Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
I just discovered skippy...
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
sveini
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 31 Oct 2003
Posts: 80

PostPosted: Sat Jun 05, 2004 9:56 pm    Post subject: Reply with quote

Anyone have an idea how to get this to work with for example moving the mouse cursor to the upper left corner?
_________________
Magnus frater spectat te!
Back to top
View user's profile Send private message
quirx
n00b
n00b


Joined: 27 Jul 2003
Posts: 14

PostPosted: Sun Jun 06, 2004 7:44 am    Post subject: Reply with quote

Hack the sources or ask the author to implement it :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
BlackEye
l33t
l33t


Joined: 04 Dec 2002
Posts: 756
Location: Germany

PostPosted: Thu Jun 17, 2004 11:49 am    Post subject: Reply with quote

does anybody know if it's possible to bind a combination of two keys? eg. ctrl+tab (as asked above)?
Back to top
View user's profile Send private message
micron
Guru
Guru


Joined: 23 Jul 2003
Posts: 411
Location: Bergamo, Italy

PostPosted: Sat Jun 19, 2004 2:23 pm    Post subject: Reply with quote

I'm using kde 3.2.0 and I got this error:
Code:
micron@melindo micron $ skippy
X Error of failed request:  BadAccess (attempt to access private resource denied)
  Major opcode of failed request:  33 (X_GrabKey)
  Serial number of failed request:  90
  Current serial number in output stream:  9

Any hint? :?
_________________
~ "Progress is merely a realisation of utopias" ~
Back to top
View user's profile Send private message
wah_wah_69
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 26 Aug 2003
Posts: 145

PostPosted: Sat Jun 19, 2004 2:58 pm    Post subject: Reply with quote

You're trying to use a key shortcut already used by kde.
_________________
Be good and if you can't be good, be careful.
Back to top
View user's profile Send private message
micron
Guru
Guru


Joined: 23 Jul 2003
Posts: 411
Location: Bergamo, Italy

PostPosted: Sat Jun 19, 2004 3:42 pm    Post subject: Reply with quote

wah_wah_69 wrote:
You're trying to use a key shortcut already used by kde.

Thanks a lot, sorry for the stupid question :oops:
I've tried to find who locks "F12" key without success... how can I do to use it?
Also another question: how can I bind the combinations of two keys?
Using xev, pressing left-shift and tab together I got this:
Code:

KeyPress event, serial 30, synthetic NO, window 0x4000001,
    root 0x48, subw 0x0, time 6198462, (367,-47), root:(508,0),
    state 0x1, keycode 23 (keysym 0xfe20, ISO_Left_Tab), same_screen YES,
    XLookupString gives 0 bytes:
    XmbLookupString gives 0 bytes:
    XFilterEvent returns: False

So in ~/.skippyrc tried to use:
Code:
[general]
keysym = ISO_Left_Tab

but I got this error:
Code:

FATAL: Couldn't look up keysym for 'ISO_Left_Tab ', bailing out.


Any hint?
_________________
~ "Progress is merely a realisation of utopias" ~
Back to top
View user's profile Send private message
psofa
Guru
Guru


Joined: 28 Feb 2004
Posts: 485

PostPosted: Sun Jun 20, 2004 9:58 am    Post subject: Reply with quote

i dont think this is the symkey of the combo u pressed.Check for example alt+right , xev will not catch the combo it will just show alt then show right
_________________
psofa
Back to top
View user's profile Send private message
tightcode
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 110

PostPosted: Tue Aug 03, 2004 8:20 am    Post subject: Odd behavior Reply with quote

I have odd behavior with Skippy. I have used it both via RPM in SuSE as well as ebuild in Gentoo. Both cases with KDE 3.2.x
The behavior I get is the previews it shows are not full windows, it looks as though it divides the current desktop look into a grid, shrinks them and then displays them. Is it because not all my windows are maximized ? Komposé doesn't exhibit this behavior but seems to slow compaired to skippy.
Basically in the little previews I will see part of one application with another overlapping it, neither of which is whole.

Any help would be appreciated, I have used it with xfree/xorg always with 3d hardware acceleration etc...

Cheers,

TightCode
Back to top
View user's profile Send private message
tuxlover
Apprentice
Apprentice


Joined: 21 Oct 2003
Posts: 297
Location: weltweit

PostPosted: Fri Aug 06, 2004 12:43 pm    Post subject: Re: Odd behavior Reply with quote

tightcode wrote:
The behavior I get is the previews it shows are not full windows, it looks as though it divides the current desktop look into a grid, shrinks them and then displays them. Is it because not all my windows are maximized ?

Same problem here with v0.5... Maximizing all windows doesn't make a difference (try it out). It only seems to take one screenshot and then cut it into parts, where the actual windows are. This doesn't work very well.
Quote:
Komposé doesn't exhibit this behavior but seems to slow compaired to skippy.

Komposé ( http://developer.berlios.de/projects/kompose/ ) works nicer, but is a lot slower as well... I just have the feeling that these screenshot-thingies simply aren't fast enough if you have many windows, and also result in other problems (window redrawing and such). I guess we just need more features in X(org) or just a new kind of x server.
Back to top
View user's profile Send private message
miqorz
Veteran
Veteran


Joined: 04 Apr 2004
Posts: 1170
Location: Pissing into the wind.

PostPosted: Tue Aug 10, 2004 7:05 pm    Post subject: Reply with quote

Is there a way to get skippy to display the minimized apps on my desktop rather than taking me off screen? Like FVWM?
Back to top
View user's profile Send private message
Toe Knee
n00b
n00b


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 48
Location: Dundee

PostPosted: Sat Sep 11, 2004 3:15 pm    Post subject: Reply with quote

Excellent, using skippy-XD with xorg 6.8.0

mmmmmmmm.....
_________________
Toe Knee
Back to top
View user's profile Send private message
xianx
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Aug 2003
Posts: 126
Location: Canada

PostPosted: Sat Sep 11, 2004 3:39 pm    Post subject: Reply with quote

i tried skippy-xd last night and it just crashed out everything. (All my windows were still running but i couldnt get any of my windows to be visible)

Using openbox though, and xdamage, xcompose etc dont work so well with ob3.. it works better with gnome so maybe i'll try that out.
_________________
if at first you dont succeed, Skydiving is not for you.
#make love not war!
Back to top
View user's profile Send private message
timmfin
Guru
Guru


Joined: 04 Sep 2002
Posts: 336
Location: Maryland, USA

PostPosted: Wed Sep 22, 2004 2:40 pm    Post subject: Reply with quote

I'm trying the regular skippy on my gnome desktop, and it doesn't work at all.

Code:
timmfin % skippy
FATAL: WM not NETWM or GNOME WM Spec compliant.


I'm using metacity (version 2.8.4), so I'm not sure why this is happening.
Back to top
View user's profile Send private message
andbaum
n00b
n00b


Joined: 14 Oct 2004
Posts: 12

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 10:19 am    Post subject: skippy: error while loading shared libraries: libImlib2.so.1 Reply with quote

hi!

i can't start skippy.
compiling went well, but skippy doesn't find libImlib2.so.1
have you an idea, what's wrong??

thanks,
andreas

$ skippy
skippy: error while loading shared libraries: libImlib2.so.1: cannot open
shared object file: No such file or directory

$ locate libImlib2.so.1
/usr/local/bin/libImlib2.so.1
/usr/local/lib/libImlib2.so.1
/usr/local/lib/libImlib2.so.1.1.2

$ env
[...]
PATH=/usr/local/bin:/usr/bin:/bin:/usr/bin/X11:/usr/games
[...]
Back to top
View user's profile Send private message
heedless
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 26 May 2004
Posts: 86

PostPosted: Thu Oct 14, 2004 10:46 am    Post subject: Live window snapshot updating Reply with quote

According to the skippy website:

Quote:
Skippy-XD is a version of Skippy that uses the new XDamage, XComposite and XFixes extensions (found in FreeDesktop.org's Xserver project) to provide you with 'live' versions of the windows. Exciting, isn't it?


skippy-xd is available here:
http://thegraveyard.org/files/skippy-xd-0.5.0.tar.bz2

Therefore, we should try getting an ebuild for skippy-xd, as it promises live snapshot updates.

Any volunteers for creating an ebuild?
Back to top
View user's profile Send private message
pangloss
n00b
n00b


Joined: 02 Aug 2002
Posts: 46
Location: Ithaca, NY

PostPosted: Mon Oct 18, 2004 8:21 pm    Post subject: Re: Live window snapshot updating Reply with quote

heedless wrote:
Therefore, we should try getting an ebuild for skippy-xd, as it promises live snapshot updates.

Any volunteers for creating an ebuild?


Or try this. Apparently works if you're running xorg-x11 6.8 (which I just updated to). I think I'll go try skippy-xd now =)
Back to top
View user's profile Send private message
fabs_uk
n00b
n00b


Joined: 01 Jun 2004
Posts: 15
Location: university, the joys of

PostPosted: Sun Oct 31, 2004 4:38 pm    Post subject: Re: Odd behavior Reply with quote

tuxlover wrote:
tightcode wrote:
The behavior I get is the previews it shows are not full windows, it looks as though it divides the current desktop look into a grid, shrinks them and then displays them. Is it because not all my windows are maximized ?

Same problem here with v0.5... Maximizing all windows doesn't make a difference (try it out). It only seems to take one screenshot and then cut it into parts, where the actual windows are. This doesn't work very well.


I know i'm coming to this thread a bit late but...
According to the site, skippy grabs the images by raising the windows, so if there's something on a higher layer than that window, then it will show on the thumbnail. I don't know how you could get round this, seeing as i'm a n00b, but maybe someone knows?

Has anyone managed to get this to work across several desktops yet? (virtual, not multi-head)

Thanks

Fabs
Back to top
View user's profile Send private message
brazentone
n00b
n00b


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 8
Location: Worcester, MA, USA

PostPosted: Tue Nov 09, 2004 7:59 am    Post subject: Reply with quote

Toe Knee wrote:
Excellent, using skippy-XD with xorg 6.8.0


Did you build this from the bz2 on TheGraveyard or does an ebuild exist somewhere?

I'm running skippy (no special suffix) with plain old gnome and it works moderately well. Having next to no video memory on my old laptop makes the sequential window-raising process kinda tiresome.
_________________
------------------------------------------------------
Mark Sherman.
Engineer. Writer. Philosopher. Gentoo user.
Back to top
View user's profile Send private message
brazentone
n00b
n00b


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 8
Location: Worcester, MA, USA

PostPosted: Tue Nov 09, 2004 5:45 pm    Post subject: Aha! (almost) Reply with quote

I found a good ebuild for skippy-xd at http://home.jesus.ox.ac.uk/~ecatmur/gentoo/trees/capella.catmur.co.uk/x11-misc/skippy-xd/, but when I run it it says
Code:
FATAL: XDamage extension not found.

I just upgraded to xorg-x11-6.8.0, following what a few people said works. Am I missing a use flag or something? I can't help but think I'm actually close...
_________________
------------------------------------------------------
Mark Sherman.
Engineer. Writer. Philosopher. Gentoo user.
Back to top
View user's profile Send private message
hybrid
Apprentice
Apprentice


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 224
Location: Lyon, France

PostPosted: Tue Nov 09, 2004 6:07 pm    Post subject: Reply with quote

i think you should load the x.org xdamage extention, by putting it in the xorg.conf file !
Back to top
View user's profile Send private message
brazentone
n00b
n00b


Joined: 01 Oct 2004
Posts: 8
Location: Worcester, MA, USA

PostPosted: Tue Nov 09, 2004 11:12 pm    Post subject: One small step! Reply with quote

But of course!
I put the Xdamage module in the xorg.conf file, but of course it now crashes on the XComposite module.
The weird thing is I can tell it to load XComposite via the xorg.conf file, but it still gives the same message. I looked in /usr/X11R6/lib/ and there is everything that it seems to need (libXcomposite.a, .so, etc), yet the module never loads.
Quite puzzled, I am.

Also, out of curiousity, is the module loading mechanism for Xorg case sensitive? So far it does not seem to matter.

Another strange little bit. Since I started loading these modules, the framebuffer on my basic terminals sometimes turns strange colors and patterns, and doesn't change with any typing that I do. Specifially, during the shutdown process all it shows is vertical green and black stripes. More strangeness that I hope can be figured out by the greater wisdom the Forums.
_________________
------------------------------------------------------
Mark Sherman.
Engineer. Writer. Philosopher. Gentoo user.
Back to top
View user's profile Send private message
teedog
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 211

PostPosted: Thu Nov 25, 2004 7:14 am    Post subject: Reply with quote

FYI, http://bugs.gentoo.org/show_bug.cgi?id=52835 has been re-opened as requested from some users now that Skippy-XD works with xorg. Feel free to improve on the ebuild there.
Back to top
View user's profile Send private message
Pajarico
Guru
Guru


Joined: 01 May 2004
Posts: 493
Location: Madrid, España.

PostPosted: Thu Dec 16, 2004 7:24 pm    Post subject: Reply with quote

I get this error:
Code:
lxuser@localhost lxuser $ skippy
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  2 (X_ChangeWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  103
  Current serial number in output stream:  105

Any hints?
_________________
Gentoo: the only software worth paying that is free.
Back to top
View user's profile Send private message
Mac Cloud
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Sep 2004
Posts: 214
Location: In a galaxy far far away...

PostPosted: Mon Dec 20, 2004 7:56 pm    Post subject: Reply with quote

Pajarico wrote:
I get this error:
Code:
lxuser@localhost lxuser $ skippy
X Error of failed request:  BadWindow (invalid Window parameter)
  Major opcode of failed request:  2 (X_ChangeWindowAttributes)
  Resource id in failed request:  0x0
  Serial number of failed request:  103
  Current serial number in output stream:  105

Any hints?

Same thing here
_________________
Vous prouver que j'ai raison serait admettre que je puisse avoir tort.
Beaumarchais
Back to top
View user's profile Send private message
novalis
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Aug 2004
Posts: 83

PostPosted: Mon Dec 20, 2004 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

I had a similar message, because I didn't have a .skippyrc file.
Even if you have one, try to change the line
Code:

keysym = F11

to
Code:

keysym = Scroll_Lock

Perhaps this could be the reason...
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3, 4, 5  Next
Page 3 of 5

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum