Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
2.6.6-love5 aka "Steve"
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page 1, 2, 3, 4  Next  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Gandalf the White
Guru
Guru


Joined: 17 Dec 2003
Posts: 320
Location: Verdun, Canada

PostPosted: Fri May 21, 2004 7:49 pm    Post subject: 2.6.6-love5 aka "Steve" Reply with quote

Nothing official from OneofOne or Steel300, but it's on the main mirrors.

http://www.public.iastate.edu/~jpcox

Just waiting for it to compile here, but I can see that reiser4 is in, win4lin is in, don't know if it will compile cleanly or not yet though.

EDIT: bootsplash is messed up, but win4lin compiles fine, nvidia is okay.


Last edited by Gandalf the White on Sat May 22, 2004 11:31 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
AstralStorm
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 06 Nov 2003
Posts: 80
Location: /dev/null

PostPosted: Fri May 21, 2004 9:20 pm    Post subject: Reply with quote

Could somebody say what has changed except the update to mm4?
Are VM settings back?

(Currently using love4, just switched to Reiser4.
CFQ + Nick's patch = great (tested), but with Reiser4 = hyper)
Back to top
View user's profile Send private message
soccerplayer
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 14 Mar 2003
Posts: 102

PostPosted: Fri May 21, 2004 9:27 pm    Post subject: Reply with quote

ill be keeping an eye for things here. im in the process of getting this, but itll be compiling soon enough and ill report things back
_________________
Microsoft is to Software as McDonalds is to Cuisine
Back to top
View user's profile Send private message
IndyGreg
n00b
n00b


Joined: 21 May 2004
Posts: 2

PostPosted: Fri May 21, 2004 9:33 pm    Post subject: Reply with quote

I'm compiling as I type...

It failed for me on ext3 with the following:

Code:
fs/ext3/balloc.c: In function `ext3_should_retry_alloc':
fs/ext3/balloc.c:1001: error: structure has no member named `journal_info'
make[2]: *** [fs/ext3/balloc.o] Error 1
make[1]: *** [fs/ext3] Error 2


I just removed ext3 and it seemed to compile. I will post again when I reboot. (Hopefully my Nvidia will work with this one...)

UPDATE
Installed fine. Got Nvidia working with 5336-r2 instead of 5336-r3. Steam under WineX worked fine. Bootsplash worked like a charm. Time will tell if UT2004 is stable under this. I personally haven't found a stable Love since 2.6.6-rc3-love4.


Last edited by IndyGreg on Fri May 21, 2004 10:10 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
Gandalf the White
Guru
Guru


Joined: 17 Dec 2003
Posts: 320
Location: Verdun, Canada

PostPosted: Fri May 21, 2004 9:51 pm    Post subject: Reply with quote

Okay, well, despite all, I don't recommend that anyone switches to this love. Supermount works, sort of, but it borks with winex. Bootsplash is borked, nvidia works, win4lin works, reiser4 is there, don't know if it works though, and ext3 is borked, so, unless you really, really need win4lin, don't switch.
Back to top
View user's profile Send private message
ecatmur
Advocate
Advocate


Joined: 20 Oct 2003
Posts: 3595
Location: Edinburgh

PostPosted: Fri May 21, 2004 10:41 pm    Post subject: Reply with quote

Do you know if mouse side buttons work? That's my one annoyance with love4, I love reiser4 but not having side buttons is annoying...
_________________
No more cruft
dep: Revdeps that work
Using command-line ACCEPT_KEYWORDS?
Back to top
View user's profile Send private message
Gandalf the White
Guru
Guru


Joined: 17 Dec 2003
Posts: 320
Location: Verdun, Canada

PostPosted: Fri May 21, 2004 10:44 pm    Post subject: Reply with quote

Can't help you there, I don't use reiser4.
Back to top
View user's profile Send private message
ecatmur
Advocate
Advocate


Joined: 20 Oct 2003
Posts: 3595
Location: Edinburgh

PostPosted: Fri May 21, 2004 10:47 pm    Post subject: Reply with quote

No, reiser4 is fine in love4, it's the side buttons that don't work (there's been a problem with them for quite some time, working then not working).
_________________
No more cruft
dep: Revdeps that work
Using command-line ACCEPT_KEYWORDS?
Back to top
View user's profile Send private message
Gandalf the White
Guru
Guru


Joined: 17 Dec 2003
Posts: 320
Location: Verdun, Canada

PostPosted: Fri May 21, 2004 10:59 pm    Post subject: Reply with quote

Misunderstood the post, sorry, well, regardless, I only have a crappy two button mouse.
Back to top
View user's profile Send private message
snakattak3
Guru
Guru


Joined: 11 Dec 2002
Posts: 468
Location: Seattle

PostPosted: Fri May 21, 2004 11:31 pm    Post subject: Reply with quote

Works for me. Just had to re-emerge nvidia-glx and nvidia-kernel, along with linux-wlan-ng for my wireless. Bootsplash, and nvidia work great. Can we "Enable 4KStacks" yet? or do we have to wait for an nVidia fix to be released?
_________________
Ban Reality TV!
Adopt an Unanswered Post
Back to top
View user's profile Send private message
Gandalf the White
Guru
Guru


Joined: 17 Dec 2003
Posts: 320
Location: Verdun, Canada

PostPosted: Fri May 21, 2004 11:57 pm    Post subject: Reply with quote

Bootsplash works fine on your end? Weird.... Mine doesn't work, but then as soon as the system "Setting console bootsplash" goes, it sort of works. 4k stacks will not work with nvidia, it is a problem on nvidia's end AFAIK, and if it is ever fixed, I have no idea.
Back to top
View user's profile Send private message
HydroSan
l33t
l33t


Joined: 04 Mar 2004
Posts: 764
Location: The Kremlin (aka Canada)

PostPosted: Sat May 22, 2004 1:55 am    Post subject: Reply with quote

... Don't they -test- Love releases first?
_________________
I was a Gangster for Capitalism, by Major General Smedley Butler.

Server status: Currently down, being replaced with fresh install - 20% completed.
Back to top
View user's profile Send private message
ecatmur
Advocate
Advocate


Joined: 20 Oct 2003
Posts: 3595
Location: Edinburgh

PostPosted: Sat May 22, 2004 1:59 am    Post subject: Reply with quote

And what would be the point of that? That would slow down the releases!
_________________
No more cruft
dep: Revdeps that work
Using command-line ACCEPT_KEYWORDS?
Back to top
View user's profile Send private message
HydroSan
l33t
l33t


Joined: 04 Mar 2004
Posts: 764
Location: The Kremlin (aka Canada)

PostPosted: Sat May 22, 2004 2:06 am    Post subject: Reply with quote

ecatmur wrote:
And what would be the point of that? That would slow down the releases!


Reminds me of an Anime Fansubtitling group called 'AnimeJunkies'. They were ALWAYS the first ones to release a subtitled episode. But in return, you got weird phrases like 'Are you aware of the frequent occurences of Mass Naked Child Events in this country?'

In short, learn from the past.

Test before releasing.

It'd be like Linus adding a 'UNLOCK TEH MEGAHURTZZZ OMG' patch to the kernel sources.
_________________
I was a Gangster for Capitalism, by Major General Smedley Butler.

Server status: Currently down, being replaced with fresh install - 20% completed.
Back to top
View user's profile Send private message
teedog
Apprentice
Apprentice


Joined: 09 Mar 2004
Posts: 211

PostPosted: Sat May 22, 2004 2:22 am    Post subject: Reply with quote

HydroSan wrote:

In short, learn from the past.

Test before releasing.

It'd be like Linus adding a 'UNLOCK TEH MEGAHURTZZZ OMG' patch to the kernel sources.


Note that the maintainers of love-sources never announced the release of love5.
Back to top
View user's profile Send private message
lucida
Apprentice
Apprentice


Joined: 20 Feb 2003
Posts: 191

PostPosted: Sat May 22, 2004 2:55 am    Post subject: Reply with quote

Just compiled, the ext3 seems to be broken, the bootsplash and win4lin works fine.
Back to top
View user's profile Send private message
snakattak3
Guru
Guru


Joined: 11 Dec 2002
Posts: 468
Location: Seattle

PostPosted: Sat May 22, 2004 3:25 am    Post subject: Reply with quote

lucida wrote:
Just compiled, the ext3 seems to be broken, the bootsplash and win4lin works fine.

ext3 works. neenee pointed out on the other love-sources thread.
nenee wrote:


the real fix would be:



Code:


nano +1001 fs/ext3/balloc.c
replace 'journal_info' with 'fs_context'



enjoy

My root and /home are both ext3, and that fix works for me.
_________________
Ban Reality TV!
Adopt an Unanswered Post
Back to top
View user's profile Send private message
neenee
Veteran
Veteran


Joined: 20 Jul 2003
Posts: 1786

PostPosted: Sat May 22, 2004 6:59 am    Post subject: Reply with quote

IndyGreg wrote:
I'm compiling as I type...

It failed for me on ext3 with the following:

Code:
fs/ext3/balloc.c: In function `ext3_should_retry_alloc':
fs/ext3/balloc.c:1001: error: structure has no member named `journal_info'
make[2]: *** [fs/ext3/balloc.o] Error 1
make[1]: *** [fs/ext3] Error 2


I just removed ext3 and it seemed to compile. I will post again when I reboot. (Hopefully my Nvidia will work with this one...)

UPDATE
Installed fine. Got Nvidia working with 5336-r2 instead of 5336-r3. Steam under WineX worked fine. Bootsplash worked like a charm. Time will tell if UT2004 is stable under this. I personally haven't found a stable Love since 2.6.6-rc3-love4.

neenee wrote:
the real fix would be:

Code:
nano +1001 fs/ext3/balloc.c
replace 'journal_info' with 'fs_context'


enjoy :wink:


i posted this in the 'official' love thread but apparently you didn't see it :wink:
_________________
proud to be a scout and a chronic penguin hugger
Legion of Lore - site
Back to top
View user's profile Send private message
CaribbeanKnight
Apprentice
Apprentice


Joined: 27 Apr 2003
Posts: 240
Location: Earth -> Europe -> Belgium -> Diest

PostPosted: Sat May 22, 2004 7:03 am    Post subject: Reply with quote

hmmmmm, anyone else having reiser4 probs with this release....?
i get a kernel panic at boot telling me reiser4 support for small keys is needed... so i think, damn, did i put that option off...? but i didn't, it still was large keys in menuconfig... i even tried setting this to small keys, but got the same problem...
on 2 other machines of me, i don't have this problem with love5.. i even deleted the whole sources, make a fully new .config, but every time the same kernel panic.. :?

edit: just thought of something -> those 2 other machines are still reiser3.. :)) i definitely need some sleep... :)
so anyone else using reiser4 with love5?
_________________
...we ain't shit...
Linux User #353893
Back to top
View user's profile Send private message
ryceck
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 195

PostPosted: Sat May 22, 2004 9:18 am    Post subject: Reply with quote

I seem to be getting an error while creating a digest for this last ebuild
Code:

ebuild digest love-sources-2.6.6-r5.ebuild
!!! Name Error in : missing a version or name part.
!!! Error: PF is null ''; exiting


What could cause this??? i checked the file and it looks ok to me :?
[edit]
Corrected the typo, but that dont cause it
[/edit]

Nevermind..... stupid syntax. The solving of the problem was simply done by:
Code:

ebuild love-sources-2.6.6-r5.ebuild digest

So put the digest behind everything... :?
SOLVED! :)


Last edited by ryceck on Sat May 22, 2004 9:52 am; edited 3 times in total
Back to top
View user's profile Send private message
yngwin
Developer
Developer


Joined: 19 Dec 2002
Posts: 4412
Location: Suzhou, China

PostPosted: Sat May 22, 2004 9:22 am    Post subject: Reply with quote

ebuild digest love-sources-2.6.6-r5.ebuild
_________________
"Those who deny freedom to others deserve it not for themselves." - Abraham Lincoln
Free Culture | Defective by Design | EFF
Back to top
View user's profile Send private message
TRx
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 27 Jul 2003
Posts: 126
Location: Madrid, Spain

PostPosted: Sat May 22, 2004 12:22 pm    Post subject: Reply with quote

Compiled with no problems and working lik'a charm :)

Great work :D
_________________
GNU/Linux registered user #333828
Back to top
View user's profile Send private message
rawoul
n00b
n00b


Joined: 27 Dec 2003
Posts: 65

PostPosted: Sat May 22, 2004 12:39 pm    Post subject: Reply with quote

Reiser4 does not work for me either. I get the same error telling me that only small keys are available.
Love4 works without any problem though.
Back to top
View user's profile Send private message
-Sarbian-
n00b
n00b


Joined: 22 May 2004
Posts: 18

PostPosted: Sat May 22, 2004 12:44 pm    Post subject: Reply with quote

Same error here. I ll try to switch to love4 if you say it works.
Back to top
View user's profile Send private message
ryceck
Apprentice
Apprentice


Joined: 13 Jan 2004
Posts: 195

PostPosted: Sat May 22, 2004 1:19 pm    Post subject: Reply with quote

I compiled it and tried it running with Reiser4 but it was unable to mount my Reiser4 partitions. Kinda f00ked when ur /usr is reiser4 :)

So back to -love4 for me :)
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Unsupported Software All times are GMT
Goto page 1, 2, 3, 4  Next
Page 1 of 4

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum