Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Uppgradering till 2.6 - Kan inte längre skiva *
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
mabr
n00b
n00b


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 17

PostPosted: Fri Dec 12, 2003 11:04 am    Post subject: Uppgradering till 2.6 - Kan inte längre skiva * Reply with quote

Jag har ett problem som jag tror uppstod när jag bytte från 2.4 till 2.6 kärna.

Jag kan inte skriva * längre med den tangenten som sitter brevid ä-tangenten. Det funkar dock fortarande med den som sitter på den numeriska delen av tangentbordet.

Jag kör mm-sources och i rc.conf har jag se-latin1 som keymap inställning.

Är det någon annan som upplevt det här? Någon lösning?

/Max
Back to top
View user's profile Send private message
Lemma
Guru
Guru


Joined: 19 Apr 2002
Posts: 416
Location: Uppsala, Sweden

PostPosted: Fri Dec 19, 2003 4:36 pm    Post subject: Re: Uppgradering till 2.6 - Kan inte längre skiva * Reply with quote

mabr wrote:
Är det någon annan som upplevt det här? Någon lösning?/Max
Upplevt - nej, lösning, tyvärr inte. Skall kolla om jag kan banka ut något vettigt ur min hjärna, senare ...
_________________
Always make it as simple as possible, but no simpler
/Einstein
Back to top
View user's profile Send private message
Cossins
Veteran
Veteran


Joined: 21 Mar 2003
Posts: 1136
Location: Copenhagen, Denmark

PostPosted: Fri Dec 19, 2003 6:50 pm    Post subject: Reply with quote

Sker dette i X, i konsollen, eller begge steder?

Selv, har jeg ingen problemer (med dk-latin1).

- Simon
Back to top
View user's profile Send private message
mabr
n00b
n00b


Joined: 01 Sep 2003
Posts: 17

PostPosted: Sun Dec 21, 2003 10:04 am    Post subject: Reply with quote

X är OK, det är i konsollen, borde förstås ha skrivit det från början.

Det som händer när jag försöker skriva *, i konsoll läge, är att den switchar tillbaka till närmaste förgående konsoll om jag bytt med CTRAL+ALT+F*, om jag inte bytt händer ingenting.

Det känns ju som att *-tangenten blivit felmappad, men jag förstår inte varför.

/Max
Back to top
View user's profile Send private message
frippz
Guru
Guru


Joined: 22 Aug 2002
Posts: 460
Location: Malmö, Sweden

PostPosted: Sun Dec 21, 2003 10:09 am    Post subject: Reply with quote

Det låter som om du har en annan keymap inställd, men hur det skulle ha något med kärnan att göra är jag inte säker på alls.

Det är nog bästa att du installerar om Gentoo... hoppsan! Det är ju Windows man löser problem med på det sättet! :mrgreen: Iaf om man ska tro de flesta supportdesks i detta landet... :wink:
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4836
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Sun Dec 21, 2003 10:52 am    Post subject: Reply with quote

Du kan använda
Code:
showkey -a

för att ta reda på vilka koder som skickas.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
ernstp
Apprentice
Apprentice


Joined: 19 Aug 2002
Posts: 155
Location: Lund - Sweden

PostPosted: Sun Dec 21, 2003 3:48 pm    Post subject: Reply with quote

Har också det problemet. Trodde det var PPC specifikt (utan nån särskild anledning egentligen) men det var det kanske inte?
Back to top
View user's profile Send private message
Anime_Fan
Guru
Guru


Joined: 01 Jul 2003
Posts: 366
Location: Linköping, Sweden

PostPosted: Mon Dec 22, 2003 12:52 pm    Post subject: Reply with quote

Kan glatt säga att jag inte längre har problemet...

Kan inte komma ihåg när det försvann (tabbkompletterasr oftast).
Ni som har problemet kan testa asterisken på er numpad (även om den tar längre tid att nå).
Ni kan se efter om ni har keymap "se-latin1".

Jag slår även på SET_WINDOWKEYS="YES". Med denna är mina SUPER bundna till att hoppa konsol. (SUPER är företagsloggan omkring space)...

Ni som har problem med att SHIFT+' (*) byter konsol och använder ett x86-tangentbord kan ju testa dessa saker...

Annars kan man ju alltid använda den amerikanska layouten (snabba frontslash i den...).
Back to top
View user's profile Send private message
Highlands
Guru
Guru


Joined: 22 Apr 2003
Posts: 366
Location: Sundsvall, Sweden

PostPosted: Mon Jan 12, 2004 2:50 pm    Post subject: Reply with quote

jag har samma problem som han som skapade tråden, men jag felet i consolen oxå...

rc.conf
Code:

KEYMAP="sv-latin1"

# Should we first load the 'windowkeys' console keymap?  Most x86 users will
# say "yes" here.  Note that non-x86 users should leave it as "no".

SET_WINDOWKEYS="no"


vet inte alls vad det för fel :(
VILL HA HJÄLP!!! :)
_________________
If Windows is the answer, you don't understand the question!
http://counter.li.org/cgi-bin/certificate.cgi/339446
Back to top
View user's profile Send private message
Yarrick
Bodhisattva
Bodhisattva


Joined: 05 Jun 2002
Posts: 304
Location: Malmö, Sweden

PostPosted: Tue Jan 13, 2004 12:33 pm    Post subject: Reply with quote

den svenska keymapen heter se-latin1, inte sv-latin1. iaf i min /usr/share/keymaps/i386/qwerty/
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum