Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.9-nitro1 "Gentlemen, start your engines!"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
will_in_wi
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Feb 2004
Posts: 117

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 3:16 pm    Post subject: Reply with quote

I have been using the nitro sources for a while and I think that they are very cool. I have a question though. Has there been any discussion over whether nitro sources should go into portage, or whether there should be a svn site or a rsync site to download it?

Thanks for creating a sweet kernel patchset.
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

I guess it will never make it to portage, just like love-sources never will. Custom kernel patchsets like nitro-sources and love-sources are just way too risky and unstable to make it to the portage tree.
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
freelight
Apprentice
Apprentice


Joined: 12 Jun 2004
Posts: 295
Location: NYC, NY, USA

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

While I don't remember this type of discussion about nitro-sources, there has been an extensive one about love-sources, and the general consensus is that patchets of this type are way too experimental for portage.
Back to top
View user's profile Send private message
BoW
n00b
n00b


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 30
Location: Halmstad, Sweden

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 4:07 pm    Post subject: Reply with quote

Get this when running make
Code:
  CHK     include/linux/version.h
make[1]: `arch/x86_64/kernel/asm-offsets.s' is up to date.
  CHK     include/linux/compile.h
dnsdomainname: Unknown host
  CC      kernel/fork.o
kernel/fork.c: In function `do_fork':
kernel/fork.c:1241: error: structure has no member named `xcs'
make[1]: *** [kernel/fork.o] Error 1
make: *** [kernel] Error 2

Don't really know where to go now...
Back to top
View user's profile Send private message
sibov
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 147
Location: Germany

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 5:09 pm    Post subject: Reply with quote

:D
first i want to thank you seppe, great work.

2.6.9-nitro1 run stabel and fast on my hardware.

gensplash works
fbsplash works
cedega hanging is away and runs faster than ever

only thing is, the same as every 2.6.9-xxx kernels my system isn't able to
shutdown with powering off.

I think that's a general 2.6.9 and or MSI problem, but if anybody got a clue please
report :wink:
_________________
Gentoo 2.6.17-gentoo-r5 with dmraid Raid0 Dualboot
AMD64 X2 3800+, 4x512MB DDR PC3200Pro Corsair Geforce EN6600GT silencer @ 256MB
4x250GB SATAII Samsung SP120, Asus A8N Premium, Plextor PX712SA DVDRW
Logitech Dinovo, SB Audigy4
Back to top
View user's profile Send private message
grzewho
l33t
l33t


Joined: 31 Dec 2002
Posts: 626
Location: /home/g

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 5:57 pm    Post subject: Reply with quote

this is the very first nitro on by box, and it made me switch from love. you got me on your side, thanks a lot !
_________________
Code:
USE="freedom -software_patents" emerge --deep --update world
Back to top
View user's profile Send private message
thubble
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 May 2003
Posts: 119
Location: Winnipeg, Canada

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

I get constant hardlocks under heavy load (ie emerge sync). I've tried with and without SMT, preempt, and BKL preempt. I'm using Reiser4, and I get the following warnings while compiling:

Quote:
fs/reiser4/as_ops.c: In function `reiser4_clear_page_dirty':
fs/reiser4/as_ops.c:78: warning: passing arg 1 of `_read_lock_irqsave' from incompatible pointer type
fs/reiser4/as_ops.c:87: warning: passing arg 1 of `_read_unlock_irqrestore' from incompatible pointer type
fs/reiser4/as_ops.c:92: warning: passing arg 1 of `_read_unlock_irqrestore' from incompatible pointer type
fs/reiser4/as_ops.c: In function `reiser4_set_page_dirty':
fs/reiser4/as_ops.c:111: warning: passing arg 1 of `_read_lock_irq' from incompatible pointer type
fs/reiser4/as_ops.c:123: warning: passing arg 1 of `_read_unlock_irq' from incompatible pointer type
fs/reiser4/as_ops.c: In function `reiser4_releasepage':
fs/reiser4/as_ops.c:573: warning: passing arg 1 of `_write_lock_irq' from incompatible pointer type
fs/reiser4/as_ops.c:579: warning: passing arg 1 of `_write_unlock_irq' from incompatible pointer type

fs/reiser4/page_cache.c: In function `set_page_dirty_internal':
fs/reiser4/page_cache.c:536: warning: passing arg 1 of `_read_lock_irq' from incompatible pointer type
fs/reiser4/page_cache.c:552: warning: passing arg 1 of `_read_unlock_irq' fromincompatible pointer type
fs/reiser4/page_cache.c: In function `capture_reiser4_inodes':
fs/reiser4/page_cache.c:597: warning: passing arg 1 of `_read_lock_irqsave' from incompatible pointer type
fs/reiser4/page_cache.c:603: warning: passing arg 1 of `_read_unlock_irqrestore' from incompatible pointer type

fs/reiser4/repacker.c:400: warning: 'wait_repacker_completion' defined but notused
fs/reiser4/repacker.c:595: warning: 'init_repacker_sysfs_interface' defined but not used
fs/reiser4/repacker.c:612: warning: 'done_repacker_sysfs_interface' defined but not used


Any suggestions? (P4/2.8GHz with hyperthreading)
Back to top
View user's profile Send private message
Matteo Azzali
Retired Dev
Retired Dev


Joined: 23 Sep 2004
Posts: 1133

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 7:40 pm    Post subject: Reply with quote

I found v4l not patched but if I try to patch with bzcat it say "already patched, assume -R"
....???!?
Back to top
View user's profile Send private message
scoobydu
Veteran
Veteran


Joined: 16 Feb 2003
Posts: 1076
Location: 'Mind the Gap'

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 10:57 pm    Post subject: Reply with quote

Very nice release ;) Thanks! works a treat here ....

Quote:

btw: Any chance of the latest bluetooth patches getting added to any future release :wink: (http://www.bluez.org/redirect.php?url=http%3A%2F%2Fwww.holtmann.org%2Flinux%2Fkernel%2Fpatch-2.6.9-mh1.gz)


tia
_________________
Tyan Tiger K8W, 2xOpteron 240,Powerbook5,6 15" 1.5g, Macbook Black 2g, Mac Mini 1g, Ipod P60g.
| Linux - From a windows user perspective|
Back to top
View user's profile Send private message
Illissius
Guru
Guru


Joined: 31 Jul 2004
Posts: 395
Location: Hungary

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 11:25 pm    Post subject: Reply with quote

Nice. Latency is at least as good as rc3-nitro2 was (which is pretty damn good), and I enabled preempt, though I'm not seeing many effects whether positive or negative.
Also, vesafb-tng *finally* works. Is there any way I can find out what resolution it's using once I have it running, other than by looking at it? The reason I ask is I have a suspicion for what's causing the problem with nVidia drivers where if you switch to a different console after you've started X once, the screen blacks out/powers down. You see, previously it did this, but now that both the consoles and X are (theoretically, which is why I'd like some way to confirm it) running at the same settings (1024x768-32@85), it doesn't. So my theory is basically that the bug in the nVidia drivers is somehow related to switching resolutions when switching to consoles, and if you don't have to switch resolutions it doesn't surface.

EDIT - one problem though is that on the consoles, the text starts 0.5-1cm (~1char) to the left of where the screen does, meaning I can't see it. Any way to change this?
_________________
Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
last.fm
Back to top
View user's profile Send private message
sobers_2002
Veteran
Veteran


Joined: 16 Mar 2004
Posts: 1128

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 3:05 am    Post subject: Reply with quote

which file should i use to get nvidia working???
_________________
Pdict - dockable dictionary client for linux
FREE97WIN: Use this code on Dreamhost and you get $97 off !!
Back to top
View user's profile Send private message
fro5tbite
n00b
n00b


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 27

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 5:51 am    Post subject: Reply with quote

hmm nvidia wont compile...

Code:

idia.mod.o
NVIDIA: left KBUILD.
x86
>>> Test phase [not enabled]: media-video/nvidia-kernel-1.0.6111-r2
x86

>>> Install nvidia-kernel-1.0.6111-r2 into /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6111-r2/image/ category media-video
man:
>>> Completed installing into /var/tmp/portage/nvidia-kernel-1.0.6111-r2/image/

Segmentation fault


any thoughts on this ? it seemed it compile fine, but dropped out when installing..

UPDATE= its not nvidia which causing this.. i cant emerge anything 8O 8O 8O
it always give me the segmentation fault :evil:

2nd Update = Dang.. its psyco.. removed it.. everything is normal :P
_________________
" Fast Lane Equals Fast Cars, Fast Corner Equals Fast Driver "
180whp Civic Hybrid JDM B16a N/A
Back to top
View user's profile Send private message
Genkaku
n00b
n00b


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 72
Location: Poland

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 8:37 am    Post subject: Reply with quote

Hi there.

2.6.8-nitro1 -stable
2.6.8-nitro2 -unstable
2.6.9-nitro1 -unstable

Damn... i just sooo wanted 2.6.9 nitro...
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 8:40 am    Post subject: Reply with quote

This new nitro is stable as hell! I ran several hours my system under ~10.0 load average and not a single lockup or crash ;)
Back to top
View user's profile Send private message
Genkaku
n00b
n00b


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 72
Location: Poland

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 8:55 am    Post subject: Reply with quote

My system hanged when i compiled or was just browsing the web with firefox.

I don't know why it's doing that to me... maybe staircase 9.0 related problem ?
Back to top
View user's profile Send private message
ryceck
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 195

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 9:28 am    Post subject: Reply with quote

Genkaku wrote:
My system hanged when i compiled or was just browsing the web with firefox.

I don't know why it's doing that to me... maybe staircase 9.0 related problem ?


Here it also randomly locks up, switching back to 2.6.8-r6 once more...
Too bad the nitros are so unstable most of the time :(
Back to top
View user's profile Send private message
Illissius
Guru
Guru


Joined: 31 Jul 2004
Posts: 395
Location: Hungary

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 10:05 am    Post subject: Reply with quote

Illissius wrote:
Also, vesafb-tng *finally* works. Is there any way I can find out what resolution it's using once I have it running, other than by looking at it? The reason I ask is I have a suspicion for what's causing the problem with nVidia drivers where if you switch to a different console after you've started X once, the screen blacks out/powers down. You see, previously it did this, but now that both the consoles and X are (theoretically, which is why I'd like some way to confirm it) running at the same settings (1024x768-32@85), it doesn't. So my theory is basically that the bug in the nVidia drivers is somehow related to switching resolutions when switching to consoles, and if you don't have to switch resolutions it doesn't surface.

Update: I rebooted, and now it's buggy again. vesafb-tng seems to be working still, but can't switch from X to a console without the screen powering down. So, I'm puzzled. The amount of things that have changed between when it worked and when it doesn't is approximately zero. :?
_________________
Work is punishment for failing to procrastinate effectively.
last.fm
Back to top
View user's profile Send private message
MrGreen
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Nov 2003
Posts: 211

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 11:25 am    Post subject: Nitro blew up... Reply with quote

Hi Seppe,

Compiled nitro1 booted & runs real fast ....

then I got kswapd error ... not nitros fault but I thought I would warn people to watch for it...


:wink:
Back to top
View user's profile Send private message
jblechert
n00b
n00b


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 8
Location: Germany

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 11:54 am    Post subject: Reply with quote

works like a charm for me, expect when running games (such as nwn or jedi academy trough wine) kswapd goes to 50% cpu usage and you can imagine that the game isn't quite playable...
Back to top
View user's profile Send private message
rc
Apprentice
Apprentice


Joined: 16 Dec 2003
Posts: 234

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

Hi,
jblechert wrote:
works like a charm for me, expect when running games (such as nwn or jedi academy trough wine) kswapd goes to 50% cpu usage and you can imagine that the game isn't quite playable...

Maybe you want to have a look at this thread:
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?p=1685690#1685690
nxsty posted a link with a patch.
Please let us know if this patch fixes the issue for you.
I've run about 6 test runs using doom3 timedemo right now and kswapd didn't go wild.

Greetings,
rc
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5228
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 2:17 pm    Post subject: Reply with quote

ryceck wrote:
Genkaku wrote:
My system hanged when i compiled or was just browsing the web with firefox.

I don't know why it's doing that to me... maybe staircase 9.0 related problem ?


Here it also randomly locks up, switching back to 2.6.8-r6 once more...
Too bad the nitros are so unstable most of the time :(


You're pushing things to the limit with these experimental kernels , dont expect it to always works out of the box. Maybe you need to try a different scheduler or something.

By my experience and most posts here seppe has done a great job on this release.

I#ve just rebuild half my system and only had one glitch during qt build . That was NOT due to nitro . I had just pushed my o/c a knotch higher than my "summer" settings and it looks like a it was a tad too far.

I pulled the FSB back from 180 to 178 and all went beautifully.

Hat's off to seppe! 8)

Cant get gensplash to work, but it never has, that's another story. :?
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.

AthlonXP-M on A7N8X @ 2.6/2.4GHz (winter/summer)
2.6.32-hh1 : portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
c0balt
Guru
Guru


Joined: 04 Jul 2004
Posts: 441
Location: Germany

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 2:30 pm    Post subject: Reply with quote

Hey, -nitro sources made it to Con Kolivas homepage!

http://members.optusnet.com.au/ckolivas/kernel/
Quote:
http://sepi.be/nitro.php - Nitro patches (based on ck).


congrats seppe =)
Back to top
View user's profile Send private message
AustrianCoder
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Oct 2003
Posts: 258
Location: �sterreich

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

seppe wrote:
I guess it will never make it to portage, just like love-sources never will. Custom kernel patchsets like nitro-sources and love-sources are just way too risky and unstable to make it to the portage tree.


Wrong... i will update today the ebuilds for nitro in the portage of gentoo.de!
http://www.gentoo.de/viewcvs/gentoo-x86/sys-kernel/nitro-sources/

If you need a doc, how to emerge a mixed portage (ebuilds form gentoo.org and gentoo.de) i will post it.
Back to top
View user's profile Send private message
jblechert
n00b
n00b


Joined: 25 Apr 2004
Posts: 8
Location: Germany

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 4:11 pm    Post subject: Reply with quote

rc wrote:
Please let us know if this patch fixes the issue for you.
I've run about 6 test runs using doom3 timedemo right now and kswapd didn't go wild.

Greetings,
rc


I played nwn around 15 minutes and it works flawless, normaly the cpu usage would go high after about 5 minutes so I think we're in the clear
Back to top
View user's profile Send private message
sibov
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Feb 2004
Posts: 147
Location: Germany

PostPosted: Sun Oct 24, 2004 4:18 pm    Post subject: Reply with quote

sobers_2002 wrote:
which file should i use to get nvidia working???


try media-video/nvidia-kernel-1.0.6111-r2
that should work fine

:wink:
_________________
Gentoo 2.6.17-gentoo-r5 with dmraid Raid0 Dualboot
AMD64 X2 3800+, 4x512MB DDR PC3200Pro Corsair Geforce EN6600GT silencer @ 256MB
4x250GB SATAII Samsung SP120, Asus A8N Premium, Plextor PX712SA DVDRW
Logitech Dinovo, SB Audigy4
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 3 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum