Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.6-love3 aka "Spice Must Flow"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
rommel
Veteran
Veteran


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 1140
Location: Williamsburg Virginia

PostPosted: Tue May 18, 2004 6:30 pm    Post subject: Reply with quote

anyone using love4 and a haupauge wintv card? it was working fine using the latest gs-sources , i am also now using udev which could also i guess be the culprit but /dev/v4l/video0 exists and the drivers show that they are loaded (videodev and bttv).

just would like verification if this is working for someone

ciao
Back to top
View user's profile Send private message
primero.gentoo
Guru
Guru


Joined: 23 Dec 2003
Posts: 402

PostPosted: Tue May 18, 2004 6:36 pm    Post subject: Reply with quote

boroshan wrote:

Code:
xeno root #  ls /proc/sys/vm
overcommit_memory

Is there a kernel option needed to enable the contents? If so thier absence from my machine may not be hugely significant


Yes , is the only entry i have in the /proc/sys/vm/...

But up to 2.6.6-love2 i had all the other options like swappiness...
_________________
"Linux, the choice of a GNU generation"
==Micro$oft - just say NO==
(L#USER 353039)
Back to top
View user's profile Send private message
boroshan
l33t
l33t


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 730
Location: upside down

PostPosted: Tue May 18, 2004 7:04 pm    Post subject: Reply with quote

primero.gentoo wrote:


Yes , is the only entry i have in the /proc/sys/vm/...

But up to 2.6.6-love2 i had all the other options like swappiness...

One quick reboot later...
Code:
nick@xeno nick $ uname -a
Linux xeno 2.6.6-love1 #10 Sat May 15 19:30:50 BST 2004 i686 Intel(R) Pentium(R) M processor 1400MHz GenuineIntel GNU/Linux
nick@xeno nick $ ls /proc/sys/vm
autoswappiness             laptop_mode            overcommit_memory
block_dump                 lower_zone_protection  overcommit_ratio
dirty_background_ratio     max_map_count          page-cluster
dirty_expire_centisecs     min_free_kbytes        swappiness
dirty_ratio                mlock_group
dirty_writeback_centisecs  nr_pdflush_threads
Coo... I see what you mean.

Where do I go to find out what they all mean?
_________________
Don't let THEM immanentize the Eschaton!
Back to top
View user's profile Send private message
primero.gentoo
Guru
Guru


Joined: 23 Dec 2003
Posts: 402

PostPosted: Tue May 18, 2004 7:08 pm    Post subject: Reply with quote

boroshan wrote:

Code:
nick@xeno nick $ uname -a
Linux xeno 2.6.6-love1 #10 Sat May 15 19:30:50 BST 2004 i686 Intel(R) Pentium(R) M processor 1400MHz GenuineIntel GNU/Linux
nick@xeno nick $ ls /proc/sys/vm
autoswappiness             laptop_mode            overcommit_memory
block_dump                 lower_zone_protection  overcommit_ratio
dirty_background_ratio     max_map_count          page-cluster
dirty_expire_centisecs     min_free_kbytes        swappiness
dirty_ratio                mlock_group
dirty_writeback_centisecs  nr_pdflush_threads
Coo... I see what you mean.

Where do I go to find out what they all mean?


You are using love1 , up to love2 i had all the entrys , but now with love4 i've lost all of them.
Otherwise to know what they do you have to Search, GIYF :)

swappines regulates how much your system swap data from memory to SWAP area, more is the value and much more your data will swap.
and is what i0m missing much more.

bye
_________________
"Linux, the choice of a GNU generation"
==Micro$oft - just say NO==
(L#USER 353039)
Back to top
View user's profile Send private message
Evil Dark Archon
Guru
Guru


Joined: 21 Dec 2002
Posts: 562
Location: Santa Rosa, CA

PostPosted: Tue May 18, 2004 7:15 pm    Post subject: Reply with quote

most tv tuner programs expect to find the video0 device in /dev, not /dev/v4l, you'll probably need to modify the rules file to make a symlink in the root dev directory, something like this
Code:
KERNEL=video[0-9]*, NAME=v4l/video%n, SYMLINK=video%n

_________________
This post has been over explained for newb-informing purposes.

Registered Linux user 347334
Abit AV8-3rd eye, AMD Athlon64 3500+ 90nm, ATI Radeon x850 pro
Back to top
View user's profile Send private message
neenee
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1786

PostPosted: Tue May 18, 2004 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

prakashc: i just had a permissions problem with reiser4:

i extracted an archive, and as normal user was unable to use the
files - permissions denied on every action i tried.

as root i could use the files as normal.

the files had no permissions set - no read/write/execute/stickies.

chmod 666 foo made the files usable again as user; i could even run
this command as normal user since the file were owned by me.

the problem does not always pop up with newly created files, but
when it happens, it affects all newly created/extracted files - you
can reproduce it if you try to extract the same archive a few times;
it will likely create the same situation within a few tries.

i would like you to try chmod 666 on the files you have problem with.

ps. i also noticed that files such as the browser-cache are not crea-
ted with the peroper permissions - various images on these forums
did not show up in my browser until i booted with a kernel with a dif-
ferent reiser4 snapshot, cleared the cache and reloaded the page.
_________________
proud to be a scout and a chronic penguin hugger
Legion of Lore - site


Last edited by neenee on Tue May 18, 2004 11:30 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
phlashback
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jul 2002
Posts: 142
Location: Normal

PostPosted: Tue May 18, 2004 10:39 pm    Post subject: Reply with quote

boroshan

The reason all your processes stopped the first time you booted instead of coming up is because you copied off a currently running system where there were lock files in place. so the start stop script saw that services were started (due to the lock) and stopped them (which deleted the lock) rebooting came back fine because the shutdown script doesnt try to start a stopped process... its job is to stop running processes only.

hope that explains the why :wink:
_________________
The terrible thing about hell is that when you're there you can't even tell as you move through this life you love so you could be there and not even know
Back to top
View user's profile Send private message
boroshan
l33t
l33t


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 730
Location: upside down

PostPosted: Tue May 18, 2004 10:49 pm    Post subject: Reply with quote

Phlashback,

That makes perfect sense. thanks. :)
_________________
Don't let THEM immanentize the Eschaton!
Back to top
View user's profile Send private message
sawanv
Apprentice
Apprentice


Joined: 05 Dec 2002
Posts: 238

PostPosted: Wed May 19, 2004 3:49 am    Post subject: Reply with quote

mabr wrote:
Regarding the problem with nvidia-kernel 4496.

Apply this patch: http://w1.864.comhem.se/~u86426690/patches/reverse_move_to_modpost_2.6.6-love4.patch.bz2
It reverses the move-__this_module-to-modpost.patch.

Rebuild your kernel and emerge nvidia-kernel 4496-r3 and it should work, at least it does for me.


Do we still need to do this or has steel300 incorporated it into his patches?
Am thinking of giving this a whizz tonight.....dont really like 2.6.6-love1....

Sawan
_________________
Eir kahen "chalo ghar jayen",
Bir kahen "chalo ghar jayen",
Phatte kahen "chalo ghar jayen",
Cartman kahen....."Screw you guys, I am going home !!! "
Back to top
View user's profile Send private message
dvc5
Guru
Guru


Joined: 06 Dec 2003
Posts: 433
Location: Sunnyvale, California

PostPosted: Wed May 19, 2004 5:13 am    Post subject: Reply with quote

BIG error with loading the i830 module I just noticed in my dmesg. Not absolutely critical that I need it, but would be nice if someone knows of a fix. :lol:
Code:
[drm:i830_probe] *ERROR* Cannot initialize the agpgart module.
inter_module_unregister: no entry for 'drm'------------[ cut here ]------------
kernel BUG at kernel/intermodule.c:104!
invalid operand: 0000 [#1]
Modules linked in: i830 parport_pc lp parport ohci_hcd orinoco_pci orinoco hermes uhci_hcd intel_agp agpgart e100 mii usb_storage ehci_hcd usbcore
CPU:    0
EIP:    0060:[<c0128f6c>]    Not tainted VLI
EFLAGS: 00010282   (2.6.6-love4)
EIP is at inter_module_unregister+0x7c/0xd0
eax: 0000002e   ebx: c048e57c   ecx: 00000000   edx: c048d178
esi: d84d3ee3   edi: 00000000   ebp: 00000000   esp: c7b15f18
ds: 007b   es: 007b   ss: 0068
Process modprobe (pid: 10201, threadinfo=c7b14000 task=c71e17d0)
Stack: c042f4c0 d84d3ee3 ffffffff d84d3ee3 00000000 d84ce37b d84d3ee3 d84d3ee3
       d84d76a0 d84d76a0 d775c000 d84d7d1c d84ca632 d84d3cf6 d84d6dc0 d84d76a0
       00000000 00000000 00000010 d775c400 d84d7480 c048e6c0 c048e6c0 c02977f1
Call Trace:
 [<d84ce37b>] i830_stub_register+0xbb/0x1e0 [i830]
 [<d84ca632>] i830_probe+0xe2/0x2a0 [i830]
 [<c02977f1>] pci_find_device+0x31/0x40
 [<d84db057>] drm_init+0x57/0x77 [i830]
 [<c012ed48>] sys_init_module+0x108/0x1d0
 [<c0105f6f>] syscall_call+0x7/0xb
                                                                                                                             
Code: 85 c9 74 17 89 54 24 04 c7 04 24 60 f4 42 c0 e8 8b 1b ff ff 83 c4 08 5b 5e 5f c3 89 54 24 04 c7 04 24 c0 f4 42 c0 e8 74 1b ff ff <0f> 0b 68 00 bc e7 42 c0 eb df 8b 41 04 39 08 75 30 39 4b 04 75

_________________
#define NULL rand() /*heh heh heh */

Green Is Good
Back to top
View user's profile Send private message
ejohnson
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 20 Jan 2004
Posts: 140

PostPosted: Wed May 19, 2004 6:16 am    Post subject: Reply with quote

PrakashKC:

Hi, I read about your badluck and I tried to reproduce it with your tarball. On a "blank", 20 Gig reiser4 partition, using "tar -xvvpjf bug.tar.bz2", I was able to unpack and sync 10 times without problem. I watched top and saw nothing out of the ordinary. I even recreated the partition's reiser4 fs the last time and it sync'ed fine after the untar. This was with -love4, reiser4progs-0.5.4, libaal-0.5.1, all compiled with gcc-3.4.0-r2 on a ASUSA7N8X-DLX and Seagate SATA drives. If there's anything more I can do, just pm me or join up on irc.freenode.net (#love-sources).

I know there is some funny business because of a few minor problems i have, such as "su'ing" to root in X takeing a good 30 secs in aterm and emerge sync just seems to halt on "checking timestamp". Both work fine in a VT, where I do most of my work anyway.

I just noticed this yesterday (the same day which I moved my install to reiser4, tried -love4, and then moved a few folders onto RAID0 arrays) so i really need to test boot into another kernel (speedy probably) to see if those operations are still slow. I've been lazy about it ;)
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Wed May 19, 2004 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

@neenee

The permissions are alright for me.

@ejohnson

I tried now with a slighty different partition site, but still the same problem. Grrr. Well, another love release to come shortly. Perhaps that ones behaves nicely... BTw, I did a simple tar xvfj bla. But I dunno whether that's the problem.
Back to top
View user's profile Send private message
neenee
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1786

PostPosted: Wed May 19, 2004 4:00 pm    Post subject: Reply with quote

hm.. okidoki. i switched back to redeeman-sources
+ some extras until the new love release.
_________________
proud to be a scout and a chronic penguin hugger
Legion of Lore - site
Back to top
View user's profile Send private message
thoffmeyer
Apprentice
Apprentice


Joined: 11 Apr 2004
Posts: 208
Location: GMT -5 Hours

PostPosted: Wed May 19, 2004 4:06 pm    Post subject: Reply with quote

PickledOnion wrote:

PS. @ thoffmeyer: What iconset is that in your screenshot? (Is it gant?)

Yes it's GANT2 I think system's but I am not sure.
_________________
Conrad Guide, Current Maintainer

Join us on IRC
Server: irc.freenode.net
Channel: #conrad
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5233
Location: France, Old Europe

PostPosted: Wed May 19, 2004 4:16 pm    Post subject: Reply with quote

PrakashKC wrote:
@thebell

Unfortunately I haven't got webspace. Could OneofOne or steel300 upload the archieve to their webspace? Then I would send either of you the file.


portland.co.uk - 15 megs free , no bullshit , no-email
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Wed May 19, 2004 4:19 pm    Post subject: Reply with quote

@steel300 and Gentree

In case you guys haven't noticed, smiley has already uploaded the stuff. Nevertheless thx. :)
Back to top
View user's profile Send private message
Gentree
Watchman
Watchman


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 5233
Location: France, Old Europe

PostPosted: Wed May 19, 2004 4:32 pm    Post subject: Reply with quote

Yeh, but I thought if you have a need for at least minimal web space, and apparently you have, it would be useful to you rather than to go begging on the forum. :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
PrakashP
Veteran
Veteran


Joined: 27 Oct 2003
Posts: 1246
Location: C.C.A.A., Germania

PostPosted: Wed May 19, 2004 5:03 pm    Post subject: Reply with quote

Thx, but currently I don't see a regular need. :)
Back to top
View user's profile Send private message
phranzee
Guru
Guru


Joined: 22 Nov 2003
Posts: 397
Location: katowice/pl

PostPosted: Wed May 19, 2004 5:22 pm    Post subject: Reply with quote

Code:
cat notes.txt | grep lirc
lirc-2.6.4-20040318             LIRC Support

[linux-2.6.6-love4]# find | grep lirc
(null)

[distfiles]# bzcat 2.6.6-love4.bz2 | grep lirc
(null)

where is lirc ? :)
_________________
signature fault
post dumped ;]
Back to top
View user's profile Send private message
steel300
Veteran
Veteran


Joined: 10 Jul 2003
Posts: 1155

PostPosted: Wed May 19, 2004 5:46 pm    Post subject: Reply with quote

phranzee wrote:
Code:
cat notes.txt | grep lirc
lirc-2.6.4-20040318             LIRC Support

[linux-2.6.6-love4]# find | grep lirc
(null)

[distfiles]# bzcat 2.6.6-love4.bz2 | grep lirc
(null)

where is lirc ? :)


That's an old notes.txt file. What's in this kernel is still a mystery to me.
_________________
Rationality is the recognition of the fact that nothing can alter the truth and nothing can take precedence over that act of perceiving it.
Back to top
View user's profile Send private message
Nate_S
Guru
Guru


Joined: 18 Mar 2004
Posts: 414

PostPosted: Wed May 19, 2004 7:23 pm    Post subject: Reply with quote

is bootsplash working right in this kernel? when I enable it, I get this:

http://members.dslextreme.com/users/nate_s/images/fb.png

Once I switch to another vt and back, I can see that the bootsplash did work like so:

http://members.dslextreme.com/users/nate_s/images/fb2.png

I've tried with splash=silent/verbose, creating a new initrd, and messing with my vesa settings, but it hasn't helped.

Any ideas?
-Nate
Back to top
View user's profile Send private message
teedog
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 211

PostPosted: Wed May 19, 2004 7:30 pm    Post subject: Reply with quote

Bootsplash works wonderfully for me. Be sure to follow the instructions here:
http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=49036
Back to top
View user's profile Send private message
snekiepete
Guru
Guru


Joined: 07 May 2003
Posts: 306
Location: WISCONSIN

PostPosted: Wed May 19, 2004 7:50 pm    Post subject: Reply with quote

my bootplash is working fine also, but I have had that problem you have....


now if I could remember what I did....

it seems that because I had ran the #


# Assuming /boot is mounted set an image to appear during the boot process.
Code:
/sbin/splash -s -f /etc/bootsplash/default/config/bootsplash-1280x1024.cfg > /boot/initrd-1280x1024

command from the directions and did rc-update add bootsplash default I was having that problem, I deleted bootsplash from rc-update and it works. I think that was the problem......

root@Kenny jeff # rc-update -s
alsasound | boot
aumix |
bootmisc | boot
bootsplash |
checkfs | boot
checkroot | boot
clock | boot
consolefont | boot
crypto-loop |
cupsd | default
domainname |
esound |
famd | default
gpm |
hdparm |
hostname | boot
hotplug | boot
keymaps | boot
local | default nonetwork
localmount | boot
modules | boot
net.eth0 | default
net.lo | boot
netmount | default
nscd |
numlock |
portmap |
rmnologin | boot
rsyncd |
samba |
serial | boot
slpd |
sshd |
syslog-ng | default
timidity | default
urandom | boot
vixie-cron | default
winbind |
xdm |
xfs |
Back to top
View user's profile Send private message
discomfitor
l33t
l33t


Joined: 21 Feb 2003
Posts: 927
Location: None

PostPosted: Wed May 19, 2004 8:36 pm    Post subject: Reply with quote

For some reason, I can't use wine to play any cd-requiring games with this kernel. Back on 2.6.6-love1 it works fine, but then it can't find the cd after switching to anything newer. Any ideas?
_________________
There is no substitute for experience.
Imperfection indicates a lack of effort.
Back to top
View user's profile Send private message
squeegy
Guru
Guru


Joined: 13 Mar 2004
Posts: 321
Location: Cincinnati, OH

PostPosted: Thu May 20, 2004 2:44 am    Post subject: Reply with quote

How do I find out what patches make up 2.6.6-love4 ? I am very impressed with the difference between love and the stock kernel. I don't think I'll ever use a stock kernel again. I'm not positiive but it seemed like once I enabled elevator=cfq things started to get even better. I am curious about this, I am assuming this enabled what is referrred to as Nick's Scheduler, where can I find more information about it?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Next
Page 5 of 8

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum