Moderator: SlashBeast
kadu wrote:Wczoraj zauwazylem w trakcie instalki OO, ze mi net baaardzo wolno chodzi. Myslalem ze po ukonczeniu instalacji znowu bedzie dzialal szybko, ale niestety tak sie nie stalo. Jakies pomysly?? Jezeli za malo informacji to powiedzcie jakie pliki konfiguracyjne mam przeslac.
Code: Select all
mily@PECET ~ $ cat /etc/conf.d/net
# /etc/conf.d/net:
# $Header: /home/cvsroot/gentoo-src/rc-scripts/etc/conf.d/net,v 1.7 2002/11/18 19:39:22 azarah Exp $
iface_eth0="10.1.1.132 netmask 255.255.252.0"
gateway="eth0/10.1.0.1"
Problem pewnie masz u dostawcy netu... Możliwe, że źle skonfigurowane przekierowania...rafkup wrote:Noo ja mam neta radiowego przez sieciowke a za oknem antena, na ogol pingi na wp mam w granicach 50-80, 0% pakietow zgubionych, wget ssa 130KB/s a w AA laguje.
sprobuj przepiac kabel - moze pomozekadu wrote:nadal mam ten sam problem. jestem w sieci osiedlowej. Na jednym kompie mam transfery 100 kB/s a na drugim ledwo 2 kB/s. Kabel jest w dobrym stanie. Czy moze to wynikac ze zlej konifguracji neta na drugim kompie, czy tez nie jest wina gentoo/?
lol do kwadratukadu wrote:Przepialem kabel i dziala. Dzieki Bako
zarób w sensie zacisnij nowa wtyczke na kablukadu wrote:ja jeszcze nie pracuje. dopiero jestem w gimnazjum, wiec jeszcze sporo czasu
Bako wrote:zarób w sensie zacisnij nowa wtyczke na kablukadu wrote:ja jeszcze nie pracuje. dopiero jestem w gimnazjum, wiec jeszcze sporo czasu
jako wspolautor wypowiedzi_troll_ wrote:moze, by to na bash.org.pl pchnac?![]()
Lepiej na pr0n.pl, wkońcu na Gentoo stoi! :>_troll_ wrote:moze, by to na bash.org.pl pchnac?