Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.7_rc1-love1 aka 'S0 1337'
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Fri May 28, 2004 10:04 pm    Post subject: 2.6.7_rc1-love1 aka 'S0 1337' Reply with quote

Here comes the love!
guess you guys will be stuck with me for a while since steel300 will be busy. :-/
here are the notes :
Quote:

linux-2.6.6.tar.bz2 | 2.6.6
patch-2.6.7-rc1.bz2 | 2.6.7-rc1 patch
2.6.7-rc1-mm1.bz2 | 2.6.7-rc1-mm1
v31.bz2 | new nicksched
elv-select.bz2 | elevator selector, send your hugs and kisses to steel300!
squashfs2.0-linux-2.6.6.patch.bz2 | SquashFS v2
acerhk.patch.bz2 | Acer Hotkeys
acpi-dsdt-initrd-patch-v0.4-2.6.4-eric.patch.bz2 | Custom acpi dsdt patch
subfs-genstef.bz2 | SubFS (death to supermount!)
BadRAM-2.6.5.2.patch.bz2 | a workaround bad ram
bd-claim.patch.bz2 | EVMS fix
fbdev-mode-switching-fix.patch.bz2 | reversed for bootsplash
bootsplash{2,3}.diff | fixes for bootsplash (thanks LSD`)
bootsplash-3.1.4-2.6.6.diff.bz2 | bootsplash
config-nr-tty-devices.patch.bz2 | for a cleaner /dev
ipw2100-0.44 | ipw2100
layer7-kernelpatch-nf-0.4.0.bz2 | layer7 netfilter target
lirc-2.6.5-mm1-20040406.bz2 | new lirc patch
4105_lirc_infrared-2.6.5-rc2.patch | new lirc patch, ty g-d-s
4905_speakup_accessibility.patch | speakup patch
4720_gcloop-2.6-20040330.patch | gcloop
love_ppm.patch.bz2 | love-sources' logo
lufs-0.9.7-2.6.0-test9.patch.bz2 | lufs
menuconfig-NAME-v1.0.patch.bz2 | name in menuconfig patch
2.6.x-bring-up-compiler-option.patch.bz2 | extra CFLAGS hack
sii-3512-update.patch.bz2 | siimage patch
patch-2.4.x-vesafb-rrc.bz2 | vesafb refresh hack
patch-2.6.4-am9.bz2 | auto swappiness
patch-2.6.4-amd76x_pm.bz2 | AMD Power NOW!
viafb_02.diff.bz2 | via framebuffer
via-v4l-1.4a-drm.patch.bz2 | via v4l stuff
acx100-0.2.0pre7-linux2.6.2.diff.bz2 | ACX100 Driver
iteraid_1.44.patch.bz2 | Giga Raid
linux-2.6.4-Walken.diff.bz2 | guess ;)
orinoco-0.13e-patch.diff.bz2 | couldnt find the newer driver :-/
mki-adapter26_1_3_5.patch.bz2 | stuff needed by win4lin
Kernel-Win4Lin3-2.6.6.patch.bz2 | Win4Lin *sigh*, why can't people use vmware?

elv-select is back!
and brand new v31 nicksched.
known problems :
reiser4 is gone, i'll try to pull a bk snapshot and see how it goes.
win4lin *might be* broken.
bootsplash doesn't work until the bootsplash init script starts
known features :
supermount is gone for GOOD, i included submount which is less evil but that's a temp fix until ivman ( http://ivman.sf.net ) gets more popular.

ivman is generally a daemon version of gnome-volume-manager which uses udev/dbus/hal to auto mount/umount and its the right way to do it without all the gnome deps.
(i know the name is lame :P)

edit: oops forgot the urls
http://oneofone.limitlessfx.com/love-sources/2.6.7-rc1-love1.bz2
http://oneofone.limitlessfx.com/love-sources/love-sources-2.6.7_rc1-r1.ebuild
http://oneofone.limitlessfx.com/love-sources/love-sources-2.6.7_rc1-r1.notes

edit:
fixed release is up to fix regparam problems, please redigest and download.
enjoy
peace


Last edited by OneOfOne on Sat May 29, 2004 10:19 am; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
discomfitor
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 927
Location: None

PostPosted: Fri May 28, 2004 10:19 pm    Post subject: Reply with quote

Checking it out now...I have high hopes.
Link here if anyone wants it:
http://oneofone.limitlessfx.com/love-sources/

UPDATE: Tried it, boots fine and seems to work alright. DID NOT work with the 5341 nvidia stuff, had massive errors so I went back to 5336. The bug with wine accessing the cdrom is still there, as it has been since 2.6.6-love2, and I still don't know what is causing it.
_________________
There is no substitute for experience.
Imperfection indicates a lack of effort.


Last edited by discomfitor on Fri May 28, 2004 10:50 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
ejohnson
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jan 2004
Posts: 140

PostPosted: Fri May 28, 2004 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

OneofOne, I still get the Reiser4 small keys warning on bootup. I'll try the patch posted in the last thread.

Mirrored with ebuild here

EDIT: Oh shi. I should really read the changlogs :oops:


Last edited by ejohnson on Fri May 28, 2004 10:55 pm; edited 2 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
Sgaduuw
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 17 Sep 2002
Posts: 133
Location: Rotterdam, Netherlands

PostPosted: Fri May 28, 2004 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

/me is waiting for the first persons to ask where supermount is :twisted:
_________________
my website
Back to top
View user's profile Send private message
Jake
Veteran
Veteran


Joined: 31 Jul 2003
Posts: 1129

PostPosted: Fri May 28, 2004 10:52 pm    Post subject: Reply with quote

Is there a new version of elv-select? steel300 dropped the old one because of USB drive issues.
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Fri May 28, 2004 10:58 pm    Post subject: Reply with quote

win4lin is broken

Code:
arch/i386/mki/mki.c:92: error: conflicting types for 'do_exit'
include/linux/kernel.h:61: error: previous declaration of 'do_exit' was here
arch/i386/mki/mki.c:92: error: conflicting types for 'do_exit'
include/linux/kernel.h:61: error: previous declaration of 'do_exit' was here
make[1]: *** [arch/i386/mki/mki.o] Error 1
make: *** [arch/i386/mki] Error 2

_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
HydroSan
l33t
l33t


Joined: 04 Mar 2004
Posts: 764
Location: The Kremlin (aka Canada)

PostPosted: Fri May 28, 2004 11:47 pm    Post subject: Reply with quote

Sgaduuw wrote:
/me is waiting for the first persons to ask where supermount is :twisted:


I've used Submount for the last while and have never looked back.
_________________
I was a Gangster for Capitalism, by Major General Smedley Butler.

Server status: Currently down, being replaced with fresh install - 20% completed.
Back to top
View user's profile Send private message
RainmaN
n00b
n00b


Joined: 13 Mar 2004
Posts: 4

PostPosted: Sat May 29, 2004 12:04 am    Post subject: Reply with quote

Almost finishes compiling... but
Code:
fs/built-in.o(.init.text+0xcaa): In function `proc_misc_init':
: undefined reference to `proc_schedstat_operations'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1
Back to top
View user's profile Send private message
silverpig
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Dec 2003
Posts: 143
Location: Vancouver BC

PostPosted: Sat May 29, 2004 12:28 am    Post subject: Reply with quote

I got it compiled and installed but the boot hangs on pci hotplugging for some reason.
_________________
'Cause I can.
Back to top
View user's profile Send private message
UncleOwen
Veteran
Veteran


Joined: 27 Feb 2003
Posts: 1493
Location: Germany, Hamburg

PostPosted: Sat May 29, 2004 12:34 am    Post subject: Reply with quote

Darckness wrote:
DID NOT work with the 5341 nvidia stuff,


What 5341 stuff do you mean? AFAICS the latest version of the nvidia-driver is 5336, both on nvidia.com and in portage.
Back to top
View user's profile Send private message
silverpig
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Dec 2003
Posts: 143
Location: Vancouver BC

PostPosted: Sat May 29, 2004 1:14 am    Post subject: Reply with quote

Compiled, installed, running (just had to remove hotplug from the startup)... Just can't get ati opengl to work right... Argh.

Re-emerged the drivers, opengl-update ati works fine, restarted X, but I still get mesa running my 3d.
_________________
'Cause I can.
Back to top
View user's profile Send private message
silverpig
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 10 Dec 2003
Posts: 143
Location: Vancouver BC

PostPosted: Sat May 29, 2004 1:22 am    Post subject: Reply with quote

Is this a kernel problem or a me problem?

from dmesg:

Code:
fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.
[fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 930 MBytes.
Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000000
 printing eip:
f8cda280
*pde = 00000000
Oops: 0002 [#1]
Modules linked in: fglrx 3c59x sg scsi_mod
CPU:    0
EIP:    0060:[<f8cda280>]    Tainted: P   VLI
EFLAGS: 00010286   (2.6.7-rc1-love1)
EIP is at __ke_memset+0x10/0x20 [fglrx]
eax: 00000000   ebx: 00000000   ecx: f8d02768   edx: 00000000
esi: f8d02240   edi: 00000000   ebp: c02d30c0   esp: f7bd9f24
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process modprobe (pid: 4777, threadinfo=f7bd8000 task=f7bdb790)
Stack: f8d02760 f8d02630 f8ce4742 f8d02768 00000000 00000010 f8d025e0 f8d02240
       f8d02630 f8d025e0 f8cdbfa7 f8d02760 00000000 00000d28 00000000 00000282
       f8d025e0 f8d025e0 f8c52257 f8d025e0 00000000 0000001b 0000001a 0000001c
Call Trace:
 [<f8ce4742>] _r6x_IsDeviceSupported+0x22/0x1790 [fglrx]
 [<f8cdbfa7>] firegl_init+0xe7/0x110 [fglrx]
 [<f8c52257>] firegl_init_module+0xe7/0x17d [fglrx]
 [<c0127083>] sys_init_module+0xf3/0x1c0
 [<c010556b>] syscall_call+0x7/0xb
                                                                               
Code: ff ff 89 06 83 c6 04 39 ef 72 e5 8b 04 24 83 c4 08 5b 5e 5f 5d c3 90 8d 74 26 00 83 ec 08 89 1c 24 89 7c 24 04 89 c3 89 df 89 d0 <f3> aa 89 d8 8b 7c 24
04 8b 1c 24 83 c4 08 c3 90 83 ec 08 81 f9

_________________
'Cause I can.
Back to top
View user's profile Send private message
col
l33t
l33t


Joined: 08 May 2002
Posts: 818
Location: Melbourne - Australia

PostPosted: Sat May 29, 2004 1:23 am    Post subject: Reply with quote

yes win4lin stuff is broken....
Back to top
View user's profile Send private message
gun26
n00b
n00b


Joined: 11 Feb 2004
Posts: 47
Location: Toronto, Canada

PostPosted: Sat May 29, 2004 1:30 am    Post subject: Reply with quote

I get the same error as Rainman:
Code:
GEN     .version
  CHK     include/linux/compile.h
  UPD     include/linux/compile.h
  CC      init/version.o
  LD      init/built-in.o
  LD      .tmp_vmlinux1
fs/built-in.o(.init.text+0xe6e): In function `proc_misc_init':
: undefined reference to `proc_schedstat_operations'
make: *** [.tmp_vmlinux1] Error 1

Also, for whatever it's worth (not much to me) compressloop support gives the same old "undefined reference to blk_run_queues" error as the last bunch of Love versions,, and Win4lin is broken again.
Back to top
View user's profile Send private message
Legoguy
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 165
Location: Gurnee, IL

PostPosted: Sat May 29, 2004 1:36 am    Post subject: Reply with quote

Ditto to the "undefined reference to `proc_schedstat_operations'"...
Back to top
View user's profile Send private message
hjlane3
Guru
Guru


Joined: 22 Feb 2003
Posts: 377
Location: Wilmington, DE USA

PostPosted: Sat May 29, 2004 5:29 am    Post subject: Reply with quote

I'd really like the config_hz patch back in love-sources. :-( I need it for my laptop to not make weird noises when running off battery. :-\
_________________
I wish hell would freeze over already. :-(
EDIT: w00t, it has!
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Sat May 29, 2004 6:13 am    Post subject: Reply with quote

fastest kernel for me ever, but i can't get any out of tree modules working, btw, i reversed the move-__this-module-to-modpost patch (this is all referring to my test build of evil-sources, which is based on this patchset
_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
eikketk
Apprentice
Apprentice


Joined: 03 Jun 2003
Posts: 270
Location: Belgium

PostPosted: Sat May 29, 2004 6:34 am    Post subject: Reply with quote

Lame? LAME? Tell me how I *should* call it then!!! :lol: "The Black Dog and Sheep's Volume Manager" doesn't sound really professional isn't it?
_________________
Working day and night to enhance the Linux Desktop Experience :)

Homepage


Last edited by eikketk on Sat May 29, 2004 7:01 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
DarwinianCoeus
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 29 Sep 2003
Posts: 98
Location: Potsdam, NY

PostPosted: Sat May 29, 2004 6:49 am    Post subject: Reply with quote

how come walken is still being patched in? when he was first added, i thought maybe it was his birthday. does someone (steel?) have a secret crush?
_________________
karma++;
Back to top
View user's profile Send private message
Admiral LSD
Guru
Guru


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 522
Location: Northam, W.A., Australia

PostPosted: Sat May 29, 2004 6:52 am    Post subject: Reply with quote

Quote:
bootsplash{2,3}.diff | fixes for bootsplash (thanks LSD`)


heh, cool but I must say the patches aren't my work. Dinini created them for an earlier mm/love.

silverpig wrote:
Is this a kernel problem or a me problem?

from dmesg:

Code:
fglrx: module license 'Proprietary. (C) 2002 - ATI Technologies, Starnberg, GERMANY' taints kernel.
[fglrx] Maximum main memory to use for locked dma buffers: 930 MBytes.
Unable to handle kernel NULL pointer dereference at virtual address 00000000
 printing eip:
f8cda280
*pde = 00000000
Oops: 0002 [#1]
Modules linked in: fglrx 3c59x sg scsi_mod
CPU:    0
EIP:    0060:[<f8cda280>]    Tainted: P   VLI
EFLAGS: 00010286   (2.6.7-rc1-love1)
EIP is at __ke_memset+0x10/0x20 [fglrx]
eax: 00000000   ebx: 00000000   ecx: f8d02768   edx: 00000000
esi: f8d02240   edi: 00000000   ebp: c02d30c0   esp: f7bd9f24
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process modprobe (pid: 4777, threadinfo=f7bd8000 task=f7bdb790)
Stack: f8d02760 f8d02630 f8ce4742 f8d02768 00000000 00000010 f8d025e0 f8d02240
       f8d02630 f8d025e0 f8cdbfa7 f8d02760 00000000 00000d28 00000000 00000282
       f8d025e0 f8d025e0 f8c52257 f8d025e0 00000000 0000001b 0000001a 0000001c
Call Trace:
 [<f8ce4742>] _r6x_IsDeviceSupported+0x22/0x1790 [fglrx]
 [<f8cdbfa7>] firegl_init+0xe7/0x110 [fglrx]
 [<f8c52257>] firegl_init_module+0xe7/0x17d [fglrx]
 [<c0127083>] sys_init_module+0xf3/0x1c0
 [<c010556b>] syscall_call+0x7/0xb
                                                                               
Code: ff ff 89 06 83 c6 04 39 ef 72 e5 8b 04 24 83 c4 08 5b 5e 5f 5d c3 90 8d 74 26 00 83 ec 08 89 1c 24 89 7c 24 04 89 c3 89 df 89 d0 <f3> aa 89 d8 8b 7c 24
04 8b 1c 24 83 c4 08 c3 90 83 ec 08 81 f9


That might be because you have CONFIG_REGPARM enabled. Love reverses the patch that makes this the permanent kernel default so go in to "Processor Type and Features" and check to see if the "Use Register Arguments" option is diabled.
_________________
Wasurenaide...
...watashi ga iru koto o.
Itsudatte soba ni iru yo.

Registered Linux user #319839
Back to top
View user's profile Send private message
Chaosite
Guru
Guru


Joined: 13 Dec 2003
Posts: 540
Location: Right over here.

PostPosted: Sat May 29, 2004 7:56 am    Post subject: Upgrade the ACX100/ACX111 driver Reply with quote

Hey,

Can you update the ACX100 driver? You seem to be including pre7, which is kinda old by now.

Latest version can be found here:

http://lisas.de/~andi/acx100/acx100-0.2.0pre8_plus_fixes_9.tar.bz2

(Thats where new versions get posted)

Thanks!
Back to top
View user's profile Send private message
Pink
Veteran
Veteran


Joined: 24 Jul 2003
Posts: 1062

PostPosted: Sat May 29, 2004 8:07 am    Post subject: Reply with quote

The win4lin problem, at least on my machine, is the same as last time:
Code:
  CC [M]  arch/i386/mki-adapter26/mki-main.o
  CC [M]  arch/i386/mki-adapter26/mki26.o
arch/i386/mki-adapter26/mki26.c: In function `mkia_remove_page_ref':
arch/i386/mki-adapter26/mki26.c:1537: error: structure has no member named `count'
make[1]: *** [arch/i386/mki-adapter26/mki26.o] Error 1
make: *** [arch/i386/mki-adapter26] Error 2


So apply the same fix I posted last time and it compiles just fine:
Code:
(Line 1537 arch/i386/mki-adapter26/mki26.c)


Change

   MKIA_ASSERT(atomic_read(&pageinfop->counter) >= 2);

to

   MKIA_ASSERT(page_count(pageinfop) >= 2);


However, I cannot test it as I am on a reiser4 system, but as it compiles, it should work ok.

The other win4lin problem posted above by Evil Dark Archon, I don't know, I can't reproduce it...
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Sat May 29, 2004 8:18 am    Post subject: Reply with quote

Yup, OneOfOne forgot to take out permanenet regparm...
Back to top
View user's profile Send private message
sxz
n00b
n00b


Joined: 03 May 2004
Posts: 21

PostPosted: Sat May 29, 2004 9:03 am    Post subject: Reply with quote

Well, the reason i prefered supermount instead of submount, was because gnome didn`t like it :)
First of all, when i opened a cd with nautilus, the window closed every few seconds, i don`t know why :roll: Secondly, when i opened gnome`s system monitor, it would display all my removable media, even if it wasn`t there. And if, say a floppy, was there, it would get accessed every few seconds, probably to refresh the information or smth. Supermount, on the other hand, got rid of these problems.
Sorry for the offtopic :oops:
Back to top
View user's profile Send private message
OneOfOne
Guru
Guru


Joined: 28 May 2003
Posts: 368
Location: Alexandria, Egypt

PostPosted: Sat May 29, 2004 9:56 am    Post subject: Re: Upgrade the ACX100/ACX111 driver Reply with quote

Chaosite wrote:
Hey,

Can you update the ACX100 driver? You seem to be including pre7, which is kinda old by now.

Latest version can be found here:

http://lisas.de/~andi/acx100/acx100-0.2.0pre8_plus_fixes_9.tar.bz2

(Thats where new versions get posted)

Thanks!

thanks for the patch, i'll include it next love.

damn, sorry about the regparm patch, i'll release a fix in a few.

@win4lin problems, i honest have no idea about that error, but i'm open for fixes or we'll have to wait until they release a new patch.
@proc_misc_init problems, can you please post your config? try to turn on Kernel hacking -> "Collect scheduler statistics" or if its already on try to turn it off.

peace
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum