| View previous topic :: View next topic |
| Author |
Message |
PRZEMO n00b

|
Posted: Mon Jun 07, 2004 6:55 pm Post subject: dźwięk i obraz ;-) |
|
|
Witam.
1. Co zrobić aby w mplayerze można było wyjaśnić obraz ? vo=xv nic nie daje, próbowałem różne kombinacje ale filmy nadal sa bardzo ciemne
2. Gdy oglądam tv (pixelview play tv pro) albo filmy w mplayerze to dźwięk tylko słyszalny jest przez 2 przednie głośniki, 2 tylne milczą. Uzywam alsy (sblive). Już suwakami w alsamixer się bawiłem i nic to nie daje ... A jak puszczam jakąś muzykę (xmms, mp3blaster) to działają wszystkie głośniki Jakieś pomysły co do tego ?
3. A o tym chyba już pisałem ... ale co tam, przy ogladaniu tv z karty obraz jest wolniejszy od dźwieku ... i tutaj też już nie mam pomysłów
Pozdrawiam. _________________ Kaliskie Forum Informatyczne
Ogłoszenia - Kalisz i okolice |
|
| Back to top |
|
 |
argasek Bodhisattva

Joined: 06 May 2004 Posts: 1120 Location: Sol [0,0], Poland, Kraków
|
Posted: Wed Jun 09, 2004 7:16 am Post subject: Re: dźwięk i obraz ;-) |
|
|
| PRZEMO wrote: | Witam.
1. Co zrobić aby w mplayerze można było wyjaśnić obraz ? vo=xv nic nie daje, próbowałem różne kombinacje ale filmy nadal sa bardzo ciemne
|
Masz na myśli rozjaśnić? Jeśli jesteś przekonany, że to nie wina kopii filmu który posiadasz, spróbuj plugina eq albo eq2.
| PRZEMO wrote: |
2. Gdy oglądam tv (pixelview play tv pro) albo filmy w mplayerze to dźwięk tylko słyszalny jest przez 2 przednie głośniki, 2 tylne milczą. Uzywam alsy (sblive). Już suwakami w alsamixer się bawiłem i nic to nie daje ... A jak puszczam jakąś muzykę (xmms, mp3blaster) to działają wszystkie głośniki Jakieś pomysły co do tego ?
|
-channels 6
(+ odpowiednie ustawienia alsamixer, o ile film faktycznie ma dźwięk w formacie 5.1).
| PRZEMO wrote: |
3. A o tym chyba już pisałem ... ale co tam, przy ogladaniu tv z karty obraz jest wolniejszy od dźwieku ... i tutaj też już nie mam pomysłów
Pozdrawiam. |
RTFM! Na stronie MPlayera jest TYYYYLE dokumentacji do w/w rzeczy. A jeśli to *faktycznie* bug, to zgłoś go na liście MPlayer-users (tylko poczytaj jak zgłaszać poprawnie bugreporta).
Ehh. _________________ RLU #137109 | BYKOM STOP! | Chcesz do mnie napisać? | jog
"Mam plany gotowe i wszystko, no i wiesz, idę do tego, no, mebloroba..." (Raaf)  |
|
| Back to top |
|
 |
PRZEMO n00b

|
Posted: Wed Jun 09, 2004 12:21 pm Post subject: |
|
|
Hm z pluginami zobacze, a to ostatnie to nie chodzi o mplayera tylko o karte tv Przy oglądaniu tv (xawtv, tvtime) obraz jest jakiś wolny i też nie działają 2 tylne głośniki ... ale pracuje nad tym  _________________ Kaliskie Forum Informatyczne
Ogłoszenia - Kalisz i okolice |
|
| Back to top |
|
 |
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|