Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Byter till BBB
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
geniux
Veteran
Veteran


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1400
Location: /home

PostPosted: Wed Oct 20, 2004 9:02 pm    Post subject: Byter till BBB Reply with quote

Byter under kommande månad Internetleverantör, från Spray till BBB. Mitt nuvarande abonnemang är Spray-adsl (512kb/s), och det kommande från BBB adsl/vdsl (10mb/s). Jag undrar hur man konfigurerar BBB's Internet med Gentoo? Hur jag ställer in min /etc/conf.d/net mm. om något extra program behöver installeras?
Nuvarande inställning är i /etc/conf.d/net:
Code:

iface_eth0="up"

rp-pppoe används för inloggning via scriptet från adsl-setup.
Så används nåt liknande eller sköts allt via dhcp? Vore kul att veta innan bytet blir av, annars kommer jag helt att vara utan Internet.
Tack på förhand
_________________
AMD Athlon64 X2 4200+ AM2
MSI K9N SLI Platinum, Enermax Liberty 500W
1GB RAM Crucial DDR2 667MHz, MSI nVidia 7600GS 256MB
400GB + 250GB Samsung SATAII HDD
Gentoo - BeyondSources 2.6.19-20
Back to top
View user's profile Send private message
Fanatic
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 May 2004
Posts: 173
Location: Stocktown

PostPosted: Wed Oct 20, 2004 10:40 pm    Post subject: Reply with quote

Allt sköts med dhcp så:

Code:
iface_eth0="dhcp"


Iofs har jag fiber så det kan vara lite skillnad ifall det är vdsl, men det tror jag inte.
Back to top
View user's profile Send private message
geniux
Veteran
Veteran


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1400
Location: /home

PostPosted: Wed Oct 20, 2004 10:46 pm    Post subject: Reply with quote

Fanatic wrote:
Allt sköts med dhcp så:

Code:
iface_eth0="dhcp"


Iofs har jag fiber så det kan vara lite skillnad ifall det är vdsl, men det tror jag inte.

Låter toppen att det va så lätt. Så det behövs alltså inte ett enda skript eller nåt annat, inga ändringar med nameserver eller så? Det stod nåt om att jag får fem dynamiska ip-adresser, men det kanske inte spelar någon roll.
Tack för svaret
_________________
AMD Athlon64 X2 4200+ AM2
MSI K9N SLI Platinum, Enermax Liberty 500W
1GB RAM Crucial DDR2 667MHz, MSI nVidia 7600GS 256MB
400GB + 250GB Samsung SATAII HDD
Gentoo - BeyondSources 2.6.19-20
Back to top
View user's profile Send private message
Fanatic
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 May 2004
Posts: 173
Location: Stocktown

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 12:23 am    Post subject: Reply with quote

geniux wrote:
Fanatic wrote:
Allt sköts med dhcp så:

Code:
iface_eth0="dhcp"


Iofs har jag fiber så det kan vara lite skillnad ifall det är vdsl, men det tror jag inte.

Låter toppen att det va så lätt. Så det behövs alltså inte ett enda skript eller nåt annat, inga ändringar med nameserver eller så? Det stod nåt om att jag får fem dynamiska ip-adresser, men det kanske inte spelar någon roll.
Tack för svaret


Japp det är faktiskt så enkelt :D Det där med 5 dynamiska ip-adresser vet jag inte, jag har bara en dator så jag har inte haft någon behov av flera ip-adresser. Jag tror inte att det är nåt du behöver oroa dig om, om du inte har flera datorer som ska dela på samma lina.
Back to top
View user's profile Send private message
geniux
Veteran
Veteran


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1400
Location: /home

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 12:29 am    Post subject: Reply with quote

Fanatic wrote:

Japp det är faktiskt så enkelt :D Det där med 5 dynamiska ip-adresser vet jag inte, jag har bara en dator så jag har inte haft någon behov av flera ip-adresser. Jag tror inte att det är nåt du behöver oroa dig om, om du inte har flera datorer som ska dela på samma lina.

Nej har bara en dator jag också, så då bryr jag mig inte heller :D
Skönt att nåt för omväxling är enkelt, ser fram emot bytet nu. Ska bli skönt med lite fart i burken.
Tack för svaren på mina "dumma" frågor, men jag skulle inte klara mig en dag utan nätet.
Tack igen :D
_________________
AMD Athlon64 X2 4200+ AM2
MSI K9N SLI Platinum, Enermax Liberty 500W
1GB RAM Crucial DDR2 667MHz, MSI nVidia 7600GS 256MB
400GB + 250GB Samsung SATAII HDD
Gentoo - BeyondSources 2.6.19-20
Back to top
View user's profile Send private message
MagnusBerg
Guru
Guru


Joined: 07 Oct 2003
Posts: 370
Location: Stockholm, Sweden

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 6:50 am    Post subject: Reply with quote

Fanatic wrote:
Japp det är faktiskt så enkelt :D Det där med 5 dynamiska ip-adresser vet jag inte, jag har bara en dator så jag har inte haft någon behov av flera ip-adresser. Jag tror inte att det är nåt du behöver oroa dig om, om du inte har flera datorer som ska dela på samma lina.


Jag har två datorer för tillfället. Försöker (ja det är inte så lätt, har hållt på snart ett halvår till och från) få igång Gentoo på en G4 Mac. Då är det bra att kunna få flera adresser, en till varje burk. Man sätter alla burkar på dhcp så får de en egen adress automatiskt helt enkelt. Lätt som bomull. :-)
Back to top
View user's profile Send private message
geniux
Veteran
Veteran


Joined: 19 Feb 2004
Posts: 1400
Location: /home

PostPosted: Thu Oct 21, 2004 2:09 pm    Post subject: Reply with quote

Ojoj, det här verkar ju hur bra som helst och jag som tyckte att adsl-setup:en va enkel :D
_________________
AMD Athlon64 X2 4200+ AM2
MSI K9N SLI Platinum, Enermax Liberty 500W
1GB RAM Crucial DDR2 667MHz, MSI nVidia 7600GS 256MB
400GB + 250GB Samsung SATAII HDD
Gentoo - BeyondSources 2.6.19-20
Back to top
View user's profile Send private message
agne
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2004
Posts: 61

PostPosted: Wed Nov 10, 2004 12:31 pm    Post subject: Reply with quote

Åhh BBB :).. Det är bra.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum