Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
CVSD help
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security
View previous topic :: View next topic  
Author Message
iVai
n00b
n00b


Joined: 18 Oct 2003
Posts: 27

PostPosted: Wed Nov 03, 2004 7:02 pm    Post subject: CVSD help Reply with quote

hi all. I'm attempting to setup a cvs server using cvsd, and I've been following this post: http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?p=712793#712793

I have been unable to login.

Code:

ivai@ivai ~ $ cvs -d :pserver:cvs@localhost:/rep login
Logging in to :pserver:cvs@localhost:2401/rep
CVS password:
cvs [login aborted]: reading from server: Connection reset by peer
ivai@ivai ~ $


and heres my /etc/cvsd/cvsd.conf file:

Code:

RootJail /var/cvsroot

Uid cvsd

Gid cvsd

Nice 1

Umask 027

Limit coredumpsize 0

PidFile /var/run/cvsd.pid

Listen * 2401

MaxConnections 10

Log /var/log/cvsd.log debug

Repos /rep


I've had trouble finding many posts on cvsd... Any help is greatly appreciated.

Jeff
Back to top
View user's profile Send private message
hsingh
n00b
n00b


Joined: 15 Sep 2004
Posts: 6

PostPosted: Fri Nov 19, 2004 2:31 am    Post subject: same problem Reply with quote

i'm having the same problem, did you find the solution?
Back to top
View user's profile Send private message
kottlettstanze
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 113

PostPosted: Wed Feb 02, 2005 12:02 pm    Post subject: Reply with quote

same problem here as well :( any solution?
Back to top
View user's profile Send private message
mattlant
n00b
n00b


Joined: 11 Dec 2004
Posts: 14

PostPosted: Sat Feb 05, 2005 8:57 pm    Post subject: Reply with quote

same here, i followed the wiki to the T, i dont use a firewall, no xinetd, nothing, just wanted to use it locally on my network.
Back to top
View user's profile Send private message
Mine GO BOOM
n00b
n00b


Joined: 15 Feb 2004
Posts: 7

PostPosted: Sun Feb 06, 2005 1:27 am    Post subject: Reply with quote

I too have the same problem as above. Searching shows that most people's problems were fixed via editing iptables (not emerged) or playing with xinetd (not running). I'm not running anything else that I can think of that would prevent outside access, since my Gentoo machine is running on a secured LAN server.

From cvsd.log while using debug recording:
Code:
cvsd: version 1.0.2 starting
cvsd: debug: binding 0.0.0.0 2401 family=2 socktype=1 protocol=6
cvsd: listening on 0.0.0.0 2401
cvsd: debug: binding :: 2401 family=10 socktype=1 protocol=6
cvsd: debug: socket() failed (ignored): Address family not supported by protocol
cvsd: debug: chroot(/var/lib/cvs) done
cvsd: debug: nice(1) done
cvsd: debug: setgroups(0,NULL) done
cvsd: debug: setgid(409) done
cvsd: debug: setuid(103) done
cvsd: debug: cvs command to execute: '/bin/cvs -f --allow-root=/root pserver'
cvsd: accepting connections
cvsd: connection from 127.0.0.1 53292
cvsd: debug: limit coredumpsize to 0(soft) and 0(hard)
cvsd: debug: fork() succeeded (child pid=24031)
cvsd: debug: select() failed (ignored): Interrupted system call
cvsd: cvs command exited with exit-status 1


And the directory structure:
Code:
/var/lib/cvs:
total 8
drwxrwxr-x  3 cvsd cvsd 4096 Feb  5 19:38 root
drwxrwxr-x  3 cvsd cvsd 4096 Feb  5 19:40 var

/var/lib/cvs/root:
total 4
drwxrwxr-x  3 cvsd cvsd 4096 Feb  5 19:41 CVSROOT

/var/lib/cvs/root/CVSROOT:
total 140
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  495 Feb  5 19:38 .#checkoutlist
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  760 Feb  5 19:38 .#commitinfo
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  991 Feb  5 19:38 .#config
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  602 Feb  5 19:38 .#cvswrappers
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd 1025 Feb  5 19:38 .#editinfo
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd 1141 Feb  5 19:38 .#loginfo
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd 1151 Feb  5 19:38 .#modules
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  564 Feb  5 19:38 .#notify
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  649 Feb  5 19:38 .#rcsinfo
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd  879 Feb  5 19:38 .#taginfo
-rw-rw-r--  1 cvsd cvsd 1026 Feb  5 19:38 .#verifymsg
drwxrwxr-x  2 cvsd cvsd 4096 Feb  5 19:38 Emptydir
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  495 Feb  5 19:38 checkoutlist
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  694 Feb  5 19:38 checkoutlist,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  760 Feb  5 19:38 commitinfo
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  959 Feb  5 19:38 commitinfo,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  991 Feb  5 19:38 config
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1190 Feb  5 19:38 config,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  602 Feb  5 19:38 cvswrappers
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  801 Feb  5 19:38 cvswrappers,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1025 Feb  5 19:38 editinfo
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1224 Feb  5 19:38 editinfo,v
-rw-rw-rw-  1 cvsd cvsd    0 Feb  5 19:38 history
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1141 Feb  5 19:38 loginfo
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1340 Feb  5 19:38 loginfo,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1151 Feb  5 19:38 modules
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1350 Feb  5 19:38 modules,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  564 Feb  5 19:38 notify
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  763 Feb  5 19:38 notify,v
-rw-r--r--  1 cvsd cvsd   52 Feb  5 19:41 passwd
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  649 Feb  5 19:38 rcsinfo
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  848 Feb  5 19:38 rcsinfo,v
-r--r--r--  1 cvsd cvsd  879 Feb  5 19:38 taginfo
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1078 Feb  5 19:38 taginfo,v
-rw-rw-rw-  1 cvsd cvsd    0 Feb  5 19:38 val-tags
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1026 Feb  5 19:38 verifymsg
-r--r--r--  1 cvsd cvsd 1225 Feb  5 19:38 verifymsg,v

/var/lib/cvs/root/CVSROOT/Emptydir:
total 0

/var/lib/cvs/var:
total 4
drwxrwxr-x  2 cvsd cvsd 4096 Feb  5 19:40 lock

/var/lib/cvs/var/lock:
total 0
Back to top
View user's profile Send private message
theansaname
n00b
n00b


Joined: 18 Mar 2004
Posts: 18

PostPosted: Tue Mar 01, 2005 12:04 am    Post subject: Reply with quote

bump same problem, solution? please add to this tread
Back to top
View user's profile Send private message
kege
n00b
n00b


Joined: 15 Mar 2005
Posts: 1

PostPosted: Tue Mar 15, 2005 8:40 pm    Post subject: bump <again> Reply with quote

Did anyone above found an answer? I still have this problem.
_________________
Not right now!
Back to top
View user's profile Send private message
thedd
n00b
n00b


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 20
Location: sweden

PostPosted: Sat Mar 26, 2005 9:58 pm    Post subject: same here! Reply with quote

I have the exact same problem.
I have been googling on it quite alot.
everywhere it is brought up there are several people asking the question but no answers.

Anyone got this working please tell us how!

my firewall is not up, i'm not using xinet, the debug (cvsd -d) gives nothing interesting. (no error messages)

I got a feeling there's something wrong with the cvsd-buildroot script.
I get this:
Code:

ted lib # cvsd-buildroot /var/lib/cvsd/
creating directory structure under /var/lib/cvsd/... done.
installing binaries... cvs.
locating libnsl.so... /lib/libnsl.so.1
locating libnss_compat.so... /lib/libnss_compat.so.2
locating ld-elf.so... not found (probably not fatal)
locating libnss_compat.so.2... /lib/libnss_compat.so.2
locating libnss_files.so.2... /lib/libnss_files.so.2
locating /usr/libexec/ld.so... not found (probably not fatal)
locating /usr/lib/ld.so.1... not found (probably not fatal)
locating nss_files.so.1... not found (probably not fatal)
installing libraries... libnsl.so.1 libnss_compat.so.2 libnss_compat.so.2 libnss_files.so.2 libc.so.6 libcrypt.so.1 libnsl.so.1.
creating /var/lib/cvsd//dev devices... done.
adding users to /var/lib/cvsd//etc/passwd... root nobody cvsd.
WARNING: no passwd file in /var/lib/cvsd/root/CVSROOT
fixing ownership... done.
chrooted system created in /var/lib/cvsd/
if your cvs binary changes (new version) you should rerun cvsd-buildroot


I have got a feeling that the following lines are pretty weird:
Code:

locating /usr/libexec/ld.so... not found (probably not fatal)
locating /usr/lib/ld.so.1... not found (probably not fatal)


isn't ld.so really important in order to run stuff in that chrooted environment?

UPDATE:
I found that the problem is that the cvs binary (in the chrooted environment) was not able to start because some really important libraries where missing.
this solved the problem for me:
Code:

cp /lib/ld-* /path/to/cvsdir/lib/
cp /lib/libdl.so.2 /path/to/cvsdir/lib/


So there is something wrong with the cvsd-buildroot script (not copying the libraries).
I have never posted a bug before so I guess that someone should do it, if it's not already done.

I hope you all get your cvsd up and running now!
_________________
ted.
Back to top
View user's profile Send private message
.damon
n00b
n00b


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 6

PostPosted: Sat Apr 02, 2005 1:22 am    Post subject: Reply with quote

Thank you very much thedd, you solved my problem. I didn't like having to give ssh access to people just for using cvs (I don't know any way to allow ssh in a chroot, maybe it exists..)

On my machine cvsd version is 1.0.2
I went to http://tiefighter.et.tudelft.nl/~arthur/cvsd/ (the homepage of the project, thanks to portage) and it tells me that 1.0.2 release date is 2004-04-17.
There is 1.0.3 in portage that is masked but the latest version is 1.0.6.

The homepage news say
Code:

2005-03-05 release 1.0.5
...
work around a problem in some implementations of ldd that produces output which causes cvsd-buildroot to not install a needed library


I didn't try to install the newest version yet since the problem is solved for me, but I gess that the bug has been resolved.

Maybe it's time for me to learn how to write .ebuilds :)
_________________
The machine needs a Operating System in itself. And it's better to be free, free from all of us.
Then, the public licence will be updated by itself, and we will be able to accept it, or reject it.
Back to top
View user's profile Send private message
ATha1
n00b
n00b


Joined: 16 Feb 2005
Posts: 16

PostPosted: Fri Aug 26, 2005 7:07 pm    Post subject: same problem solved Reply with quote

I had this problem too

cvs login said the Connection wos reset by peer.

But I made the failure in the config file /etc/cvsd/cvsd.conf

in the Tutorial http://gentoo-wiki.com/HOWTO_CVS_Server they took /var/lib/cvs as CVS rootdirectory, and in the config file stands /var/lib/cvsd.

I've also copied the library file to /var/lib/cvs and now the failure is gone.
Code:

cp /lib/ld-* /var/lib/cvs/lib/
cp /lib/libdl.so.2 /var/lib/cvs/lib/


now I have following problem:
Code:

cvs login
Logging in to :pserver:atha1@localhost:2401/root
CVS password:
cvs login: warning: failed to open /root/.cvspasswd for reading: No such file or directory


OK the file doesn't exist, but why want CVS to open this file?

And this warning appeared only the first time.
Back to top
View user's profile Send private message
KrahnacK
n00b
n00b


Joined: 08 Apr 2006
Posts: 3
Location: grenoble, france

PostPosted: Sat Apr 08, 2006 10:01 am    Post subject: Reply with quote

same for me, the trick of copying the libs removed the "Connection reset by peer" error

but then another error occured :
Code:

Logging in to :pserver:test@localhost:2401/root
CVS password:
cvs [login aborted]: unrecognized auth response from localhost: cvs: unrecognized option `--allow-root=/root'


i do not understand as i followed each step of the http://gentoo-wiki.com/HOWTO_CVS_Server like you all, it seems... and you say it's working for you

i'm pretty noob in gentoo, so is it me, or did i find a bug :oops: ?
Back to top
View user's profile Send private message
bbkr
n00b
n00b


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 22

PostPosted: Thu Apr 27, 2006 3:12 pm    Post subject: Reply with quote

same error here.

Code:

ddd@Camel_Emporium ~ $ cvs login
Logging in to :pserver:ddd@localhost:2401/root
CVS password:
cvs [login aborted]: unrecognized auth response from localhost: cvs: unrecognized option `--allow-root=/root'



config files and directories location just like in Wiki tutorial: http://gentoo-wiki.com/HOWTO_CVS_Server

already tried:
- use xinetd - same error
- change repository to full path in cvsd config (/var/lib/cvsd/root instead of /root) and switch off jailing


cvs version 1.12.12-r3
Back to top
View user's profile Send private message
bbkr
n00b
n00b


Joined: 04 Jul 2005
Posts: 22

PostPosted: Thu Apr 27, 2006 6:21 pm    Post subject: Reply with quote

RESOLVED:

- build CVS with server flag
- run cvsd-buildroot /my/cvs/dir
- restart cvsd
Back to top
View user's profile Send private message
JackChan
n00b
n00b


Joined: 04 May 2006
Posts: 1

PostPosted: Thu May 04, 2006 2:26 pm    Post subject: Connection reset by peer Reply with quote

I am using cvsd 1.0.7 and I also copy the libraries.
But it does not work.

Can someone help me.
here is my message of cvsd-buildroot


creating directory structure under /home/cvsroot/... done.
installing binaries... cvs.
locating libnsl.so... /lib/libnsl.so.1
locating libnss_compat.so... /lib/libnss_compat.so.2
locating /lib/ld-linux.so.2... /lib/ld-linux.so.2
locating /lib64/ld-linux-x86-64.so.2... not found (probably not fatal)
locating ld-elf.so... not found (probably not fatal)
locating libnss_compat.so.2... /lib/libnss_compat.so.2
locating libnss_files.so.2... /lib/libnss_files.so.2
locating /usr/libexec/ld.so... not found (probably not fatal)
locating /usr/lib/ld.so.1... not found (probably not fatal)
locating nss_files.so.1... not found (probably not fatal)
installing libraries... libnsl.so.1 libnss_compat.so.2 ld-linux.so.2 libnss_compat.so.2 libnss_files.so.2 librt.so.1 libcrypt.so.1 libnsl.so.1 libz.so.1 libpam.so.0 libc.so.6 libpthread.so.0 ld-linux.so.2 libdl.so.2.
WARNING: extra (unknown) file found: /home/cvsroot//lib/ld-2.3.2.so
creating /home/cvsroot//dev devices... done.
adding users to /home/cvsroot//etc/passwd....
fixing ownership... done.
chrooted system created in /home/cvsroot/
if your cvs binary changes (new version) you should rerun cvsd-buildroot


Thanks

Jack
Back to top
View user's profile Send private message
paranonia
n00b
n00b


Joined: 01 Apr 2005
Posts: 15
Location: College of Software, Zhejiang Univerisity, China

PostPosted: Sun May 07, 2006 7:30 am    Post subject: Reply with quote

bbkr wrote:
RESOLVED:

- build CVS with server flag
- run cvsd-buildroot /my/cvs/dir
- restart cvsd


Hi bbkr,

these is no server flag in USE flags?

what did u mean about this flag?
Back to top
View user's profile Send private message
dylansmrjones
n00b
n00b


Joined: 20 Nov 2005
Posts: 3

PostPosted: Mon May 08, 2006 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

When trying to connect to my cvs-server I get this error:

cvs [login aborted]: connect to localhost(127.0.0.1):2401 failed: Connection refused

I've followed the howto-wiki but it doesn't seem to work for me.
_________________
--- copyright is no right ---
Back to top
View user's profile Send private message
KrahnacK
n00b
n00b


Joined: 08 Apr 2006
Posts: 3
Location: grenoble, france

PostPosted: Mon May 08, 2006 5:04 pm    Post subject: Reply with quote

if the connection is refused, then your server may not be running

try to run
Code:
ps ax | grep cvsd


if the server is running, you should see a line like this
Code:
 7192 ?        SNs    0:00 /usr/sbin/cvsd

if it's not running try to launch it with just this command

Code:
/etc/init.d/cvsd start


otherwise, you may need to configure your firewall to set the port 2401(or the one you use for cvs) to open...


paranoia -> don't know if there is or not a server flag in the USE flags, but when i re merged cvs and cvsd with USE="server", it removed the error... (thanks a lot, bbkr :D )
Back to top
View user's profile Send private message
sstidman
n00b
n00b


Joined: 24 Feb 2006
Posts: 2

PostPosted: Sat Jul 22, 2006 9:28 pm    Post subject: Reply with quote

bbkr wrote:
RESOLVED:

- build CVS with server flag
- run cvsd-buildroot /my/cvs/dir
- restart cvsd


Just to clarify what bbkr said, here are the exact commands to run:

Code:
USE="server" emerge cvs
cvsd-buildroot /var/lib/cvsd
/etc/init.d/cvsd restart


If you have already emerged the cvs package, then you need to unmerge it with the following command:

Code:
emerge unmerge cvs


Do that before the other three steps, of course. I also appended the word "server' to the "USE" variable in the /etc/make.conf file before emerging cvs. That was redundant and probably not necessary. Also, the cvs package creates a file called "/etc/xinetd.d/cvspserver". Since you would typically either want to run as either a standalone server or under inetd but not both, I deleted the "/etc/xinetd.d/cvspserver" file.
Back to top
View user's profile Send private message
newby
n00b
n00b


Joined: 20 Jul 2006
Posts: 32

PostPosted: Thu Jul 27, 2006 10:40 am    Post subject: Reply with quote

I write second time with this problem, but have null response :(

I try install cvsd pserver, server start fine, but when i try import project (with any cvs client) i got following error
Code:

import phptest
cvs [import aborted]: could not get working directory: Function not implemented
 
Command Aborted.


cvsd version 1.0.12 (cvsd 1.0.8 some problem)
cvs version 1.12.12

cvsd-buginfo output
Code:

cvsd 1.0.12 built with:
 ./configure --prefix=/usr --host=x86_64-pc-linux-gnu --mandir=/usr/share/man --infodir=/usr/share/info --datadir=/usr/share --sysconfdir=/etc --localstatedir=/var/lib --with-libwrap --libdir=/usr/lib64 --build=x86_64-pc-linux-gnu build_alias=x86_64-pc-linux-gnu host_alias=x86_64-pc-linux-gnu CFLAGS=-march=athlon64 -O2 -pipe -fomit-frame-pointer

/etc/cvsd/cvsd.conf:
 RootJail /var/lib/cvsd
 Uid cvsd
 Gid cvsd
 Nice 1
 Umask 027
 Limit coredumpsize 0
 PidFile /var/run/cvsd.pid
 Listen * 2401
 MaxConnections 10
 Log syslog info
 Repos /root
 Repos /test

/var/lib/cvsd:
 drwxr-xr-x root root     328 Jul 26 20:25 .
 -rw-r--r-- root root       0 Jul 26 20:25 .keep_dev-util_cvsd-0
 drwxr-xr-x root root      72 Jul 27  2006 bin
 -rwxr-xr-x root root  644520 Jul 28  2006 bin/cvs
 drwxr-xr-x root root      96 Jul 28  2006 dev
 crwxrwxrwx root root    1, 3 Oct 22  2000 dev/null
 crw-rw-rw- root root    1, 5 Oct 22  2000 dev/zero
 drwxr-xr-x root root      72 Jul 27  2006 etc
 -rw-r--r-- root root     127 Jul 27  2006 etc/passwd
 drwxr-xr-x root root     488 Jul 28  2006 lib
 -rwxr-xr-x root root  134837 Jul 27  2006 lib/ld-2.4.so
 -rwxr-xr-x root root  134837 Jul 28  2006 lib/ld-linux-x86-64.so.2
 -rwxr-xr-x root root  124992 Jul 28  2006 lib/ld-linux.so.2
 -rwxr-xr-x root root 1282128 Jul 28  2006 lib/libc.so.6
 -rwxr-xr-x root root   23216 Jul 28  2006 lib/libcrypt.so.1
 -rwxr-xr-x root root   15464 Jul 28  2006 lib/libdl.so.2
 -rwxr-xr-x root root   83536 Jul 28  2006 lib/libnsl.so.1
 -rwxr-xr-x root root   31976 Jul 28  2006 lib/libnss_compat.so.2
 -rwxr-xr-x root root   44344 Jul 28  2006 lib/libnss_files.so.2
 -rwxr-xr-x root root   34640 Jul 28  2006 lib/libpam.so.0
 -rwxr-xr-x root root  121922 Jul 28  2006 lib/libpthread.so.0
 -rwxr-xr-x root root   38232 Jul 28  2006 lib/librt.so.1
 -rwxr-xr-x root root   81920 Jul 28  2006 lib/libz.so.1
 lrwxrwxrwx cvsd cvsd       3 Jul 27  2006 lib64 -> lib
 drwxrwxr-x cvsd cvsd      72 Jul 27  2006 root
 drwxrwxr-x root root      96 Jul 28  2006 test
 drwxrwxrwt root root      48 Jul 26 20:48 tmp
 drwxr-xr-x root root     144 Jul 27  2006 usr
 lrwxrwxrwx root root       6 Jul 27  2006 usr/bin -> ../bin
 lrwxrwxrwx root root       6 Jul 27  2006 usr/lib -> ../lib
 lrwxrwxrwx root root       6 Jul 27  2006 usr/lib64 -> ../lib
 lrwxrwxrwx root root       6 Jul 27  2006 usr/libexec -> ../lib
 drwxrwxr-x cvsd cvsd      72 Jul 27  2006 var
/usr/bin/cvs:
 -rwxr-xr-x root root 644520 Jul 28  2006 /usr/bin/cvs
/usr/bin/cvs --version:
 Concurrent Versions System (CVS) 1.12.12 (client/server)
/var/lib/cvsd/bin/cvs --version:
 Concurrent Versions System (CVS) 1.12.12 (client/server)
/var/lib/cvsd/etc/passwd: (passwds removed)
 root::0:0::/:/bin/bash
 nobody::65534:65534::/:/bin/false
 cvsd::112:1019::/:/sbin/nologin
/var/lib/cvsd/root/CVSROOT/config:
 UseNewInfoFmtStrings=yes
/var/lib/cvsd/root/CVSROOT/passwd: (passwds removed)
 test::cvsd
 darius::cvsd
/var/lib/cvsd/root/CVSROOT/readers:
 <empty>
/var/lib/cvsd/root/CVSROOT/writers:
 darius
/var/lib/cvsd/test/CVSROOT/config:
 UseNewInfoFmtStrings=yes
/var/lib/cvsd/test/CVSROOT/passwd: (passwds removed)
 darius::cvsd


system :
Linux genbox 2.6.15-gentoo #1 Mon Jan 16 20:01:36 GMT 2006 x86_64 AMD Sempron(tm) Processor 3000+ AuthenticAMD GNU/Linux

maybe someone know how fix it ?
_________________
sveiki!
Back to top
View user's profile Send private message
penumbra2000
n00b
n00b


Joined: 09 Aug 2006
Posts: 4

PostPosted: Wed Aug 09, 2006 2:36 am    Post subject: Quick fix - not perfect Reply with quote

Disabling the JailRoot seems to be sufficient to make it work properlyish. This strongly suggests that some library or something isn't in the jail root that the cvs binary needs to be there to make it know all of its commands... now that I think of it, sh is probably a good bet, since it's the current working directory that's lacking implementation.

Anyway, I didn't search to find out what was missing, since I kind of have work to do now, but perhaps I'll look at it in more detail at a later date. For now, you can get the server working by turning off the JailRoot.
_________________
Always happy to help and/or be helped.
Back to top
View user's profile Send private message
song706
n00b
n00b


Joined: 26 Jul 2007
Posts: 1

PostPosted: Thu Jul 26, 2007 11:01 am    Post subject: Reply with quote

Hi,

I have a problem with the CVS configure in my ubuntu 6.10 distribution.

I repeat the steps of the link

http://gentoo-wiki.com/HOWTO_CVS_Server

but I have been unable to login.

CVS password:
cvs [login aborted]: reading from server: Connection reset by peer

Some people said tha the solution is:


cp /lib/ld-* /var/lib/cvsd/lib/
cp /lib/libdl.so.2 /var/lib/cvsd/lib/


but the error don't change.

Someone can help me?

Thanks for all
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Networking & Security All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum