Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[CAT]Catalans benvinguts! Welcome Catalans!
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Languages
View previous topic :: View next topic  
Author Message
pere
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 11
Location: Montcada i Reixac, Catalunya

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 9:24 pm    Post subject: Reply with quote

Aligot wrote:
Com que veig que fa "anys" que a aquest tòpic li surten teranyines, i els links dels propòsits de traducció no funcionen... vaig a reactivar una miqueta ;)...
soc nou en això, i a mi el que m'agradaria saber és si el gentoo està disponible en català (lo que és el sistema operatiu) és que amb anglès és un rotllo impossible...

per cert si encara feu llista, afegiu-ne un. :roll:


Suposo que et refereixes a si pots tenir gentoo en català,oi?. No és pas gaire difícil:

1) poses nls a les uses de /etc/make.conf
2) poses a /etc/env.d/02locale
LANG="ca_ES.utf8"
LC_ALL="ca_ES.utf8"
LANGUAGE="ca_ES.utf8"
3) corres locale-gen com a root
4) Instal·les els paquets de llengua del teu escriptori

i poca cosa més

Salut i consola negra

Pere
_________________
El coneixement és com el fuet, si li toca l'aire millora i si es tanca es podreix.
Back to top
View user's profile Send private message
Aligot
n00b
n00b


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 3

PostPosted: Wed Mar 23, 2011 11:33 pm    Post subject: Reply with quote

Ostres pere, tu si que en saps, moltes gràcies
Back to top
View user's profile Send private message
pere
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 11
Location: Montcada i Reixac, Catalunya

PostPosted: Thu Mar 24, 2011 10:00 am    Post subject: Reply with quote

Aligot wrote:
Ostres pere, tu si que en saps, moltes gràcies


Bon dia,

Amb les presses he oblidat alguns detalls.

1) A /etc/make.conf
. . .
USE="... nls ..."
LINGUAS="ca"
. . .

2) A /etc/env.d/02locale
LANG="ca_ES.utf8"
LC_ALL="ca_ES.utf8"
LANGUAGE="ca_ES.utf8"
. . .

3) A /etc/conf.d/keymaps
KEYMAP="es"
SET_WINDOWKEYS="yes"
DUMPKEYS_CHARSET=""

4) A /etc/conf.d/consolefont
CONSOLEFONT="lat9w-16"
CONSOLETRANSLATION="8859-1_to_uni"

5) Com a root
locale-gen

6) Si fas servir kde i koffice

emerge kde-base/kde-l10n app-office/koffice-l10n

7) env-update
8) source /etc/profile

i finalment . . .

9) Si vols veure què cal actualitzar
emerge -pvDuN world

10) I per acabar
emerge -DuN world

11) Per tal de veure si alguna cosa no està bé
revdep-rebuild -ipv

12) Si efectivament queden problemes
revdep-rebuild

13) Si tenim algun descontrol amb Perl
perl-cleaner all

14) Si fa poc que hem actualitzat Python o hem detectat alguna cosa amb python que no va
python-updater

15) Perquè els .la no ens facin la punyeta
lafilefixer --justfixit

16) Si fas servir LaTeX cal no oblidar que ara el català és a
dev-texlive/texlive-langspanish

17) Si no hi ha manera de que el teclat ens faci cas a les X:
Cal posar

setxkbmap -model pc104 -layout es -variant cat
(o el model que tinguis)

A algun fitxer que corri a l'engegar les X de l'usuari
(En el meu cas ho poso a ~/.sawfishrc)
per no haver-ho de correr manualment a cada engegada

Segurament ara ja no falta gaire

Salut i consola negra

Pere
_________________
El coneixement és com el fuet, si li toca l'aire millora i si es tanca es podreix.
Back to top
View user's profile Send private message
pere
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 11
Location: Montcada i Reixac, Catalunya

PostPosted: Fri Mar 25, 2011 1:09 pm    Post subject: Reply with quote

Bona tarda,

Enlloc de fer

setxkbmap -model pc104 -layout es -variant cat

És millor crear un fitxer

/etc/X11/xorg.conf.d/30-keyboard.conf

Amb un contingut aproximadament així:

Section "InputClass"
Identifier "keyboard-all"
Driver "evdev"
Option "XkbLayout" "es"
Option "XkbModel" "pc104"
Option "XkbRules" "xorg"
Option "XkbOptions" "terminate:ctrl_alt_bksp"
Option "XkbVariant" "cat"
MatchIsKeyboard "on"
EndSection

Si ja fem servir el nou Xorg-server i no usem hal

Ja diràs si et funciona

Salut i consola negra

Pere
_________________
El coneixement és com el fuet, si li toca l'aire millora i si es tanca es podreix.
Back to top
View user's profile Send private message
Aligot
n00b
n00b


Joined: 21 Mar 2011
Posts: 3

PostPosted: Mon Mar 28, 2011 11:33 am    Post subject: Reply with quote

la veritat ja m'havia funcionat :lol: :lol:
gràcies per tot Pere!
Back to top
View user's profile Send private message
lexming
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 120
Location: Barcelona

PostPosted: Wed May 04, 2011 4:59 pm    Post subject: Reply with quote

Ostres no havia vist mai aquest tema. :D :D :D

Doncs un més a la saca :)
Back to top
View user's profile Send private message
pere
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 11
Location: Montcada i Reixac, Catalunya

PostPosted: Wed May 04, 2011 8:18 pm    Post subject: libreoffice Reply with quote

Bona nit,

No he aconseguit que Libreoffice-bin em funcioni correctament. Quan intento fer un "desa-com" i d'altres opcions que impliquen finestres es "clava".

He llegit que libreoffice (no bin) si que tira, però en la màquina on el necessito no disposo de prou disc per a fer l'emerge.

Apart de la "qüestió ideològica" vull passar-me a libreoffice pel rotllo de works (wps) i l'única manera que els puc obrir ara és amb wps2html, però això és una mica "cutre". No és que se'm hagi perdut rès a can M$, és una qüestió purament laboral!.

Si algú ha trobat un ebuild binari que funcioni en algún overlay ho agraïria molt . . .

equery files libwps (que ja el tinc emergit)
em dona:
. . .
/usr/bin/wps2html-0.2
/usr/bin/wps2raw-0.2
/usr/bin/wps2text-0.2
. . .

però ja no apareix wps2sxw que fora, probablement, una solució alternativa i que, pel que diu Mr Google, hauria de ser-hi.

Res, siusplau, un cop de ma . . .

Salut i consola negra

Pere
_________________
El coneixement és com el fuet, si li toca l'aire millora i si es tanca es podreix.
Back to top
View user's profile Send private message
lexming
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 04 Jan 2007
Posts: 120
Location: Barcelona

PostPosted: Fri Jul 13, 2012 3:28 pm    Post subject: Reply with quote

Bona tarda,

Alerta, que el nou grub-2.00 no funciona bé en sistemes amb la localització al català activada. L'arxiu grub.cfg generat dona errors de sintaxi perquè conté missatges en català amb apòstrofs que col·lisionen amb els apòstrofs utilitzats en certes comandes echo. La solució és tan fàcil com canviar els apòstrofs (') de les comandes echo per cometes (") a l'arxiu /etc/grub.d/10_linux.

Code:
-echo    '$message'
+echo    "$message"


Ja he obert respectius bugs al gentoo (https://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=426364) i al grub (https://savannah.gnu.org/bugs/index.php?36839)

Salut!
Back to top
View user's profile Send private message
lluisparcet
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 21 Sep 2004
Posts: 114
Location: Roses

PostPosted: Sun Jul 15, 2012 8:13 am    Post subject: Reply with quote

Hola a tothom,

Bé, sembla que aquest post s'anima, aqui un altre usuari de gentoo en català i des de fa molts anys. Espero seguir així.


Per cert, pere, jo utilitzo libreoffice-bin, concretament la versió de portage:

Code:
[ebuild   R    ] app-office/libreoffice-bin-3.5.4.2-r1  USI="cups gnome java (-aqua) -debug -kde" 0 kB


corrent en la branca de proves "amd64" i sobre gnome; no he detectat els problemes que esmentes, em funciona bé.

Molt encertat també l'avís de lexming, jo havia resolt el problema a lo bèstia, canviant en el fitxer grub.cfg l'apòstrofe "'" per una coma ",". He provat la teva solució i confirmo que funciona perfectament, ara el fitxer grub.cfg es genera sense errors.

Salutacions.
Back to top
View user's profile Send private message
pere
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 11
Location: Montcada i Reixac, Catalunya

PostPosted: Wed Jan 30, 2013 1:17 pm    Post subject: php-gtk Reply with quote

Bona tarda,

Si encara hi ha algú aquí, em fora de molta utilitat que em donés una idea de com puc mantenir funcionant els meus programes en php-gtk en un gento actualitzat. Resulta que he basat en aquest projecte una colla de codi per a mi vital, que no funciona amb el nou php. Per tonteria meva vaig actualitzar una de les meves màquines i tots els programes fets amb php-gtk m'han deixat de funcionar. Estic condemnat a no actualitzar les meves maquinetes o algú té una idea brillant?

Salut i consola negra

Pere
_________________
El coneixement és com el fuet, si li toca l'aire millora i si es tanca es podreix.
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
l33t
l33t


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 690

PostPosted: Fri Feb 01, 2013 9:47 pm    Post subject: Reply with quote

Podries intentar fer una regressió a l'antiga versió de PHP-GTK
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
l33t
l33t


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 690

PostPosted: Fri Feb 01, 2013 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

Més o menys es fan així.
http://forums.gentoo.org/viewtopic-t-942558.html
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
pere
n00b
n00b


Joined: 03 Nov 2009
Posts: 11
Location: Montcada i Reixac, Catalunya

PostPosted: Sat Feb 02, 2013 10:39 am    Post subject: Reply with quote

Gràcies,

El problema és que no és tant senzill. Un programa php-gtk depèn de php, però també té totes les dependències que representen les gtk, inclòs cairo etc. Per altra banda, no fora bo mantenir l'antic php en una màquina que també fa servir php pel servidor web intern. És a dir necessito tant el flag apache2 com cli. Sembla que és possible fer servir versions diferents de php per web i per a consola, però a partir d'un php concret, que és posterior al que cal per a php-gtk.

El que aniria de conya és trobar una eina que compatibilitzes el codi amb el nou php, o bé una eina per a migrar, per exemple, a python-gtk o similar, i això no ho trobo enlloc.

Salut i consola negra
_________________
El coneixement és com el fuet, si li toca l'aire millora i si es tanca es podreix.
Back to top
View user's profile Send private message
cameta
l33t
l33t


Joined: 04 Aug 2004
Posts: 690

PostPosted: Sun Feb 03, 2013 9:45 am    Post subject: Reply with quote

De totes maneres haver de fer una regressió no és una veritable solució només és un pedaç.
_________________
Si algo falla LEE el jodido manual, Si sigue fallando LEE BIEN el jodido manual.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Other Languages All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4
Page 4 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum