Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
GnomeICU skickar " ?" istället för åäö
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
Sebbe
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Jan 2004
Posts: 80
Location: Sweden

PostPosted: Fri Mar 19, 2004 12:42 am    Post subject: GnomeICU skickar " ?" istället för åäö Reply with quote

När jag skriver meddelanden i GnomeICU som innehåller å, ä eller ö så kommer dom inte fram som åäö utan ersätts med " ?" eller konstiga tecken. Problemet verkar bara uppstå när jag skickar meddelanden till en användare som inte använder icq från www.icq.com. Jag har försökt ändra inställningen för "character set" men utan reslutat.

Är det någon som har samma problem och kanske till och med en lösning? :)
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4831
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Fri Mar 19, 2004 9:12 am    Post subject: Reply with quote

Om du med konstiga tecken menar exempelvis Ã¥, ä och ö så betyder det att du skickar text kodat som UTF-8, medan mottagaren tolkar det som ISO-8859-1. Jag har sett samma sak i Gaim. Förutsatt att GnomeICU anger att den skickar UTF-8 ligger felet inte hos dig. :)
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum