Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.9-nitro1 "Gentlemen, start your engines!"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
m0sia
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 113

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 8:38 pm    Post subject: Reply with quote

vrln wrote:
2: vesafb-tng doesn't work/is unstable on SMP systems (in other words a hyperthreaded p4)


thanks. really i can live without bootsplash, but i can't live without lirc, and my usbstick
Back to top
View user's profile Send private message
Crisis
l33t
l33t


Joined: 10 Feb 2003
Posts: 613
Location: Portland, OR

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 8:46 pm    Post subject: Reply with quote

Getting this:

Code:
>>> Unpacking linux-2.6.9.tar.bz2 to /var/tmp/portage/nitro-sources-2.6.9-r1/work

bzip2: Compressed file ends unexpectedly;
        perhaps it is corrupted?  *Possible* reason follows.
bzip2: Success
        Input file = /usr/portage/distfiles/linux-2.6.9.tar.bz2, output file = (stdout)

It is possible that the compressed file(s) have become corrupted.
You can use the -tvv option to test integrity of such files.

You can use the `bzip2recover' program to attempt to recover
data from undamaged sections of corrupted files.

tar: Read 7600 bytes from -
tar: Unexpected EOF in archive
tar: Unexpected EOF in archive
tar: Error is not recoverable: exiting now

!!! ERROR: sys-kernel/nitro-sources-2.6.9-r1 failed.
!!! Function unpack, Line 380, Exitcode 2
!!! failure unpacking linux-2.6.9.tar.bz2
!!! If you need support, post the topmost build error, NOT this status message.
Back to top
View user's profile Send private message
m0sia
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Jul 2003
Posts: 113

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 8:47 pm    Post subject: Reply with quote

Crisis wrote:
Getting this:


delete digest files and reemerge ebuild... this happens because you downloaded only part of linux kernel source.
Back to top
View user's profile Send private message
hyp0luxa
n00b
n00b


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 4

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 9:31 pm    Post subject: Reply with quote

working great here

smt
preempt
vesafb-tng

thanks seppe!
Back to top
View user's profile Send private message
TheHermit
n00b
n00b


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 19
Location: Springfield, MA

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:00 pm    Post subject: Reply with quote

Works great but how do I enable reiser4 support? I don't see anything when I do 'make menuconfig'.
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:09 pm    Post subject: Reply with quote

TheHermit wrote:
Works great but how do I enable reiser4 support? I don't see anything when I do 'make menuconfig'.


Say Y to "Prompt for development and/or incomplete code/drivers" in "Code maturity level option" and it will appear ;)
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
TheHermit
n00b
n00b


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 19
Location: Springfield, MA

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:14 pm    Post subject: Reply with quote

seppe wrote:
TheHermit wrote:
Works great but how do I enable reiser4 support? I don't see anything when I do 'make menuconfig'.


Say Y to "Prompt for development and/or incomplete code/drivers" in "Code maturity level option" and it will appear ;)


Yes I have that checked as Yes and tried No to "Select only drivers expected to compile cleanly". I don't think it's the issue but could the fact then I used the ebuild made a difference? I'll see what happens by manually applying the patch.
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:22 pm    Post subject: Reply with quote

Quote:
but could the fact then I used the ebuild made a difference? I'll see what happens by manually applying the patch.

Nope, I emerged this kernel as well and reiser4 worked, it has nothing to do with the ebuild. Normally, you should see Reiser4 in
File System
--> <*> Reiser4 (EXPERIMENTAL very fast general purpose filesystem)

Did you enabled "Use 4Kb for kernel stacks instead of 8Kb" in "Kernel Hacking"? If so, turn it off, reiser4 won't work with 4Kb kernel stacks.
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
TheHermit
n00b
n00b


Joined: 21 Oct 2004
Posts: 19
Location: Springfield, MA

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

seppe wrote:
Quote:
but could the fact then I used the ebuild made a difference? I'll see what happens by manually applying the patch.

Nope, I emerged this kernel as well and reiser4 worked, it has nothing to do with the ebuild. Normally, you should see Reiser4 in
File System
--> <*> Reiser4 (EXPERIMENTAL very fast general purpose filesystem)

Did you enabled "Use 4Kb for kernel stacks instead of 8Kb" in "Kernel Hacking"? If so, turn it off, reiser4 won't work with 4Kb kernel stacks.


That was it! Thanks for the help. :)
Back to top
View user's profile Send private message
sneakerski
Apprentice
Apprentice


Joined: 14 Oct 2003
Posts: 168

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 10:53 pm    Post subject: Reply with quote

everything appears stable here. compiled kdebase and abiword at the same time from within x, with glxgears, mplayer, and xmms all running too.
i haven't tested any of the fb or software suspend stuff (yet). finally, the 1GB low mem patch works again (from 2.6.8.1-nitro6 which didn't).

great job, thanks
_________________
Athlon 64 X2 @ 2ghz on an Asus nForce 4 w/ 1gig
Radeon X850 using OSS Radeon drivers
Back to top
View user's profile Send private message
p-i
n00b
n00b


Joined: 20 Apr 2004
Posts: 8

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 11:50 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks Seppe :)
Back to top
View user's profile Send private message
gmichels
Guru
Guru


Joined: 20 Jun 2003
Posts: 480
Location: Brazil

PostPosted: Fri Oct 22, 2004 11:53 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone with swsusp2 working with this one? It's hard to leave swsusp2 once you get used to it :D
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5236
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 12:52 am    Post subject: Reply with quote

Quote:


Did you enabled "Use 4Kb for kernel stacks instead of 8Kb" in "Kernel Hacking"? If so, turn it off, reiser4 won't work with 4Kb kernel stacks.


FYI:
4K stacks will mask R4 option. That's probably why he could not see it.

menuconfig could be more helpful it it grayed-out rather than completely hiding. Then we'd waste less time running around the menus saying "I'm damn sure I saw it the other day!".
8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.

AthlonXP-M on A7N8X @ 2.6/2.4GHz (winter/summer)
2.6.32-hh1 : portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5236
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 1:18 am    Post subject: Reply with quote

Compiled OK , with this warning

Code:

  INSTALL sound/pci/emu10k1/snd-emu10k1.ko
  INSTALL sound/synth/emux/snd-emux-synth.ko
  INSTALL sound/synth/snd-util-mem.ko
if [ -r System.map ]; then /sbin/depmod -ae -F System.map  2.6.9-nitro1; fi
WARNING: /lib/modules/2.6.9-nitro1/kernel/sound/core/seq/snd-seq-device.ko needs unknown symbol snd_seq_autoload_lock
WARNING: /lib/modules/2.6.9-nitro1/kernel/sound/core/seq/snd-seq-device.ko needs unknown symbol snd_seq_autoload_unlock


First new kernel since rc1-n4. Looks like another good'un seppe .

Going down for reboot...

YES, all up an flying. At first sight all seems fine.

Nice work.
8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.

AthlonXP-M on A7N8X @ 2.6/2.4GHz (winter/summer)
2.6.32-hh1 : portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
discomfitor
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 927
Location: None

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 2:12 am    Post subject: Reply with quote

Gentree-you need CONFIG_KMOD=y to stop that error
_________________
There is no substitute for experience.
Imperfection indicates a lack of effort.
Back to top
View user's profile Send private message
man
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 07 Oct 2004
Posts: 75

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 5:54 am    Post subject: Reply with quote

hey, i'm very pleased with this version. i am experiencing no real problems. my usb modem worked straight away .. no tweaking/hacking needed. fast/desktop no lockups, multi-tasking actually works.vesafb-tng ain't working but i don't really give a shit, vesafb gives me fb anyway. not too shabby seppe.
man
Back to top
View user's profile Send private message
TierMann
n00b
n00b


Joined: 11 Jul 2004
Posts: 12

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 6:30 am    Post subject: Reply with quote

Nice work.

This is the first one I've used since one of the later 2.6.8.1's.
Vesa-tng and fbsplash is working here.

Athlon-XP 3000+
512mb's PC2700
120GB HD
GeForce 5200 Ultra (dual monitor) 6111-r2
2.6.9-nitro1
_________________
Get Firefox
Back to top
View user's profile Send private message
kohno
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Aug 2004
Posts: 112

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 6:56 am    Post subject: Reply with quote

I'm using it now, but it seems win4lin is missing.
Back to top
View user's profile Send private message
Deranger
Veteran
Veteran


Joined: 26 Aug 2004
Posts: 1215

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 8:06 am    Post subject: Reply with quote

fimbulvetr wrote:
Oktane,

Not sure if you knew this, but instead of doing:
Code:
mkdir /usr/local/portage && mkdir /usr/local/portage/sys-kernel && mkdir /usr/local/portage/sys-kernel/nitro-sources


You can just do
Code:
mkdir -p /usr/local/portage/sys-kernel/nitro-sources


where -p means "make the parent directories".

-fim

Ah, that -p is totally new thing. That makes things much easier ;) Thanks!

I edited my post...
Back to top
View user's profile Send private message
MrGreen
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Nov 2003
Posts: 211

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 10:00 am    Post subject: Reply with quote

Not nitros fault but I get ...

Code:
CC      arch/i386/power/suspend2.o
arch/i386/power/suspend2.c: In function `__smp_suspend_lowlevel':
arch/i386/power/suspend2.c:541: error: `c_loops_per_jiffy_ref' undeclared (first
 use in this function)
arch/i386/power/suspend2.c:541: error: (Each undeclared identifier is reported o
nly once
arch/i386/power/suspend2.c:541: error: for each function it appears in.)
make[1]: *** [arch/i386/power/suspend2.o] Error 1
make: *** [arch/i386/power] Error 2


When I use patch :cry:
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5236
Location: France, Old Europe

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 10:53 am    Post subject: Reply with quote

Darckness wrote:
Gentree-you need CONFIG_KMOD=y to stop that error


Code:
  Automatic kernel module loading 


Thanks a lot, not sure when I turned that off, I thought it was on.

Probably not affecting anything I do but nice to tidy it up.

8)
_________________
Linux, because I'd rather own a free OS than steal one that's not worth paying for.

AthlonXP-M on A7N8X @ 2.6/2.4GHz (winter/summer)
2.6.32-hh1 : portage ~x86
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 11:53 am    Post subject: Reply with quote

kohno wrote:
I'm using it now, but it seems win4lin is missing.


It will be back when netraverse releases patches for 2.6.9, the one's for 2.6.8.1 are hard to get working on a 2.6.9 kernel. PickledOnion can help me with this as well (he is the win4lin patch master ;)), but he is moving houses or something :)
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
seppe
Guru
Guru


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 431
Location: Hove, Antwerp, Belgium

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 11:53 am    Post subject: Reply with quote

gmichels wrote:
Anyone with swsusp2 working with this one? It's hard to leave swsusp2 once you get used to it :D


Yeah, it works for me, what is the problem?
_________________
nitro-sources, because between stable and experimental there exists only speed

Latest release I made: 2.6.13.2-nitro1
Back to top
View user's profile Send private message
MrGreen
Apprentice
Apprentice


Joined: 07 Nov 2003
Posts: 211

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 12:16 pm    Post subject: Reply with quote

got swsus in ....

rebooted tried to compile nvidia stops...

ctrl-c out of installer checked top

ismod 99.7% ouch .....

tried to kill it nothing happens ...

Any ideas?
Back to top
View user's profile Send private message
Schizoid
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Apr 2003
Posts: 267

PostPosted: Sat Oct 23, 2004 2:45 pm    Post subject: Reply with quote

Thanks for adding ~amd64 to the keywords.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6  Next
Page 2 of 6

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum