Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
emerge update world = screwed up X?
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
shmurfect
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 19

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 9:38 pm    Post subject: emerge update world = screwed up X? Reply with quote

Hi, I just performed an emerge update world and now all of the icons in both KDE3 and Gnome 1.4 are not there! Additionally, I get weird errors and I am left befuddled. If anybody know what could possibly have happened I'd be greatly appreciative. Thanks.
Back to top
View user's profile Send private message
AnonNomis
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 28

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 11:00 pm    Post subject: Reply with quote

I did the same thing now my enlightenment windows are all messed up, I have no idea what happened though. Gnome, icewm, and blackbox were unaffected though. I did the emerge update world two days ago. I'm gonna do another one and hope that fixes it.
Back to top
View user's profile Send private message
AnonNomis
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 28

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 11:11 pm    Post subject: Reply with quote

ohh nevermind gnome is messed up.
Back to top
View user's profile Send private message
shmurfect
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 19

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 11:13 pm    Post subject: figured it out Reply with quote

It sounds like my problem is different from yours, but I'll tell you what happened on my box. I ran Konqueror in a terminal and found out that it was missing libpng. I found out there were two versions on my box, so I unemerged the old one. That still left me with problems, so I got rid of libpng completely, re-emerged and it STILL didn't work. Finally, I found out that the new version had a different file name than the version it was looking for, so I just copied it over and voila!
Back to top
View user's profile Send private message
shmurfect
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 19

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 11:15 pm    Post subject: Reply with quote

So yea - it sounds like you are having my problem. Check to see if libpng is your problem by typing this:

Code:
emerge search libpng


If it says you have two versions, you are probably having the same problem
Back to top
View user's profile Send private message
shmurfect
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 19

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

The more I look into it, the more little problems I seem to be having. Certain apps have trouble loading png's (Galeon's little spinner isn't working, the Gimp, etc). Anybody have a better solution??
Back to top
View user's profile Send private message
AnonNomis
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 28

PostPosted: Thu Apr 18, 2002 11:58 pm    Post subject: Reply with quote

I unmerge libpng and emerge it then created symlinks using the old names to the new and now gnome starts up correctly again. Thanks. Enlightenment still wont start though. Are there any logs that keep track of what the last few emerge commands changed?
Back to top
View user's profile Send private message
Guest






PostPosted: Fri Apr 19, 2002 12:02 am    Post subject: Reply with quote

I rebooted and enlightenment works now. I guess i'll test everything else to see if anything else was screwed up.
Back to top
shmurfect
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 19

PostPosted: Fri Apr 19, 2002 1:46 am    Post subject: Reply with quote

so you haven't had any problems with anything? i've been having some troubles with different applications
Back to top
View user's profile Send private message
shmurfect
n00b
n00b


Joined: 18 Apr 2002
Posts: 19

PostPosted: Fri Apr 19, 2002 1:50 am    Post subject: Reply with quote

for example: gnome control panel does not display its first page correctly. there are some others, but it still a mystery.
Back to top
View user's profile Send private message
Nitro
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 08 Apr 2002
Posts: 661
Location: San Francisco

PostPosted: Fri Apr 19, 2002 1:51 am    Post subject: Reply with quote

shmurfect wrote:
so you haven't had any problems with anything? i've been having some troubles with different applications


I've had problems with enlightenment, galeon, the gimp, and probably a few more. Seems like recompiling them worked. :)
_________________
- Kyle Manna

Please, please SEARCH before posting.

There are three kinds of people in the world: those who can count, and those who can't.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum