Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Πρόβλημα στο δίκτυο (κλασικά!)
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek
View previous topic :: View next topic  
Author Message
nomad_forces
n00b
n00b


Joined: 02 Sep 2003
Posts: 13
Location: Greece

PostPosted: Thu Dec 11, 2003 10:02 pm    Post subject: Πρόβλημα στο δίκτυο (κλασικά!) Reply with quote

Έχω πρόβλημα με το δίκτυο στο Gentoo....

Λοιπόν: έχω 10 υπολογιστές (Windoze) και 1 με Gentoo. Όλοι έχουν onboard κάρτα δικτύου (SiS 900) ΑΛΛΑ δέν μπορώ με τίποτα να επικοινωνήσω με τους Windoze μέσα από το Gentoo (και αντίστροφα).

1ον : το module sis900 φορτώνεται σωστά
Έτσι πιστέυω τουλάχιστον, έκανα lsmod, το βρήκα φορτωμένο, και κάτω από το used έγραφε 1 (έχει σημασία;)

2ον: Το dhcp ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δουλεψει.
Έγραψα dhcpd eth0, περίμενα 1 λεπτό περίπου αλλα τίποτα...

3ον: Με manual static config πάλι δεν μπορώ να κάνω ping κάτι άλλο εκτός του Gentoo box.

4ον: Όρισα τα /etc/hosts, /etc/conf.d/net σωστά αλλά πάλι μόνο τον ίδιο μπορώ να κάνω ping


Last edited by nomad_forces on Sat Dec 13, 2003 1:14 pm; edited 1 time in total
Back to top
View user's profile Send private message
parapente
Tux's lil' helper
Tux's lil' helper


Joined: 28 Jul 2003
Posts: 140
Location: Greece

PostPosted: Fri Dec 12, 2003 10:13 pm    Post subject: Re: Πρόβλημα στο δίτκυο (κλασικά!) Reply with quote

nomad_forces wrote:
Έχω πρόβλημα με το δίκτυο στο Gentoo....

Λοιπόν: έχω 10 υπολογιστές (Windoze) και 1 με Gentoo.

Το πρόβλημα βρέθηκε! Έχεις πάρα πολλούς υπολογιστές με windows! :P j/k

nomad_forces wrote:

Όλοι έχουν onboard κάρτα δικτύου (SiS 900) ΑΛΛΑ δέν μπορώ με τίποτα να επικοινωνήσω με τους Windoze μέσα από το Gentoo (και αντίστροφα).

1ον : το module sis900 φορτώνεται σωστά
Έτσι πιστέυω τουλάχιστον, έκανα lsmod, το βρήκα φορτωμένο, και κάτω από το used έγραφε 1 (έχει σημασία;)

Όχι δεν έχει σημασία. Το used λέει αν το module χρησιμοποιείται/απαιτείται άπο άλλο module.
nomad_forces wrote:

2ον: Το dhcp ΑΡΝΕΙΤΑΙ να δουλεψει.
Έγραψα dhcpd eth0, περίμενα 1 λεπτό περίπου αλλα τίποτα...


Υπάρχει κάποιος dchp server στο δίκτυο; Αν όχι αυτό είναι λογικό.
nomad_forces wrote:

3ον: Με manual static config πάλι δεν μπορώ να κάνω ping κάτι άλλο εκτός του Gentoo box.

4ον: Όρισα τα /etc/hosts, /etc/conf.d/net σωστά αλλά πάλι μόνο τον ίδιο μπορώ να κάνω ping

Περίεργο... Έλεγξε αν το ifconfig σου δείχνει το eth0 να λειτουργεί και αν έχει τις σωστές ρυθμίσεις. Έλεγξε αν έχεις κανένα firewall στο gentoo με λάθος ρυθμίσεις. Ένα ακόμα σημείο που ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις είναι το conf.d/net στην ρύθμιση του BROADCAST. Να πω την αλήθεια με παίδεψε αρκετά μέχρι να καταλάβω πώς λειτουργεί αλλά είναι αρκετά απλό αν το μάθεις. Απλά όσες τιμές με μηδενικά έχεις στο NETMASK, τις κάνεις 255 στην IP του μηχανήματος και αυτό που προκύπτει το βάζεις στο BROADCAST. Πχ. αν η IP είναι 10.10.4.15 και το NETMASK είναι 255.255.0.0 τότε το BROADCAST είναι 10.10.255.255.
Back to top
View user's profile Send private message
nomad_forces
n00b
n00b


Joined: 02 Sep 2003
Posts: 13
Location: Greece

PostPosted: Sat Dec 13, 2003 1:23 am    Post subject: Ακόμα προβλήματα.... Reply with quote

Quote:
Υπάρχει κάποιος dchp server στο δίκτυο; Αν όχι αυτό είναι λογικό.

Ο dhcp server είναι το pc με την σύνδεση του Internet.

Quote:

Περίεργο... Έλεγξε αν το ifconfig σου δείχνει το eth0 να λειτουργεί και αν έχει τις σωστές ρυθμίσεις. Έλεγξε αν έχεις κανένα firewall στο gentoo με λάθος ρυθμίσεις. Ένα ακόμα σημείο που ίσως θα έπρεπε να κοιτάξεις είναι το conf.d/net στην ρύθμιση του BROADCAST. Να πω την αλήθεια με παίδεψε αρκετά μέχρι να καταλάβω πώς λειτουργεί αλλά είναι αρκετά απλό αν το μάθεις. Απλά όσες τιμές με μηδενικά έχεις στο NETMASK, τις κάνεις 255 στην IP του μηχανήματος και αυτό που προκύπτει το βάζεις στο BROADCAST. Πχ. αν η IP είναι 10.10.4.15 και το NETMASK είναι 255.255.0.0 τότε το BROADCAST είναι 10.10.255.255.


Τα έχω ρυθμίσει σωστά νομίζω. Για ρίξε μια ματιά:
το output του ifconfig λέει πάντως UP MULTICAST BRADCAST RUNNING
Η εντολή είναι μέσα στο /etc/conf.d/net:
iface_eth0="168.0.0.1 broadcast 168.0.0.255 netmask 255.255.255.0"
και το gateway είναι
gateway="eth0/168.0.0.2" <- Ο server

Quote:
Το πρόβλημα βρέθηκε! Έχεις πάρα πολλούς υπολογιστές με windows! j/k

Λες ?!?!?!?!
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Sat Dec 13, 2003 1:46 am    Post subject: Reply with quote

Ερωτηση:
Αφου το dhcp δουλευει σωστά και σου δινει ip (168.0.0.1) οταν κανεις ping στο 168.0.0.2 πέρνεις απάντηση?

Στο γραφειο που εργάζομαι εχουμε 17 windows και 2 linux και δινουμε στανταρντ ip σε ολους και όλα δουλευουν σωστα.... Γιατί θες να χρησιμοποιήσεις dhcp?
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
nomad_forces
n00b
n00b


Joined: 02 Sep 2003
Posts: 13
Location: Greece

PostPosted: Sat Dec 13, 2003 12:45 pm    Post subject: Κι όμως... Reply with quote

Quote:
Αφου το dhcp δουλευει σωστά και σου δινει ip (168.0.0.1) οταν κανεις ping στο 168.0.0.2 πέρνεις απάντηση?


Το dhcp δουλεύει μόνο μεταξύ των Windoze.Όταν βάζω iface_eth0="dhcp" στο /etc/conf.d/net στην εκκίνηση μου γράφει "Failed to bring up interface eth0" Όταν γράφω dhcpcd eth0 κάνει 1 λεπτό να μου ξαναβγάλει prompt και μπορώ να κάνω ping μόνο τον δικό μου (άρα υποθέτω πως δεν λειτουργεί). Το IP 168.0.0.1 το έβαλα εγώ. ’λλαξα επίσης όλων των άλλων pc τα IP's για να μην υπάρχει διπλό IP στο δίκτυο. Πάλι τίποτα... Τα υπόλοιπα μπορούν να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αλλα με το Gentoo με τίποτα.

Quote:
Γιατί θες να χρησιμοποιήσεις dhcp?

Το δοκίμασα στην αρχή σαν γρήγορη λύση. Όταν είδα οτι δεν δούλευε αναγκάστηκα να κάνω manual static config.
Back to top
View user's profile Send private message
Slammer
Moderator
Moderator


Joined: 28 Mar 2003
Posts: 270
Location: Greece

PostPosted: Sat Dec 13, 2003 1:17 pm    Post subject: Reply with quote

Δοκιμασε να δωσεις στο gentoo :
Code:

ifconfig eth0 168.0.0.200/255.255.0.0
 


(Αλήθεια, γιατι χρησιμοποιείς δικτυο τοσο μεγάλο και οχι 192.168.0.Χ?)

λογικά μετα από αυτή τη δήλωση το μηχανημα σου θα πάρει IP 168.0.0.200 (Αλλαξε το αν χρειαζεται...) και δωσε ping!

Αν και πάλι δεν πάρεις απάντηση, υποθέτω ότι κατι δεν πάει καλά με τα settings του kernel....
Για δοκιμή τρέξτο από το Live CD του Gentoo (κανε boot από CD), εκει θα πρεπει να δουλεύει, εκτος κι αν υπάρχει πρόβλημα με το driver ή τη κάρτα.
_________________
Keep Slamming...
Back to top
View user's profile Send private message
nomad_forces
n00b
n00b


Joined: 02 Sep 2003
Posts: 13
Location: Greece

PostPosted: Tue Dec 16, 2003 1:28 am    Post subject: Έλεος!!! Reply with quote

Τα παρατάω... δεν γίνεται τίποτα... ούτε από το Live CD. Κάτι περίεργο: κατέβασα το LiveCD του Suse και το dhcp δούλεψε άψογα! Το θέμα είναι όμως οτι δεν θέλω Suse... κρίμα...
Back to top
View user's profile Send private message
bld
l33t
l33t


Joined: 26 Mar 2003
Posts: 759
Location: Outter Space

PostPosted: Mon Jan 19, 2004 1:24 pm    Post subject: Re: Έλεος!!! Reply with quote

nomad_forces wrote:
Τα παρατάω... δεν γίνεται τίποτα... ούτε από το Live CD. Κάτι περίεργο: κατέβασα το LiveCD του Suse και το dhcp δούλεψε άψογα! Το θέμα είναι όμως οτι δεν θέλω Suse... κρίμα...


Στον kernel έχεις βάλει το support για την κάρτα δυκτίου? Αν έχεις dhcpd server κανονικά πρέπει με 2 options να πάρει μόνο του ip. Αν δεν λειτουργεί το LiveCD τότε συμένει οτι δεν υπάρχει τέτιος server ή ότι δεν αναγνώρισε την κάρτα δυκτίου.
_________________
A happy GNU/Linux user!!
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Greek All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum