Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Portage downloading problem.
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads
View previous topic :: View next topic  
Author Message
cyberlync
n00b
n00b


Joined: 28 Apr 2003
Posts: 11

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 8:21 am    Post subject: Portage downloading problem. Reply with quote

When portage attempts to download a new package for emerge it often attempts to download the package from 1.0.0.0 instead of the actuall ip address of the specified server. However, if I ping the default download site before emerging it downloads it just fine from the specified site. I do not see this problem in other networking applications so I assume it is a portage specific problem dealing with DNS resolution. Do any of you have any ideas on how to fix this annoying but not critical problem.

thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
fennec
l33t
l33t


Joined: 30 Aug 2003
Posts: 613
Location: Montreal

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 9:29 am    Post subject: Reply with quote

what is set in your /etc/make.conf for download mirrors ?
Back to top
View user's profile Send private message
adaptr
Watchman
Watchman


Joined: 06 Oct 2002
Posts: 6730
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 9:53 am    Post subject: Reply with quote

Well, yes - what does your resolv.conf contain ?
And are the nameservers sane ?
Maybe it's a resolver library issue ?
_________________
>>> emerge (3 of 7) mcse/70-293 to /
Essential tools: gentoolkit eix profuse screen
Back to top
View user's profile Send private message
cyberlync
n00b
n00b


Joined: 28 Apr 2003
Posts: 11

PostPosted: Tue Nov 02, 2004 9:44 pm    Post subject: Reply with quote

to fennec

It doesn't matter. The same thing results regardless of the mirror it is attempting to download from.

to adaptr

The resolv.conf contains the dns servers and the name servers seem to be sane. In any case, I would expect that these problems would appear in other applications if there was a problem in any of those areas. Thats what leads me to believe its a portage issue, though, I have no clue as to what it might be.
Back to top
View user's profile Send private message
adaptr
Watchman
Watchman


Joined: 06 Oct 2002
Posts: 6730
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Wed Nov 03, 2004 10:04 am    Post subject: Reply with quote

Did you add the mirrors yourself, or did you use mirrorselect ?

Maybe mirrorselect screwed up, this does happen quite often.
_________________
>>> emerge (3 of 7) mcse/70-293 to /
Essential tools: gentoolkit eix profuse screen
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4831
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sun Dec 26, 2004 11:34 pm    Post subject: Reply with quote

Moved from Portage & Programming in favour of http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=219302
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Duplicate Threads All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum