Witam
Jako tworca strony gentoo.pl wypadalo by mi zajac stanowisko w tej dyskusji, wiec:
Bronilem sie do tej pory przed phpBB jak przed winda, uwazam osobiscie, ze jest to jeden wielki wodotrysk, ktory absolutnie nie pasowal by do surowego klimatu gentoo.pl. Podtrzymuje swoje zdanie na ten temat. Jednak serwis gentoo.pl jest nie tylko tworem stworzonym dla mnie lecz dla ogolnej spolecznosci Gentoo w Polsce, wiec jezeli faktycznie glosem wiekszosci uzytkownikow i co najwazniejsze osob wspoltworzacych tresc bedzie uruchomienie "tego czego"

w domenie gentoo.pl, tak sie stanie.
Trzeba sie jednak zastanowic nad aspektem techniczno-politycznym

, czy: stawiamy wlasny engine na serwerze gentoo.pl , czy linkujemy sie do obecnego forum na gentoo.org (moje zdanie jest chyba oczywiste). Obecne tu forum, na ktorym mam zaszczyt udzielac swojego glosu ma kilka dosc istotnych niedociagniec:
1. Brak polskiego interfejsu
2. Brak mozliwosci bezposredniego dostepu do bazy danych, gdzie w przypadku checi przeniesienia postow z obecnego forum gentoo.pl jest to niemozliwe (chyba, ze chce sie komus klepac recznie )
3. Brak mozliwosci tworzenia odrebnych dzialow itp.
Plusy ?
Nie znalazlem zadnych (tu prosze o wasza opinie, jak na razie zauwazylem tylko jeden argument: phpBB).
Z uwaga bede sledzil ten watek i mam nadzieje, ze wspolnie wypracujemy sobie model najbardziej pasujacy do NASZYCH POLSKICH preferencji
#USE="pozdrawiam" emerge WWojtas