ να τα διορθώσω. Το περίεργο λοιπόν είναι πως κάποια στιγμή τα τετραγωνάκια σταμάτησαν και τα ελληνικά φαινόντουσαν κανονικά!!! Πως έγινε αυτο; Είχα προσπαθήσει να το διορθώσω αλλα επιδή δεν γινόταν το άφησα για λίγο.. Μήπως διορθώθηκε επιδή έγραψα όλους τους χαρακτήρες στο κείμενο ασπούμε; ΠΟΛΥ περίεργο..
Back to top
View user's profile Send private message
ntzim1
n00b
n00b


Joined: 26 Nov 2004
Posts: 40
Location: Greece

PostPosted: Wed Apr 20, 2005 11:33 am    Post subject: Reply with quote

Χωρίς να θυμάμαι ακριβώς τις αναγκαίες κινήσεις, το πρόβλημα λύθηκε με εγκατάσταση των γραμματοσειρών των windows και ενδεχομένως ρύθμιση των γραμματοσειρών του KDE.
Back to top
View user's profile Send private message
cv01302
n00b
n00b


Joined: 08 Jan 2005
Posts: 14

PostPosted: Thu May 05, 2005 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

Έχω περίπου το ίδιο πρόβλημα με τον manos.
Έχω παντού Ελληνικά, και με τόνους εννοείται. Τα Ελληνικά filenames (winblows partition) τα βλέπω μια χαρά, στο openoffice όμως (και ΜΟΝΟ σε αυτό το πρόγραμμα):
α) Όταν πάω να φορτώσω το αρχείο με ελληνικό filename, το βλέπω ως κουτάκια πολλά, ΑΛΛΑ το φορτώνει κανονικότατα (βλέπω τα Ελληνικά στο κείμενο),
β) Πριν μισό μήνα περίπου, το πρόβλημα δεν με απασχολούσε, αφού αν έκανα μία λέξη λάθος, την διάλεγα με δεξί κλικ, μου πρότεινε κουτάκια, διάλεγα το πρώτο και ως εκ μαγείας εμφανιζόταν σωστά η λέξη. Τώρα ούτε καν μου εμφανίζει να διορθώσω την λέξη. Ούτε καν μου εμφανίζει με δεξί κλικ πως η παράγραφος είναι Ελληνική. Το openoffice το έχω στα Αγγλικά (για να καταλαβαίνω τί μου γίνεται :D). Εννοείται έχω βάλει και το ooodi , με Eλληνικά (ασχέτως που προσφάτως αρνείται να μου βγάλει το γνωστό κόκκινο link για να διορθώσω την λέξη - έχω βάλει στα preferences language -> greek , και writing aid -> greek). Επίσης, όταν πάω να εκτυπώσω το κείμενο (το οποίο βλέπω κανονικότατα), δεν εκτυπώνονται οι Ελληνικοί χαρακτήρες, πλην του "μ"...

Προσωπική άποψη: μπορεί να φταίει το σχετικά νέο (stable) glibc (γενικά, κακές εμπειρίες...), ή μπορεί να φταίει η νέα έκδοση 1.1.4 (διότι στην 1.1.3, χωρίς βέβαια να το έχω ψάξει ιδιαίτερα, *μάλλον* δεν είχα τέτοια προβλήματα). Μπορεί επίσης να φταίει που έβαλα στο /etc/make.conf πολλά USE flags, και να χάλασε κάτι με το emerge --newuse -av (ή -avuD, δεν θυμάμαι τί έκανα) world ...
Code:

   USE="usb cups foomaticdb ppds gimpprint acpi arts audiofile -mozilla scanner dvdr dvdread dvd divx4linux -kde -qt mpeg mp3 xmms xvid mmx sse samba alsa mmx2 v4l nvidia rtc nptl avi cdr dedicated dv fbcon unicode truetype gtk2 lm_sensors opengl pdflib videos xprint hal"

(Πριν δεν είχα κανένα USE flag, ίσως το unicode USE flag να χάλασε κάτι?...)
Και εννοείται στον πυρήνα έχω κάνει compile όλα τα απαραίτητα charsets + emerge corefonts, χρησιμοποιώ παντού arial και times new roman...

Any help?
Back to top
View user's profile Send private message
parapente
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Jul 2003
Posts: 140
Location: Greece

PostPosted: Sun May 08, 2005 1:44 am    Post subject: Reply with quote

Den 3erw na sou pw sta sigoura alla apo oti exw katalabei to openoffice xreiazetai na dei ta fonts ap'eu8eias xwris thn parembash tou xserver h' tou xfs. Etsi ws synh8ws trexw to oopadmin kai patwntas ta koumpia Fonts... kai Add... kai bazontas sto source directory to /usr/share/fonts/corefonts to openoffice blepei kanonikotata ta fonts. Kai mou douleuei kai h automath dior8wsh! Fysika se ka8e nea ekdosh tou openoffice 8a prepei na 3anaegkatasteis to le3iko. Elpizw na boh8hsa!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum