Gentoo Forums
Gentoo Forums
Gentoo Forums
Quick Search: in
Total nybörjare, musinstallation
View unanswered posts
View posts from last 24 hours

 
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian
View previous topic :: View next topic  
Author Message
ulven
n00b
n00b


Joined: 04 Dec 2003
Posts: 3
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Dec 04, 2003 12:25 pm    Post subject: Total nybörjare, musinstallation Reply with quote

Hej
Jag är i princip HELT ny på området Linux. Jag har installerat Gentoo, men jag har lite problem med det fundamentala i operativsystemet. Jag vet t.ex inte hur man installerar en USB-mus.
Själva installationen av Gentoo gick ganska smärtfritt, och därefter gjorde jag
Code:
emerge x11

och
Code:
emerge kde

Detta tog ett bra tag, men sen när jag kör "startx" kommer jag bara fram till en svart skärm med en muspekare i mitten. Jag kan inte röra på den (för jag har inte installerat musen). Jag antar att USB är aktiverat i Gentoo (jag använde "genkernel gentoo-sources"). Någon som har något tips? Både på musinstallation och hur man gör för att få igång KDE. Jag är som sagt var ganska grön på Linux.
Tack på förhand
Back to top
View user's profile Send private message
kallamej
Administrator
Administrator


Joined: 27 Jun 2003
Posts: 4830
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Dec 04, 2003 1:00 pm    Post subject: Reply with quote

Det framgår inte riktigt hur mycket du konfigurerat så jag föreslår att du konsulterar Desktopguiden. Den beskriver inställning av X, USB-mus och KDE.
_________________
Please read our FAQ Forum, it answers many of your questions.
irc: #gentoo-forums on irc.freenode.net
Back to top
View user's profile Send private message
ulven
n00b
n00b


Joined: 04 Dec 2003
Posts: 3
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Thu Dec 04, 2003 3:53 pm    Post subject: Reply with quote

Tack för det. Jag ska kolla det så fort jag kan. Jag återkommer.
Back to top
View user's profile Send private message
ulven
n00b
n00b


Joined: 04 Dec 2003
Posts: 3
Location: Gothenburg, Sweden

PostPosted: Fri Dec 05, 2003 11:25 am    Post subject: Reply with quote

Tackar för tipset. Nu har jag igång KDE och musen (till och med BÅDA mössen) fungerar.
Back to top
View user's profile Send private message
Display posts from previous:   
Reply to topic    Gentoo Forums Forum Index Scandinavian All times are GMT
Page 1 of 1

 
Jump to:  
You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot vote in polls in this forum