Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
ATI Mobility IGP 320M - 2.6.1 kernel - emachines 5310
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware
View previous topic :: View next topic  
Author Message
twardenburg
n00b
n00b


Joined: 28 Jan 2004
Posts: 1

PostPosted: Wed Jan 28, 2004 7:23 pm    Post subject: ATI Mobility IGP 320M - 2.6.1 kernel - emachines 5310 Reply with quote

Hello all,

I am anticipating a move to the 2.6.1 kernel and am wondering if there was any success in getting the Mobility video cards working with DRI in the 2.6.1 kernel. I have seen many topics covering all of this, but I did not see anything referencing the 2.6.1 kernel. It was a pain to get it working with 2.4, and was hoping that there has been some progress in getting it working quickly (ha) and smoothly (ha, ha) in the 2.6.1 stuff. So, has there been success, and is any of it documented?

Thanks,
Tony
Back to top
View user's profile Send private message
int2str
Guru
Guru


Joined: 29 Sep 2003
Posts: 361

PostPosted: Wed Jan 28, 2004 7:38 pm    Post subject: Reply with quote

Yes, it's actually pretty smooth and easy...

Here are most of the details:
http://bugs.xfree86.org/show_bug.cgi?id=314

If you have your xFree patched already, you can either use the stock 2.6.1 kernel and make radeon.ko from the xfree tree, or you can apply the small patch from the bug above (labeled "My change to attachement #540 for 2.6.0-test6") and use the radeon.ko module from the kernel (simpler).

Works great for me. Even got AA:O 2.0a running on my laptop (doesn't look great though).

Cheers,
André
_________________
Adpot an unanswered post today!
Back to top
View user's profile Send private message
dizzey
n00b
n00b


Joined: 03 Oct 2003
Posts: 40

PostPosted: Thu Jan 29, 2004 12:08 am    Post subject: Reply with quote

i have a compaq presario 907ae
and it has always given me trouble dri vesafb and so on

i downloaded the love-sources-2.6.2_r2 and now everything works great
dri vesa fb bootslpash
Back to top
View user's profile Send private message
Geese
n00b
n00b


Joined: 14 Dec 2003
Posts: 24
Location: Fairfax, VA

PostPosted: Thu Jan 29, 2004 11:08 am    Post subject: Reply with quote

Yes.

I have a Fujitsu laptop that runs the IGP 320M and I'm using the 2.6.1 (gentoo-dev-sources) kernel with the beta XFree 4.3.99 cvs snapshot. I followed the instructions on post 2 on page 2 of this thread http://forums.gentoo.org/viewtopic.php?t=47858&postdays=0&postorder=asc&start=25

I hate to ask this, but did you search this forum? All I did when I had the same question was searched for "igp 320m" and found the big howto thread.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Kernel & Hardware All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum