Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge beter sig väldigt konstikt, kan inte kolla upp IP.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shredder
n00b
n00b


Joined: 22 Nov 2004
Posts: 47

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 7:54 pm    Post subject: emerge beter sig väldigt konstikt, kan inte kolla upp IP. Reply with quote

Hej,
När jag kör,
# emerge vadsomhelst
så när emerge ska kolla ip nummer för hosten så står det baraq 1.0.0.0 vilket inte är rätt. Min första tanke var att det kanske var ett DNS fel så jag testade att pinga ftp.du.se som var hosten som emerge inte kunde kolla upp.
Med ping ser jag ip-nummret för hosten. Så när jag hade pingat den så testade jag emerge igen, då fungerade det.
Men när jag har startat om laptopen så måste jag pinga på nytt. Detta är störigt speciellt då emerge inte bara använder sig av ftp.du.se.

Någon som har en aning om vad felet kan vara?
Back to top
View user's profile Send private message
hensan
l33t
l33t


Joined: 26 Jun 2003
Posts: 868
Location: Sweden

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 9:55 pm    Post subject: Reply with quote

Jag tyckte väl jag kände igen frågan:

http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=257580
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=245088
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=230893
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=254930
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=208945
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=249990
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=245980

Det fantastiska är att det inte finns en lösning i en enda av dom där trådarna :D

Det närmaste en lösning jag kunde hitta var den här:

http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=219302

... där killen kom fram till att det var hans router som krånglade. Jag antar att du också sitter bakom en. Jag vet inte om hans lösning fungerar för dig men alternativen jag kan komma på är att testa skriva IP numret i GENTOO_MIRRORS i make.conf istället för namnet eller att lägga till dina speglar i /etc/hosts. Fullösningar, men ändå.
Back to top
View user's profile Send private message
monotux
l33t
l33t


Joined: 09 Sep 2003
Posts: 751
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 12:04 am    Post subject: Reply with quote

en fullösning kan annars vara att skriva in ip-adresserna till alla dina gentoo-mirrors :D

jag har problem med dnser med min laptop när jag sitter bakom morsans dlink-router (routern har fått för sig att den är en dns-server, vilket den inte är) - jag löser det genom att kopiera över en fungerande resolv.conf till /etc vid varje boot :)
_________________
Computer science is no more about computers than astronomy is about telescopes.
Back to top
View user's profile Send private message
shredder
n00b
n00b


Joined: 22 Nov 2004
Posts: 47

PostPosted: Mon Dec 27, 2004 1:14 am    Post subject: Reply with quote

Ledsen att jag inte sökte först, men jag trodde mitt problem var unikt :S *Ställer mig i skamvrån*

Lösningen med IP-nummer i make.conf har jag redan fixat. Men i bland så kontaktar emerge andra värdar som inte är med i GENTOO_MIRRORS.

Det verkar som att mitt problem är i stil med furiorc's och t=219302.
resolv.conf använder routern som dns, så jag lade till en extra och nu verkar det fungera. Men det skumma är att det funkar med routern som dns i resolv.conf på min "workstation".
Men men funkar det så funkar det :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum