Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
experiences with xorg-x11-6.7.0
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18  
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments
View previous topic :: View next topic  
Author Message
psofa
Guru
Guru


Joined: 28 Feb 2004
Posts: 485

PostPosted: Mon Jul 19, 2004 10:21 pm    Post subject: Reply with quote

i seem to have probs with dual head with fglrx ati-drivers .The second head is fucked up
_________________
psofa
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Tue Jul 20, 2004 6:42 am    Post subject: Reply with quote

hello i dont know if anybody already asked thisbut i dont have time to check it

i use Xorg -config /root/xorg.conf.new to start the x server like it says in the manual but now i have a problem
it starts but the mouse cursor stays an X and i dont get any konsole to execute commands in
is this normal if i use this command to sart it???
Back to top
View user's profile Send private message
kbatman
n00b
n00b


Joined: 23 Mar 2004
Posts: 43
Location: Drowning in the gutter of my mind

PostPosted: Tue Jul 27, 2004 5:41 pm    Post subject: Reply with quote

crovax123 wrote:
hello i dont know if anybody already asked thisbut i dont have time to check it

i use Xorg -config /root/xorg.conf.new to start the x server like it says in the manual but now i have a problem
it starts but the mouse cursor stays an X and i dont get any konsole to execute commands in
is this normal if i use this command to sart it???


yes that is normal ... that is how you test the xorg.conf file to verifiy that it works ... move it to /etc/X11 directory ... ie type: cp /root/xorg.conf.new /etc/X11/xorg.conf ... then type 'startx' to fire up x (though i would recommend that you do so with a non-super user)
_________________
The NRA says, 'Guns don't kill people - people kill people.' That may be true, but I think the gun helps. You're not going to kill many people by standing around shouting 'bang!'.

comments > /dev/null
Back to top
View user's profile Send private message
NetHawl
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 May 2004
Posts: 83
Location: Slovenija

PostPosted: Wed Jul 28, 2004 12:26 am    Post subject: Reply with quote

hey guys.....
well im not new to gentoo, but thats the first time I get this problem.....when i want to start UT2004 i get this problem:
bash-2.05b# /home/Downnloads/UT2004/ut2004
WARNING: ALC_EXT_capture is subject to change!
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Couldn't set video mode: Couldn't find matching GLX visual


Verlauf:

Exiting due to error
bash-2.05b# modules-update
bash-2.05b# /home/Downnloads/UT2004/ut2004
WARNING: ALC_EXT_capture is subject to change!
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Xlib: extension "GLX" missing on display ":0.0".
Couldn't set video mode: Couldn't find matching GLX visual


Verlauf:

Exiting due to error
.......................
Well....I have X.org server...KDE 3.2.3 a 2.6.7-r11 kernel......and a Radeon 9000 Pro graphic card.....i installed the ati-drivers-extra........well...could you please help me.....
thx
Back to top
View user's profile Send private message
crovax123
Apprentice
Apprentice


Joined: 08 Jun 2004
Posts: 159

PostPosted: Wed Jul 28, 2004 7:54 am    Post subject: Reply with quote

i dont know if the ati card you use is supported by the ati drivers
also it says glx isnt working so i think its not set in you xorg files

i used this guide to get my radeon card to work but i do not know if it works for other cards then mobility cards :http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=184669&highlight=
there is a link : http://www.freedesktop.org/~dri/snapshots/
here you can download drivers for radeon
Back to top
View user's profile Send private message
miqorz
Veteran
Veteran


Joined: 04 Apr 2004
Posts: 1170
Location: Pissing into the wind.

PostPosted: Wed Jul 28, 2004 8:07 am    Post subject: Reply with quote

I've had nothing but good experience with Xorg untill I started using Gentoo..

It worked -great- in Slackware and Fedora.. :cry:
Back to top
View user's profile Send private message
senectus
Guru
Guru


Joined: 17 Jul 2003
Posts: 533

PostPosted: Fri Jul 30, 2004 9:30 am    Post subject: Reply with quote

I swapped over a few days ago... the swap went flawlessly and its been perfect ever since... 8O :D 8)
_________________
2800+XP A7N8X FX6600GT
www.modmeup.net |
Belief is 9/10 of YOUR reality.
Wise man say: A skilled troll is a master baiter.
Back to top
View user's profile Send private message
Gorgon2
n00b
n00b


Joined: 30 Jul 2004
Posts: 3
Location: SIUE

PostPosted: Fri Jul 30, 2004 11:54 pm    Post subject: xfree86 dependency Reply with quote

I've just done a fresh install of gentoo on my new hard drive, but have not installed an x11 server yet. XFree86 is still listed as a dependency for Gnome, so my question is this: if I install Xorg, will XFree still be listed as a dependency (in which case I'll probably have to inject it) or will Xorg take its place?
Back to top
View user's profile Send private message
infirit
l33t
l33t


Joined: 11 Jan 2003
Posts: 774
Location: Hoofddorp / The Netherlands

PostPosted: Sat Jul 31, 2004 12:28 am    Post subject: Re: xfree86 dependency Reply with quote

Gorgon2 wrote:
I've just done a fresh install of gentoo on my new hard drive, but have not installed an x11 server yet. XFree86 is still listed as a dependency for Gnome, so my question is this: if I install Xorg, will XFree still be listed as a dependency (in which case I'll probably have to inject it) or will Xorg take its place?
It should not but it may sometimes show up whem you do emerge -pv something thet depend on a virtual/x11, ignore it.

Xorg is working perfect for me. The only think that annoys me is the xv bug with the ati-drivers.
_________________
EASY TO INSTALL = Difficult to install, but instruction manual has pictures.
Join the adopt an unanswered post initiative today
Back to top
View user's profile Send private message
pHeel
n00b
n00b


Joined: 24 Feb 2004
Posts: 11

PostPosted: Sat Jul 31, 2004 4:21 pm    Post subject: Xorg going smooth Reply with quote

I as you can see by the post number am not one tha post on anything. But, just wanted to give where its do and in this case to the ppl who set up the Xorg doc's for Gentoo. I am installin Xorg on my 5th box atm (toshiba 2655XDVD my first Laptop install) and have found the walthru handy being a noob and all.

Well back to the shadows where a linux noob like me belong using search and reading. :twisted:
Back to top
View user's profile Send private message
drdebian
n00b
n00b


Joined: 07 Apr 2004
Posts: 49

PostPosted: Mon Aug 02, 2004 10:43 am    Post subject: Reply with quote

I switched to X.org 6.7.0 yesterday and so far I'm rather pleased. The fonts do indeed look better than in Xfree86, but I don't know why.

I also think that X.org did compile in less time than Xfree on my system (Dell Inspiron 8100).
Back to top
View user's profile Send private message
JetAce44
Apprentice
Apprentice


Joined: 02 Feb 2004
Posts: 152

PostPosted: Wed Aug 04, 2004 2:40 am    Post subject: Reply with quote

Just installed, switching from Xfree, and I have to say it runs great. Fonts look superb, boots quick, very smooth.

Switch fully took place in under 2 hours, compile was quick, no problems. I'm very pleased to be up to date, and not having to worry about the future of Xfree!

Specs in sig if it even matters.
_________________
Tyan Tiger MPX 2466
2x AMD Athlon MP 1800+
1gig Crucial PC2100 ECC
NV 6600GT
1x 1000JB WD 100gig 8mb Cache IDE Drive
4x 2000JD WD 200gig 8mb Cache Sata Drive (Under RAID 5 on a 3ware 8506-4LP)
Registered Linux User #346685
Back to top
View user's profile Send private message
kLUMSY bOT
n00b
n00b


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 69

PostPosted: Sat Aug 07, 2004 10:51 am    Post subject: XOrg problems with ATI Radeon 9000... Reply with quote

Hi all

I've tried (again) to use xorg. Xfree was working fine (could play enemy territory, unreal2004) and now i have emerged:
>xorg-x11 //there was a complaint about something in it...
>opengl-update
>media-video/ati-drivers-extra

but when i try unreal tournament2004, i get this complaing.
Code:
Xlib:  extension "XiG-SUNDRY-NONSTANDARD" missing on display ":0.0".
Either GL_EXT_bgra or glDrawRangeElements not supported- bailing out.


i've tried glxinfo:
Code:
name of display: :0.0
display: :0  screen: 0
direct rendering: No
server glx vendor string: SGI
server glx version string: 1.2
server glx extensions:
    GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating,
    GLX_EXT_import_context, GLX_SGI_make_current_read, GLX_SGIS_multisample
client glx vendor string: ATI
client glx version string: 1.3
client glx extensions:
    GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating, GLX_EXT_import_context,
    GLX_ARB_get_proc_address, GLX_ARB_multisample, GLX_ATI_pixel_format_float,
    GLX_ATI_render_texture
GLX extensions:
    GLX_ARB_multisample, GLX_EXT_visual_info, GLX_EXT_visual_rating,
    GLX_EXT_import_context
OpenGL vendor string: Mesa project: www.mesa3d.org
OpenGL renderer string: Mesa GLX Indirect
OpenGL version string: 1.2 (1.4 Mesa 5.0.2)
OpenGL extensions:
    GL_ARB_imaging, GL_ARB_multitexture, GL_ARB_texture_border_clamp,
    GL_ARB_texture_cube_map, GL_ARB_texture_env_add,
    GL_ARB_texture_env_combine, GL_ARB_texture_env_dot3,
    GL_ARB_transpose_matrix, GL_EXT_abgr, GL_EXT_blend_color,
    GL_EXT_blend_minmax, GL_EXT_blend_subtract, GL_EXT_texture_env_add,
    GL_EXT_texture_env_combine, GL_EXT_texture_env_dot3,
    GL_EXT_texture_lod_bias
glu version: 1.3
glu extensions:
    GLU_EXT_nurbs_tessellator, GLU_EXT_object_space_tess
 
   visual  x  bf lv rg d st colorbuffer ax dp st accumbuffer  ms  cav
 id dep cl sp sz l  ci b ro  r  g  b  a bf th cl  r  g  b  a ns b eat
----------------------------------------------------------------------
0x23 16 tc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  0  0  0  0  0  1 0 None
0x24 16 tc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  8 16 16 16  0  1 0 None
0x25 16 tc  0 24  0 r  y  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  1 0 None
0x26 16 tc  0 24  0 r  .  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  1 0 None
0x27 16 dc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  0  0  0  0  0  1 0 None
0x28 16 dc  0 16  0 r  y  .  5  6  5  0  0 16  8 16 16 16  0  1 0 None
0x29 16 dc  0 24  0 r  y  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  1 0 None
0x2a 16 dc  0 24  0 r  .  .  5  6  5  8  0 16  8 16 16 16 16  1 0 None


and i've tried xorgcfg but it dies with this error:
Code:
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/siliconmotion_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/siliconmotion_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/mga_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/mga_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/mga_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol XAACheckTileReducibility from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPixmapIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol fbWinPrivateIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPixmapIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4WaitForIdle from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_InitCP from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol __glXActiveScreens from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol DRIGetDrawableInfo from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_GetAGPCommand from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_GetAGPStatus from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_GetAGPCapPtr from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol drmAgpSize from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AGPAcquire from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_ModuleParm from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeKernelInfo from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_GetKernelInfo from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_TermDRM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4WaitForIdle from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_InitUMM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocCache from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocCache from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_GetMemInfo from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_FreeBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBufferAtPhysicalAddress from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_SetBlockMode from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBufferAtPhysicalAddress from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_AllocBuffer from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_InitDRM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_GetLockID from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_QueryHwCaps from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_QueryVersion from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_CheckMagic from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4WaitForIdle from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4WaitForIdle from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4WaitForIdle from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_SyncDacs from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_EnableAuthentication from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4WaitForIdle from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol firegl_PM4Alloc from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/fglrx_drv.o is unresolved!
Symbol drmGetClient from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/radeon_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/glint_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/tga_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/tga_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/tga_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/tga_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/savage_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/savage_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/savage_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/trident_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/trident_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XvErrorBase from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XvRTPort from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XvdiMatchPort from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XvdiMatchPort from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XvdiPutImage from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPixmapIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPixmapIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAScreenIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPixmapIndex from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/apm_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol XAAPatternROP_PM from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/nsc_drv.o is unresolved!
Symbol drmRmMap from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/via_drv.o is unresolved!
Symbol drmRmMap from module /usr/X11R6/lib/modules/drivers/via_drv.o is unresolved!


sorry about the hugely verbose error reports, and i'm sure this has been asked before, but i am at a total loss...
:oops:

see, i figure that if i manage to xorgcfg, my hardware acceleration problems will leave...
Back to top
View user's profile Send private message
kLUMSY bOT
n00b
n00b


Joined: 23 Jul 2004
Posts: 69

PostPosted: Sun Aug 08, 2004 7:56 am    Post subject: Reply with quote

Mod edit: removed reply to spammer. Please don't reply to spammers, report them instead. --kallamej

@ the cool people here: xorg-x11 b0rk3d my gentoo... killed it completely. i unmerged it, then tried to go back to xfree but there was a complaint about some confilct and when i rebooted, gentoo refused to boot. oh well. I was planning to make a fresh install anyway... there's something odd about my install... very strange.

sorry kallamej :oops: :oops: :oops:

i've tried a fresh install... still cant xorgcfg. im gonna start a new thread asking for help :oops:
Back to top
View user's profile Send private message
Cotton
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 85
Location: Murray, UT

PostPosted: Wed Aug 11, 2004 10:17 pm    Post subject: Reply with quote

I get this error on my fresh 2004.2 install with gnome 2.6 and xorg:
Code:
There was an error starting up the screensaver:

Failed to execute child process "xscreensaver" (Permission denied)

Screensaver functionality will not work in this session.

is this the best place to post, or should I start a new thread?

TIA,
Cotton

edit: n/m... http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?p=955013#955013
Back to top
View user's profile Send private message
sog
Guru
Guru


Joined: 04 Apr 2004
Posts: 356

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 12:55 pm    Post subject: Reply with quote

swapped over here 2 days ago. everything's pretty much exactly the same, which i guess is a good thing. not even font trouble.
Back to top
View user's profile Send private message
Cotton
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 09 Aug 2004
Posts: 85
Location: Murray, UT

PostPosted: Thu Aug 12, 2004 1:28 pm    Post subject: Reply with quote

I've seen screenshots with nice gradient shadows on Gnome panels... how do I achieve this?
Back to top
View user's profile Send private message
metallikop
Apprentice
Apprentice


Joined: 06 Jan 2004
Posts: 259
Location: Detroit, MI

PostPosted: Fri Aug 13, 2004 11:38 pm    Post subject: Reply with quote

Cotton: They'll be in shortly. The next version of Xorg will be out on the 25th of August. damage and composite will be in then (Shadows and true translucency). Sit tight, it's coming.
Back to top
View user's profile Send private message
sog
Guru
Guru


Joined: 04 Apr 2004
Posts: 356

PostPosted: Sat Aug 14, 2004 1:19 am    Post subject: Reply with quote

saw the coming updates to x.org - any idea what else would need to be done to a GNOME desktop to take advantage of them? updating of the theme engine, or theme, perhaps?

love the eye candy, just curious how to get it ;)

EDIT: here's what i was talking about - http://freedesktop.org/~keithp/screenshots/
Back to top
View user's profile Send private message
Lord_Firlionel
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 24 Apr 2004
Posts: 147
Location: /germany/hamburg

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 12:36 pm    Post subject: Reply with quote

I got a severe error when trying to emerge xorg.

Problem is xfree-4.3.0-r5 which doesn't unmerge itself fluently.

Last messages:
Quote:
--- !found dir /usr/X11R6/include/DPS
Traceback (most recent call last):
File "/usr/bin/emerge", line 2366, in ?
if 1==unmerge(myaction, myfiles):
File "/usr/bin/emerge", line 1852, in unmerge
retval=portage.unmerge(mysplit[0],mysplit[1],portage.root,mysettings,unmerge_action not in ["clean","prune"])
File "/usr/lib/portage/pym/portage.py", line 2494, in unmerge
mylink.unmerge(trimworld=mytrimworld,cleanup=1)
File "/usr/lib/portage/pym/portage.py", line 5300, in unmerge
if (pkgfiles[obj][0] not in ("dir","fif","dev","sym")) and (lmtime != pkgfiles[obj][1]):
KeyError: '.'
root@wraith gabriel #

I already tried the fix on page one of this thread, but the portage.py seems to be okay in the section mentioned.
Can anyone help me?
_________________
LFS ID: 14252
Back to top
View user's profile Send private message
Deathwing00
Moderator
Moderator


Joined: 13 Jun 2003
Posts: 4078
Location: Barcelona, Spain

PostPosted: Mon Aug 16, 2004 8:01 pm    Post subject: Reply with quote

(no longer Sticky)
Back to top
View user's profile Send private message
arcterex
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 30 Sep 2002
Posts: 109

PostPosted: Sun Aug 22, 2004 5:02 am    Post subject: Reply with quote

Cotton wrote:
I've seen screenshots with nice gradient shadows on Gnome panels... how do I achieve this?


You need the latest xorg-x11 (the .99.902 version) from portage and then also emerge xcompmgr. When emerged, run 'xcompmgr -c' and voila!

I've had some crashes with this enabled though, probably clashing (I think) with gl screensavers or something. Not sure what, only emerged it this morning, and have been away all day, but the couple of times I've left it along I've come back to a GDM screen :(
Back to top
View user's profile Send private message
ttttttbd
n00b
n00b


Joined: 21 Dec 2004
Posts: 1

PostPosted: Tue Dec 21, 2004 1:32 pm    Post subject: Reply with quote

The same problem for me. However, the following commands solved the problem:

emerge opengl-update
emerge ruby-opengl
emerge xorg-x11

iamlarryboy wrote:
It wont compile for me. This is the error I get.

Code:
PROTO=15 -DNARROWPROTO -DXTHREADS  -D_REENTRANT -DXUSE_MTSAFE_API      -DXVENDORNAME='"The X.Org Foundation"' -DXVENDORNAMESHORT='"X.Org"'   -c -o ../../../lib/GL/glx/compsize.o ../../../lib/GL/glx/compsize.c
In file included from ../../../lib/GL/glx/compsize.c:38:
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:57:32: GL/internal/glcore.h: No such file or directory
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:58:24: glapitable.h: No such file or directory
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:63:22: Xthreads.h: No such file or directory
In file included from ../../../lib/GL/glx/compsize.c:38:
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:683: error: syntax error before "__GLcontextModes"
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:697: error: syntax error before '}' token
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:697: error: ISO C forbids data definition with no type or storage class
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:732: error: syntax error before "__GLXscreenConfigs"
../../../lib/GL/glx/glxclient.h:866: error: syntax error before '*' token
make[5]: *** [../../../lib/GL/glx/compsize.o] Error 1
make[5]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xorg-x11-6.7.0/work/xc/lib/GL/GL'
make[4]: *** [all] Error 2
make[4]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xorg-x11-6.7.0/work/xc/lib/GL'
make[3]: *** [all] Error 2
make[3]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xorg-x11-6.7.0/work/xc/lib'
make[2]: *** [all] Error 2
make[2]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xorg-x11-6.7.0/work/xc'
make[1]: *** [World] Error 2
make[1]: Leaving directory `/var/tmp/portage/xorg-x11-6.7.0/work/xc'
make: *** [World] Error 2

!!! ERROR: x11-base/xorg-x11-6.7.0 failed.
!!! Function src_compile, Line 630, Exitcode 2
!!! (no error message)


Anyone have a fix?
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Desktop Environments All times are GMT
Goto page Previous  1, 2, 3 ... 16, 17, 18
Page 18 of 18

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum