Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
skrivar problem (löst)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
dawho
n00b
n00b


Joined: 06 Jan 2004
Posts: 14
Location: Sweden

PostPosted: Wed Apr 14, 2004 3:57 pm    Post subject: skrivar problem (löst) Reply with quote

Ja får inte min skrivare att funka under gentoo :(
Ja har följt dokumentet och ingenting verkar ha blivit fel som finns under http://www.gentoo.org/doc/en/printing-howto.xml
Apr 14 17:45:22 smurfa kernel: hub.c: new USB device 00:07.2-1, assigned address 5
Apr 14 17:45:22 smurfa kernel: printer.c: usblp0: USB Bidirectional printer dev 5 if 0 alt 0 proto 2 vid 0x04B8 pid 0x0005
får ja upp när ja kopplar in min usb skrivare och enligt dokumentet ska det komma upp liknande.
Sedan när man ska köra foomatic-configure så hittade ja dem drivisar och det som ska funka för min skriva Epson Stylus C70 Plus
foomatic-configure -s cups -p Epson-Stylus_C70 -c file:/dev/usb/lp0 -n test -d gimp-print
Läste att gimp-print ska funka till min skriva, problemet är att när ja försöker skriva ut en sida säger den att den e utskriven men ingenting händer på skrivaren.
Error loggen visar detta:
I [14/Apr/2004:17:20:17 +0200] Job 5 queued on 'Epson' by 'root'.
I [14/Apr/2004:17:20:17 +0200] Started backend /usr/lib/cups/backend/usb (PID 3482) for job 5.
W [14/Apr/2004:17:20:17 +0200] [Job 5] Media tray empty!

Någon som kan hjälpa mig? tacksam för svar :)


Last edited by dawho on Thu Apr 15, 2004 8:42 am; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
_Nomad_
Guru
Guru


Joined: 11 Apr 2003
Posts: 546

PostPosted: Wed Apr 14, 2004 8:32 pm    Post subject: Reply with quote

Jag tycker det ser ut som att skrivaren av någon underlig anledning skickar information om att det inte finns något papper kvar... Kan det vara något hårdvaru problem? Har du testat med någon annan dator alternativt windows?
Back to top
View user's profile Send private message
dawho
n00b
n00b


Joined: 06 Jan 2004
Posts: 14
Location: Sweden

PostPosted: Thu Apr 15, 2004 6:16 am    Post subject: Reply with quote

Yes, har provat på en annan dator med windows och den funkar klockrent där :(
Läste någonting om att många andra haft liknande problem ingen här i skandinaviska forumet som har haft liknande?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum