Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Προβληματάκια με apache+mysql+php
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
karoto
n00b
n00b


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 37

PostPosted: Sun Jan 11, 2004 6:07 pm    Post subject: Προβληματάκια με apache+mysql+php Reply with quote

Καλημέρα :) ελπίζω να μην έχω αρχίσει να γίνομαι σπαστικός με τις χαζές ερωτήσεις μου .. αλλά επειδή είμαι λίγο καινούριος στο Gentoo κάπου πρέπει να ρωτήσω και εγώ ο άτιμος…

Πρόσφατα είπα να εγκαταστήσω Apache2 + php + mysql .. όλα καλά μέχρι εδώ κατέβασα τις πιο τελευταίες εκδόσεις + php_mod .. αλλά υπάρχει ένα προβληματάκι δε μπορώ να βάλω την php να κάνει compile με –with-mysql .

Δοκιμάζω λοιπόν USE=”-apache2 –with-mysql” emerge php_mod , ξεκινάει τελειώνει το compile .. έχω ρυθμίσει σωστά τον apache2 για –D “PHP4” /etc/conf.d/apache2 και τις σχετικές ρυθμίσεις /etc/apache2/conf/apache2.conf common…conf.Δοκιμάζω για php δουλεύει και τρέχει άψογα , η sql επίσης από command line άψογα , αλλά .. δε μπορώ να διαχειριστώ sql functions μέσα από την php στο phpinfo(); κλασσικό παράδειγμα για να δεις τι τρέχει ο Php σου , στις ρυθμίσεις του … βγάζει –withno-sql :( φτου λέω , δε μπορεί κάτι γίνεται λάθος.. μπορεί να μου πει κάποιος ένα σωστό τρόπω πώς θα ενεργοποιήσω την MySql στην PHP , χωρίς να κάνω compile ξανά τον apache2 ? η έστω εάν δεν υπάρχει τρόπος να βρεθεί μια σωστή λύση να τα κάνω ξανά από την αρχή...

Θέλω να τρέχω apache2 , php , mysql .. thanx για την όλη υποστήριξη

Και κάτι ακόμα ηθελά να ρωτήσω εαν γίνετε να δώ με μία εντολή τι services τρέχει το συστημα μου , εκτώς απο την netstat , στο Redhat υπήρχε η 'service' εδώ υπάρχει κάτι ανάλογο ?
Back to top
View user's profile Send private message
parapente
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Jul 2003
Posts: 139
Location: Greece

PostPosted: Sun Jan 11, 2004 10:27 pm    Post subject: Reply with quote

Οι ερωτήσεις είναι πάντα καλοδεχούμενες! :) Μόνο αν γίνεται άλλαζε το encoding σου στον browser πριν κάνεις post γιατί ορισμένοι χαρακτήρες φαίνονται ως κουτάκια στο iso8859-7. Πιο πολύ για να κρατήσουμε μια όσο το δυνατόν ομοιογένεια στο forum μας 8) .

Ας περάσουμε όμως στις απαντήσεις:

1)Έκανες λάθος στην χρήση της USE. Δοκίμασε:
Code:

USE="apache2 mysql" emerge php_mod

Το μείον μπροστά από μια επιλογή σημαίνει "αφαίρεσε την υποστήριξη για..."

2)Το αντίστοιχο της services είναι η rc-status.
Back to top
View user's profile Send private message
karoto
n00b
n00b


Joined: 22 Dec 2003
Posts: 37

PostPosted: Tue Jan 13, 2004 7:31 am    Post subject: Ολα εντάξει Reply with quote

Εντάξει παιδιά δεν έφταιγαν οι γραμματοσειρές αλλά το copy&paste από το office :)

Με τον apache2 αντιμετώπισα ένα προβληματάκι αλλά το διόρθωσα.Οταν ξεκινούσε δε φορτώνανε οι σελίδες και έκανε ένα looping στο δίκτυο .. από 192.168.1.1 το πήγαινε στο ::::80 στο netstat τουλάχιστο αυτό φαινόταν .. έβγαλα από το modules.conf sto 70_*.conf τον έλεγχο της 'if mod_php.c' και έβαλα να φορτώνει το libph4.so στο αρχείο apache2.conf με αυτόν τον τρόπο δούλεψε κανονικά.Σας ευχαριστώ για την βοήθεια..
Τελικά όλα οκ με την sql.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum