Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
I just discovered skippy...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Pajarico
Guru
Guru


Joined: 01 May 2004
Posts: 493
Location: Madrid, España.

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 4:50 pm    Post subject: Reply with quote

novalis wrote:
I had a similar message, because I didn't have a .skippyrc file.
Even if you have one, try to change the line
Code:

keysym = F11

to
Code:

keysym = Scroll_Lock

Perhaps this could be the reason...

Thanks, but that is for the 'attempt to access private resource denied' error:
Code:
micron@melindo micron $ skippy
X Error of failed request:  BadAccess (attempt to access private resource denied)
  Major opcode of failed request:  33 (X_GrabKey)
  Serial number of failed request:  90
  Current serial number in output stream:  9

That happens when you use a hotkey that is already binded to another shortcut. It not our case.

:wink:
_________________
Gentoo: the only software worth paying that is free.
Back to top
View user's profile Send private message
the2nd
n00b
n00b


Joined: 31 Oct 2003
Posts: 7

PostPosted: Sat Dec 25, 2004 10:20 am    Post subject: Reply with quote

Code:

hi,

thanx for your nice expose like software skippy. i am using it in kde 3.2.x and there is a "problem" if "focus stealing prevention..." is enabled. (kcontrol -> desktop -> windows behavior).

- the screenshots from windows in the background are not take right because ?kicker? prevents skippy from rasing them
- if i click on a window in "expose view" is does not raise. same reason i guess.

but if "focus stealing prevention" if off, everything works perfectly.

thanx

heiko


i've send this mail to the skippy developer.

maybe someone has same effects... ;)

regards
heiko
Back to top
View user's profile Send private message
deluxe
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Jul 2003
Posts: 205

PostPosted: Mon Jan 10, 2005 11:43 am    Post subject: Reply with quote

How can i use a shortcut like Ctrl + Tab ? Because i'm using a laptop Scroll lock is not very usable.
Back to top
View user's profile Send private message
user317
Guru
Guru


Joined: 26 Jan 2003
Posts: 314

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 3:10 am    Post subject: Reply with quote

well it doesnt quite work all that well, i was able skippy-xd-0.50-r1 to run, you need to put this in your .skippy-xd.rc file
Code:

[general]
keysym = Scroll_Lock


its rather slow, and does not bring the focus to the window that you selected. unless i am missing something this is just a toy and not really a working expose feature
Back to top
View user's profile Send private message
Pajarico
Guru
Guru


Joined: 01 May 2004
Posts: 493
Location: Madrid, España.

PostPosted: Tue Jan 11, 2005 10:48 pm    Post subject: Reply with quote

user317 wrote:
well it doesnt quite work all that well, i was able skippy-xd-0.50-r1 to run, you need to put this in your .skippy-xd.rc file
Code:

[general]
keysym = Scroll_Lock


its rather slow, and does not bring the focus to the window that you selected. unless i am missing something this is just a toy and not really a working expose feature

Didn't work for me.
_________________
Gentoo: the only software worth paying that is free.
Back to top
View user's profile Send private message
jonypawks
n00b
n00b


Joined: 02 Jun 2004
Posts: 16
Location: Kansas

PostPosted: Thu Jan 20, 2005 8:34 am    Post subject: Reply with quote

Skippy is amazing. I use openbox and have been looking for a good way to switch tasks and this is exactly what I need.
_________________
Damn the man!
Back to top
View user's profile Send private message
mirko_3
l33t
l33t


Joined: 02 Nov 2003
Posts: 605
Location: Birreria

PostPosted: Fri Jan 21, 2005 2:20 pm    Post subject: Reply with quote

Yeah, very cool... too bad the latest ati-drivers disable DRI with composite; it means that I still can't use it :(
_________________
Non fa male! Non fa male!
Back to top
View user's profile Send private message
gstrock
n00b
n00b


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 53
Location: Los Angeles, CA

PostPosted: Fri Jan 28, 2005 4:51 pm    Post subject: Reply with quote

a little disappointing.
First, in your .skippyrc file:
keysym=Scroll_Lock
cannot have any spaces around the equal sign.

Second, with fluxbox I got some black
thumbnails amongst the other good ones.
Clicking on a black thumbnail crashes skippy.

third, clicking on a thumbnail of a window did
not bring that window to the top of the pile.

- greg s.
Back to top
View user's profile Send private message
neurolabs
n00b
n00b


Joined: 16 Apr 2003
Posts: 13

PostPosted: Sun Feb 20, 2005 1:51 pm    Post subject: Reply with quote

This is just a summary of scattered info from this thread so it's in one place.
Here's how I got skippy-xd running on kde3.3.2/xorg 6.8.2 with the nvidia binary drivers:

* Get Ebuild
from http://bugs.gentoo.org/attachment.cgi?id=42125&action=view and put it in your portage overlay. Alternatively install from tarball.

* Enable Composite Extension
in xorg.conf add a section:

Code:

Section "Extensions"
    Option "Composite" "Enable"
EndSection


* Make Nvidia Driver work (better) with Composite Extension
add this to the device section describing your nvidia card:

Code:
   
    Option "RenderAccel" "true"
    Option "AllowGLXWithComposite" "1"


* Make skippy work with KDE
now copy the rc file from the archive:

Code:

cd ~/tmp
tar -xjvf /usr/portage/distfiles/skippy-xd-0.5.0.tar.bz2
cp skippy-xd-0.5.0/skippy-xd.rc-default ~/.skippy-xd.rc


...and edit the rc file with your favorite editor. change the following line:

Code:

keysym = Scroll_Lock


Now make sure in kcontrol the option "focus stealing prevention..." is disabled. (kcontrol -> desktop -> windows behavior -> last tab -> lowest drop-down).

Now you should have skippy-xd running functionally. It seems quite slow, though (4 secs from keypress to task overview) and i seem to have some issues with the xorg extensions (redrawing sometimes skips parts of windows). Please share your experiences.
Back to top
View user's profile Send private message
Lepaca Kliffoth
l33t
l33t


Joined: 28 Apr 2004
Posts: 737
Location: Florence, Italy

PostPosted: Sun Feb 20, 2005 2:27 pm    Post subject: Reply with quote

How come I didn't know about this thing????? It's amazing!! And I thought expocity was the only way @_@

edit: Ahem no, it's not amazing. Click on a window, you get another one :/
_________________
It isn't enough to win - everyone else must lose, and you also have to rub it in their face (maybe chop off an arm too for good measure).
Animebox!
Back to top
View user's profile Send private message
homer123
n00b
n00b


Joined: 14 Mar 2005
Posts: 1

PostPosted: Mon Mar 14, 2005 11:12 pm    Post subject: Skippy Working Reply with quote

Hi

Just wanted to update that I have got skippy working successfully on fluxbox 0.9.9.

I emerged skippy and then....

1.
I had to edit my xorg.conf file and the line

Option "Composite" "Enable"

in the Section "ServerFlags"

2.
I had to edit my .skippyrc file which to change the
line from

keysym=F11

to

keysym=Scroll_Lock

Note: There is no space between the = sign


[/i]
Back to top
View user's profile Send private message
mallchin
l33t
l33t


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 655
Location: United Kingdom

PostPosted: Mon May 16, 2005 7:19 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone find a key combo that works for Gnome?
_________________
6700 @ 2.66GHz, 4Gb RAM, 2 x 500Gb, 8800 GTX, PhysX, X-Fi, 24" Widescreen, Tux mascot
Back to top
View user's profile Send private message
mallchin
l33t
l33t


Joined: 21 Jan 2003
Posts: 655
Location: United Kingdom

PostPosted: Tue May 17, 2005 12:58 am    Post subject: Reply with quote

If anyone is having trouble on amd64 this fixed it for me (change line 261 in wm.c):

http://thegraveyard.org/forum/thread.php?threadid=28

Still dead slow though, anyone have a good alternative, /me wants expocity back!!
_________________
6700 @ 2.66GHz, 4Gb RAM, 2 x 500Gb, 8800 GTX, PhysX, X-Fi, 24" Widescreen, Tux mascot
Back to top
View user's profile Send private message
MacTuitui
n00b
n00b


Joined: 10 Oct 2003
Posts: 53

PostPosted: Mon May 30, 2005 5:05 am    Post subject: Reply with quote

Anyone to make a simple patch, and to edit the ebuild to make it ~amd64 ?

The more I use gentoo, the more I am on amd64, the more it looks like I need to do all that stuff by myself. Soon...
Back to top
View user's profile Send private message
mirko_3
l33t
l33t


Joined: 02 Nov 2003
Posts: 605
Location: Birreria

PostPosted: Mon May 30, 2005 11:50 am    Post subject: Reply with quote

Anyone got it to work with fvwm?
_________________
Non fa male! Non fa male!


Last edited by mirko_3 on Mon Jul 18, 2005 6:34 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
lightsout
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 13 Apr 2003
Posts: 113
Location: UK

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 10:19 am    Post subject: Reply with quote

Oh, this is pretty nice. Maybe I'll get to see what all the fuss is about with expose....

Quick question - under XFCE 4.2.2 it doesn't show any apps that I've minised. Is there an option to configure this?
Back to top
View user's profile Send private message
Sixtiz
n00b
n00b


Joined: 09 Oct 2002
Posts: 44
Location: Australia

PostPosted: Mon Jul 18, 2005 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

It works pretty well here with gnome-2.10.0, but sometimes, for instance when calling skippy for the first time while firefox is maximized, the window's content is not correct : they all sho parts of the firefox window... 8O
Back to top
View user's profile Send private message
qupada
n00b
n00b


Joined: 04 Dec 2004
Posts: 12

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 1:03 am    Post subject: Reply with quote

When I hit F11:

Skippy: (0.5.0)
Code:
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  2 (X_ChangeWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  102
  Current serial number in output stream:  104


Skippy-XD: (0.5.0-r1)
Code:
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  3 (X_GetWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  98
  Current serial number in output stream:  99


amd64 / Xorg 6.8.2 (XComposite enabled) / KDE 3.4.1
Back to top
View user's profile Send private message
pmatos
Veteran
Veteran


Joined: 06 Jun 2003
Posts: 1220
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 11:02 am    Post subject: Reply with quote

I'm trying to use the skippy 0.5.0 from portage with E. After changing keysym to F12 and removing its use with e16keyedit it started ok. After pressing F12 every windows blinked once (taking snapshots as far as I could tell) and then nothing more happened. I found out skippy window selection was below all other windows. So I turned to it and ALL windows I had appeared on it. Those on my current virtual desktop had a snapshot, all others were black. Oh well, I just clicked on one of them and tried again in the same vdesktop. It worked. Showed up right away so it seems it works ok when snapshots are already taken. But even though it works ok, when I call it and click on a window I come back to my desktop but the window I clicked on does now have focus. Probably it is not NETWM compliant?
Back to top
View user's profile Send private message
gyver
n00b
n00b


Joined: 15 Dec 2004
Posts: 31
Location: France, Boulogne-Billancourt

PostPosted: Tue Jul 19, 2005 11:39 pm    Post subject: Reply with quote

qupada wrote:
When I hit F11:

Skippy: (0.5.0)
Code:
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  2 (X_ChangeWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  102
  Current serial number in output stream:  104


Skippy-XD: (0.5.0-r1)
Code:
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  3 (X_GetWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  98
  Current serial number in output stream:  99


amd64 / Xorg 6.8.2 (XComposite enabled) / KDE 3.4.1


skippy a un bug sur plate-forme 64-bit, je viens de le patcher pour tester sur ma Gentoo :

nouvel ebuild :
Code:

# Copyright 1999-2004 Gentoo Foundation
# Distributed under the terms of the GNU General Public License v2
# $Header: /var/cvsroot/gentoo-x86/x11-misc/skippy/skippy-0.5.0.ebuild,v 1.6 2004/08/14 13:51:50 swegener Exp $

inherit eutils

IUSE=""

DESCRIPTION="A full-screen task-switcher providing Apple Expose-like functionality with various WMs"
HOMEPAGE="http://thegraveyard.org/skippy.php"
SRC_URI="http://thegraveyard.org/files/${P}.tar.bz2"

LICENSE="GPL-2"
SLOT="0"
KEYWORDS="x86 ppc amd64"

RDEPEND="virtual/x11
        virtual/xft"

DEPEND="${RDEPEND}
        >=media-libs/imlib2-1.1.0"

src_unpack() {
        unpack ${A}
        cd ${S} || die
        epatch ${FILESDIR}/amd64.patch
}

src_compile() {
        emake || die "emake failed"
}

src_install() {
        make DESTDIR=${D} BINDIR=/usr/bin install || die

        insinto /usr/share/${P}
        doins skippyrc-default

        dodoc CHANGELOG
}


pkg_postinst() {
        einfo
        einfo "You should copy /usr/share/${P}/skippyrc-default to ~/.skippyrc"
        einfo "and edit the keysym used to invoke skippy"
        einfo "(Find out the keysym name using 'xev')"
        einfo
        echo
}


contenu du fichier files/amd64.patch :
Code:

diff -ur skippy-0.5.0/wm.c skippy-0.5.0.n/wm.c
--- skippy-0.5.0/wm.c   2005-07-20 01:27:23.000000000 +0200
+++ skippy-0.5.0.n/wm.c 2005-07-20 01:28:48.000000000 +0200
@@ -258,7 +258,7 @@
                return 0;
 
        for(i = 0; i < items_read; i++)
-               l = dlist_add(l, (void*)((CARD32*)data)[i]);
+               l = dlist_add(l, (void*)((void**)data)[i]);
 
        XFree(data);
 


Il marche avec cela chez moi. je vais poster ça de ce pas dans bugzilla (remarque j'aurai dû y faire un tour avant, je risque de constater que j'ai perdu 5 minutes pour rien...)[/code].
Back to top
View user's profile Send private message
desolation
n00b
n00b


Joined: 21 Apr 2005
Posts: 12
Location: Belgium

PostPosted: Thu Jul 21, 2005 10:50 am    Post subject: Reply with quote

can someone write an init.d script for Skippy, i love the program but it would be handy if i could start it at boot
Back to top
View user's profile Send private message
pmatos
Veteran
Veteran


Joined: 06 Jun 2003
Posts: 1220
Location: Cambridge, UK

PostPosted: Thu Jul 21, 2005 11:16 am    Post subject: Reply with quote

desolation wrote:
can someone write an init.d script for Skippy, i love the program but it would be handy if i could start it at boot


Anyone had any luck with it for E16?
Back to top
View user's profile Send private message
mirko_3
l33t
l33t


Joined: 02 Nov 2003
Posts: 605
Location: Birreria

PostPosted: Thu Jul 21, 2005 11:40 am    Post subject: Reply with quote

desolation wrote:
can someone write an init.d script for Skippy, i love the program but it would be handy if i could start it at boot

Add it to your .xinitrc, or whatever your WM uses...
_________________
Non fa male! Non fa male!
Back to top
View user's profile Send private message
Zuu
n00b
n00b


Joined: 22 Feb 2005
Posts: 25
Location: /home/sweden

PostPosted: Fri Jul 29, 2005 2:01 pm    Post subject: Reply with quote

Nice app, allthrought it has some glitches and bugs.

The bigest concern I have, is that I have to use one key exclusive for this program. Thats quite expensive. To expensive, if you'll ask me. I have shorcuts for many programs and wm functions on the keybord using CTRL+ALT as prefix. And I USE caps lock so, no not that key. My windows key I use as left AltGr, and too bad somtimes you have no otther choise than using the Menu key (or the mouse).

But still Nice app, hopefully, after some time it will hardend, and become more usable.
Back to top
View user's profile Send private message
mirko_3
l33t
l33t


Joined: 02 Nov 2003
Posts: 605
Location: Birreria

PostPosted: Sat Jul 30, 2005 12:16 am    Post subject: Reply with quote

Actually it seems to me that it's not developed anymore... :?
_________________
Non fa male! Non fa male!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 4 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum