Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
[NVIDIA] Modprobing kernel modules
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
G F0rce 1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 115
Location: 51.418961, 5.500932

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 9:12 am    Post subject: [NVIDIA] Modprobing kernel modules Reply with quote

Hi eveyone,
I'm just setting up the graphical part of my Gentoo desktop system. At the moment I'm installing the kernel modules for the nvidia driver. But after emerging nvidia-glx , when I run the command modprobe it put's something out like this (well to be honest it's exactly like this :) ) :
Quote:

FATAL: Error inserting nvidia (/lib/modules/2.6.9-gentoo-r9/video/nvidia.ko): Invalid module format

I don't know what to do with this error, uptil now I exactly followed the Gentoo Linux nVidia Guide. Someone please help :) .

[edit]
To make things more clear, I have compiled my kernel with Loadable Module Support enabled. Also MTRR is compiled into my kernel.

I found something in my /var/log/kernel/current. It looks like this.
Quote:

Dec 21 10:06:46 [kernel] nvidia: no version for "struct_module" found: kernel tainted.

Well dunno what to do with that neither.

I'm going to try the solution from this topic.
_________________
Reinoud.net
Back to top
View user's profile Send private message
G F0rce 1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 115
Location: 51.418961, 5.500932

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 9:28 am    Post subject: Reply with quote

Well, the following solved it for me :) .
barcodez wrote:
OK, this can be fixed by upgrading the nvidia drivers

Add

Code:

media-video/nvidia-kernel ~x86
media-video/nvidia-glx ~x86


to /etc/portage/package.keywords

and then
emerge nvidia-kernel nvidia-glx

Should all work fine.

_________________
Reinoud.net
Back to top
View user's profile Send private message
G F0rce 1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 115
Location: 51.418961, 5.500932

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 9:40 am    Post subject: Reply with quote

Well I'm sorry to let you here from me again but it didn't solve the whole problem. When I bood up my Gentoo now, it hangs at the Nvidia splash screen just before GDM should be presented. It just stops working. When I change the driver back to the nv driver instead of nvidia, it works fine. The X log's don't say anything :( .
I also updated glx-update, someon mentioned it back in the topic. I'm testing it as root but that shouldn't be the problem. I'm using udev so i added root to the video group. Didn't think it would be nececary but it doesn't hurt does it :) ?
_________________
Reinoud.net
Back to top
View user's profile Send private message
G F0rce 1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 115
Location: 51.418961, 5.500932

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

Well the old nv driver just seems to work fine. To your info I have a Riva TNT2 Ultra videocard, but it is an Nvidia so in my opinion it should work. It might be because I now use the unstable driver but my guess is that there is some other problem.
_________________
Reinoud.net
Back to top
View user's profile Send private message
aldo_a
n00b
n00b


Joined: 08 Nov 2004
Posts: 37
Location: I am out there!

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 1:02 pm    Post subject: Reply with quote

Hi

Try recompiling your kernel and then re-emerge nvidia-kernel & nvidia-glx.

I used to have the same problem because i had compiled kernel and nvidia-kernel with different versions of gcc
Back to top
View user's profile Send private message
G F0rce 1
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 16 Dec 2004
Posts: 115
Location: 51.418961, 5.500932

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 1:08 pm    Post subject: Reply with quote

I could try that tough I'm sure I have the same version of GCC, and the kernel is freshed compiled yesterday beacause I'm still in the install phase of the system tough I will try, you never know... :)
_________________
Reinoud.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum